Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-21-17, 12:38 AM   #6101
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
想正經睇下資訊都咁難, 拉咗n版都係講個d野, 沒完沒了

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-21-17, 12:56 AM   #6102
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
係囉
版主做野啦...
或搵人開個討論炒賣嘅topic,pls

舊 04-21-17, 01:46 AM   #6103
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好搞笑........

無晒B剩番A,D舖唔做正價再賣貴D嘅話仲有人買?

好似樓上講,賣平D囉
唔夠貨的話
就算香港人真係咁正義冇晒B
你覺得呢個世界真係淨係得B呢堆香港人出得起錢買走你D行機??

download左隻tetris試玩...
pro制確係係咁爆錯....

pro制個十字同之analog放得太近...
按十字制上方基本上一定會俾個冬菇頂住

基本上pro制同新PS4制手感差唔多,係ABXY好按D
LR2都冇trigger所以都係好似差緊D野咁

當然我手上O既制入面全方位最好O既都係xbox one elite制...

此篇文章於 04-21-17 01:54 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-21-17, 01:54 AM   #6104
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 忍者 查看文章
唔夠貨的話
你覺得呢個世界真係淨係得B呢堆香港人出得起錢買走你D行機??

你都識講唔夠貨嘅話啦,我回果位有冇set你所講嘅前設呀?

講啦!!!有冇呀

仲有,你回都回個提出e個講法嘅人啦,唔該~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 04-21-17 01:57 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線  
舊 04-21-17, 02:09 AM   #6105
DevilElvis
The One
還我香港!!

真係怕咗你,又打論文

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 04-21-17, 02:10 AM   #6106
忍者

引用:
真係怕咗你,又打論文
唔好意思
你岩
我錯
我返去打tetris喇~~

此篇文章於 04-21-17 02:17 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-21-17, 02:11 AM   #6107
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
好搞笑........

好似樓上講,賣平D囉
問題係現實有無可能咁?

你係假設緊一個完美世界...

就如同假設人人都識得自律, 確實係唔需法律/警察/法官

但係呢個假設有咩意義呢?

引用:
唔夠貨的話
就算香港人真係咁正義冇晒B

唔通除咗要無晒B呢類人, 仲要整多個「限機令」?

引用:

當然我手上O既制入面全方位最好O既都係xbox one elite制...
其實Wii U Pro制有無呢個問題?

如果無, 咁應該好快會出個新版本
yaya 目前離線  
舊 04-21-17, 02:13 AM   #6108
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
夠貨水浸邊個夠膽炒呀??

https://www.amazon.co.jp/Nintendo-Sw...83%83%E3%83%81

https://www.amazon.co.jp/%E4%BB%BB%E...83%83%E3%83%81

自己做緊井底蛙就唔好獻醜啦

從來都係新月話齋
「一切都係以供貨量作準
無論有無人買所謂炒價
機個成本係唔會變」
講緊harakuma嘅假設,你又拉D嘢ref出嚟,果然好識走位

舊 04-21-17, 02:14 AM   #6109
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: yaya 查看文章
問題係現實有無可能咁?

你係假設緊一個完美世界...

就如同假設人人都識得自律, 確實係唔需法律/警察/法官

但係呢個假設有咩意義呢?
咁你應該問harakuma 的A B論

舊 04-21-17, 02:22 AM   #6110
yaya

引用:
咁你應該問harakuma 的A B論
但佢只係講A同B, 絕對無講過只有A同B:
引用:
作者: harakuma 查看文章
想堅持正價買入既人(A)沒有錯,

想比多少少或過到自己果關去買入既人(B)沒有錯,

最錯係A認為自己不能正價買入既原因係B既存在, 咁樣去賴就唔好啦,

因為B存在與否同A既堅持係無關係, 你話如果無晒B, 舖頭包一定正價嗎?

但個問題就係你自己認為只有A同B, 所以先有呢個推論:
引用:
好搞笑........

好似樓上講,賣平D囉
所以忍者未指出你推論上嘅漏洞

有咩錯呢?
yaya 目前離線  
舊 04-21-17, 02:23 AM   #6111
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:

我果隻pro掣十字掣係冇乜按錯既問題,我都算滿意
我覺得個pro掣十字掣現生產品質有機會唔係咁穩定,因為有些用家冇呢個問題
我不清楚話有問題佔比例有幾多

引用:
其實Wii U Pro制有無呢個問題?

