Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-30-06, 04:52 PM   #976
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
話咁快就搞掂左P3的私影- -
睇番D留言重話未買槍XD
究竟應該說係行動力高,定呢度實在太慢XDD??!
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-06, 05:16 PM   #977
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
i want to make an mechanic arm, are there any recommanded materials i should use?(i want it to be long lasting...so i don't wanna use cardboard)

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-06, 09:58 PM   #978
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: PTX-003C
i want to make an mechanic arm, are there any recommanded materials i should use?(i want it to be long lasting...so i don't wanna use cardboard)
當係盔甲咁就用回力膠啦~
不過我未試過整所以沒有心得可言~^^|||

舊 11-08-06, 11:18 AM   #979
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
作者: Areios
話咁快就搞掂左P3的私影- -
睇番D留言重話未買槍XD
究竟應該說係行動力高,定呢度實在太慢XDD??!
相信依度的cosplayer已經著手準備HKU event / AGS的cos啦~

舊 11-08-06, 02:09 PM   #980
Areios

而家先搞hku似乎慢左d喎XD
舊 11-09-06, 07:41 PM   #981
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
作者: Areios
而家先搞hku似乎慢左d喎XD
老實講我都未開始搞(逃)

舊 11-21-06, 11:42 AM   #982
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

話咁快就過左HKU的EVENT- -
睇番D留言重話未開始搞的cos~
不過到而家都係未搞過XDDDD(逃)

舊 05-14-07, 08:12 AM   #983
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

賀cosplay吹水區成立兩周年!
依舊冇人黎吹水!

舊 07-18-07, 10:50 PM   #984
leo7777
Junior Member

註冊日期: May 2007
汗…
註冊了那麼久才發現Areios大…

好久沒見了,
我是好久以前跟你和Chris一起cos過GGX Sol的Leo。
(大人應該忘記了我吧?因為已經是N年前的事…=口=|||)
沒想到大人現在還有cosplay,好厲害!!
連我現在最愛的P3也Cos了(大心!),超後悔沒去理大>"<||||
leo7777 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-07, 11:04 PM   #985
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
最近交流區立立亂...
近排興嘈漫節d規矩...

1)禁大型武器

哩個其實只要唔係太危險就ok...
如果飛機木發泡膠制係可以o既...
佢地太敏感喇...
何況佢地有幾何有大型武器...

2)18以下coser要家長簽紙

哩個真係多餘d...

3)禁金屬武器

一向都有哩條例架啦...
係佢地無睇清楚o者...
而家嘈黎都無用...
其實都抵死o既...
的確試過好幾次武器整親人...
怪就怪自己玩到失晒控...

4)制服類禁止...

我諗大會唔會連制服類coser都禁囉...
只係禁純粹制服類o者...
哩條例相信主要係針對班軍佬同某消防員...
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-07, 06:29 PM   #986
Bel
不是人

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 毒貓貓‧KIBA 查看文章
最近交流區立立亂...

1)禁大型武器

佢地太敏感喇...

哩個真係多餘d...

3)禁金屬武器

而家嘈黎都無用...
其實都抵死o既...

4)制服類禁止...

算吧~~個邊d細路~~~冇佢地甘好氣~~

Bel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-07, 11:31 PM   #987
Areios

引用:
作者: leo7777 查看文章
汗…
註冊了那麼久才發現Areios大…

好久沒見了,
我是好久以前跟你和Chris一起cos過GGX Sol的Leo。
(大人應該忘記了我吧?因為已經是N年前的事…=口=|||)
沒想到大人現在還有cosplay,好厲害!!
連我現在最愛的P3也Cos了(大心!),超後悔沒去理大>"<||||
死喇…我而家先見到呢個post=o="""
我雖然認人很差,不過就是唔會忘記任何人xdd"
我點會唔記得啊xdd 重要係出sol的嘛xddd
哈哈xdd P3我現在還有COS啊~~來緊的CW也會出呢XDDD
你會去嘛XD?
舊 07-28-07, 11:33 PM   #988
Areios

引用:
最近交流區立立亂...

1)禁大型武器

佢地太敏感喇...

哩個真係多餘d...

3)禁金屬武器

而家嘈黎都無用...
其實都抵死o既...

4)制服類禁止...

超好笑囉XDD
外面就話禁,裡面就賣
咁即係點丫XDDD
所以結果規舉定來都廢囉~~

講真~眼見非COSPLAYER舞劍整到人多過COSPLAYER整到人囉~
到時真係有人受傷唔好又賴就得了XDDD
舊 07-29-07, 02:19 AM   #989
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我覺得如果制服都...咁咪好多唔cos得...???

舊 07-29-07, 12:37 PM   #990
leo7777

註冊日期: May 2007
>>Areios
CW我有擺檔(F22),當然會去~~
(令我有點想出P3突發本>" 到時找你影相 >3<~~XDDD
leo7777 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-07, 10:11 PM   #991
Areios

引用:
作者: leo7777 查看文章
>>Areios
CW我有擺檔(F22),當然會去~~
(令我有點想出P3突發本>" 到時找你影相 >3<~~XDDD
好XDD到時行得開的話就找我拍照吧XDD
(相信我都入唔到檔位找人的了"""<<每次的經驗…")
舊 08-01-07, 01:47 PM   #992
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
最近交流區立立亂...

1)禁大型武器
3)禁金屬武器
4)制服類禁止...
我睇完5日....
1) 咁天意高達應該禁啦~話說有3米高的XD
2) 廢既~
3) 入面有檔賣啦~ 另外有檔買木刀真係幾好生意~
4) 消防員今次守規矩出校服COS~
不過仲有軍佬同埋PUNK友都唔禁下囉~

舊 08-01-07, 03:19 PM   #993
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: U子 查看文章
我睇完5日....
1) 咁天意高達應該禁啦~話說有3米高的XD
2) 廢既~
3) 入面有檔賣啦~ 另外有檔買木刀真係幾好生意~
4) 消防員今次守規矩出校服COS~
不過仲有軍佬同埋PUNK友都唔禁下囉~
隻天意真係幾癲...
我都忍唔住影左幾張...

不過比我感覺好搏出位...
同以前部RX-78-2差唔多...
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-07, 03:17 PM   #994
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

絕望啦! 我對要在場外排3個鐘都未買到票入場的CW感到絕望啦~

舊 11-26-07, 09:29 AM   #995
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

唔知今年爆唔爆到依個topic?

最近冬天去城水私影係冇咩蚊, 但係5點半就天黑~
由6號野餐區沿路都冇街燈要摸黑行回去小食亭~Orz

舊 02-02-08, 12:04 PM   #996
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

好耐冇出cos...差唔多半年冇出了...
都唔知得返一個人可以出0的咩cos...
重要比人話out...唉...
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-08, 12:03 PM   #997
xxman

註冊日期: Feb 2008
玩完~不過手上一張相都冇XD

舊 02-03-08, 12:19 PM   #998
Dreamers

註冊日期: Dec 2007
都幾年沒cos了
前陣子有想再玩的感覺
Dreamers 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-08, 02:44 PM   #999
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

估唔到有人番黎~
引用:
作者: HikariY 查看文章
好耐冇出cos...差唔多半年冇出了...
都唔知得返一個人可以出0的咩cos...
重要比人話out...唉...
首先仲有冇怨念先~ 冇就恭喜你, 脫離苦海~
有先決定出乜~ 唔想一個人就開團, 或者入團啦~
引用:
作者: xxman 查看文章
玩完~不過手上一張相都冇XD
重點係你有冇影過相先~
引用:
作者: Dreamers 查看文章
都幾年沒cos了
前陣子有想再玩的感覺
自便啦~

舊 02-04-08, 09:54 AM   #1000
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: U子 查看文章
估唔到有人番黎~

首先仲有冇怨念先~ 冇就恭喜你, 脫離苦海~
有先決定出乜~ 唔想一個人就開團, 或者入團啦~
更係有怨念先煩惱啦...
唯有一個人出住先...

唔知點解冇玩兩年覺得多左好多妹妹仔的說...
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版