如果無, 咁應該好快會出個新版本
我個switch pro掣算正常冇呢d問題

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 04-21-17 02:28 AM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 04-21-17, 02:24 AM   #6112
忍者

引用:

有咩錯呢?
拗乜鬼
打機啦

第一次覺得呢度低質過某手機中學雞論壇

係差在粗口未解禁

舊 04-21-17, 02:27 AM   #6113
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
拗乜鬼
打機啦

係差在粗口未解禁
咁天真呀,定係好耐無上天台?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=247294

舊 04-21-17, 02:27 AM   #6114
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
其實由頭到尾到底邊個喺度怨?
條友買左未?
怨得來都出糧了
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-21-17, 02:28 AM   #6115
忍者

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我果隻pro掣十字掣係冇乜按錯既問題,我都算滿意
我覺得個pro掣十掣家既生產品質唔係咁穩定,因為有些用家冇呢個問題
我渣上手又唔覺個十字制有咩defect

本身設計個十字太高,高得黎又窄,按住左個左制仲痛把虛位甩向上同下
好難形容,總之就係,你可以指尖咪住個左芳向而好容易咁甩上甩下咁樣

加上d-pad放左落下面
按左右好易爆左向上

此篇文章於 04-21-17 02:31 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-21-17, 02:31 AM   #6116
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:

有咩錯呢?
好勁,玩埋字眼喎,不如附註埋無任何其他必然嘅可能性

舊 04-21-17, 02:32 AM   #6117
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
我渣上手又唔覺個十字制有咩defect

本身設計個十字太高,高得黎又窄,按住左個左制仲痛把虛位甩向上同下
好難形容,總之就係,你可以指尖咪住個左甩上甩下咁樣

加上d-pad放左落下面
按左右好易爆左向上
我反而係想知如果你好清晰咁按左或右,會唔會變上
我知道有d Case係好清晰咁按左或右都變上
呢個已經唔係手勢問題

如果你講卒掣,其實除左街霸...玩方塊我唔會去卒個掣...其實直頭冇試過誤按上掣即落
總之我都係用我以往玩十字掣既手法去操作,so far冇問題

外國forum我有聽過有人試玩會玩pro掣有問題,佢自己買果隻冇問題

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 04-21-17 02:38 AM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 04-21-17, 02:34 AM   #6118
yaya

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
x n!!!

買唔到正價, 有情緒係人之常情

但點解要將簡單問題複雜化???

其實成件事, 兩個問題可以講晒

1. 打機係咪好似衣食住行/教育/醫療咁, 係一種必需品?

2. 如果唔係必需品, 歷史上都已經証明, 你有咩方法比用市場機制去做分配來得公平同有效率?

如果有人對問題2有更好嘅解決方法, 我好相信下一個諾貝爾經濟學獎應該係佢攞
yaya 目前離線  
舊 04-21-17, 02:36 AM   #6119
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
點呀,你間舖賣貴幾多姐
咩姐,無做舖好耐啦喎
呢度有人知我以前做
新月 目前離線  
舊 04-21-17, 02:40 AM   #6120
忍者

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我反而係想知如果你好清晰咁按左或右,會唔會變上
我知道有d Case係好清晰咁按左或右都變上
呢個已經唔係手勢問題

如果你講卒掣,其實除左街霸...玩方塊我會去卒個掣
就我個隻

如果篤得正唔會爆錯,不過都要幾正下

單一方向(2,4,6,8)O既範圍好窄
好易爆斜方向(1,3,7,9)

要正正經經篤咁先冇咁易爆錯方向
卒就GG硬架喇

舊 04-21-17, 02:46 AM   #6121
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
另外,我記得有人試過用wii u個pro掣換個d pad去switch個Pro掣度
會解決到個問題
新月 目前離線  
舊 04-21-17, 07:26 AM   #6122
catho7
Game Master
焗肉醬貓

Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
試過人地隻pro制
十字制同wiiu pro制比明顯無咁好禁
據講2.2 update係有改善「一齊禁」既問題,但未救得哂
暫時未知靠update可以改善到幾多

未有game一定要用,所以我都未買

catho7 目前離線  
舊 04-21-17, 08:03 AM   #6123
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實由頭到尾到底邊個喺度怨?
條友買左未?
怨得來都出糧了
一早已經無人講,係你地對住空氣講野仲話人阻住睇post
明明係你地回得最多
由手機版發出
Kain 目前離線  
舊 04-21-17, 08:26 AM   #6124
MO

註冊日期: Aug 2005
日本銷量都算穩定

http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20170419093/

機種 販売台数
Switch 45,673
New3DS LL 18,115
PS4 17,067
Vita 5,592
PS4 Pro 4,855
2DS 4,475
New3DS 1,234
PS3 432
Wii U 271
Xbox One 142
MO 目前離線  
舊 04-21-17, 09:37 AM   #6125
天恨情

註冊日期: Dec 2011
引用:
拗乜鬼
打機啦

係差在粗口未解禁
原來有人覺得呢度高質sosad
另外粗唔粗口同高唔高質有咩關係
仗義每多屠狗輩
我都未見過689爆粗
咁佢係咪好高質
天恨情 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:52 AM

手機版 | APP版