Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-26-17, 12:21 AM   #1401
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
一日冇反斗城AEON呢D大公司份一日都要驚冇貨/食炒價...
朋友我地一齊繼續等等等

舊 01-26-17, 07:47 AM   #1402
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 96neko 查看文章
係第度有人post話HMV 機+2games 3300
佢食兩隻殺耳達?
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 07:56 AM   #1403
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢食兩隻殺耳達?
我估唔包Zelda
C.Ryo 目前離線  
舊 01-26-17, 08:31 AM   #1404
野良猫
肥倫

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
我估唔包Zelda
仲衰,其他game邊值480一隻…
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 09:00 AM   #1405
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
HKR出咗價,吃一樣的果兩隻多謝賀年意頭價3388
C.Ryo 目前離線  
舊 01-26-17, 09:01 AM   #1406
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
其實唔要實體。上日本amazon買eshop code七算,馬車唔洗四百
由手機版發出
Shinjyo 目前離線  
舊 01-26-17, 09:17 AM   #1407
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
HKR出咗價,吃一樣的果兩隻多謝賀年意頭價3388
香港真係癡x哂線...
wong0622 目前離線  
舊 01-26-17, 10:29 AM   #1408
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

港任呢啲一定要食game既首賣方法真係好過時,首賣無game想玩,但又想買唔得架咩?我買部機返去唔玩game唔得咩?

就算買game,點解一定要我買個兩隻?
同點解一定要同你買

等於我去買部影碟機,間鋪無理由要我一定食幾套戲既blu-ray先賣比我

如果咁都覺無問題,我真係無野講

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線  
舊 01-26-17, 10:32 AM   #1409
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: ayane123 查看文章
港任呢啲一定要食game既首賣方法真係好過時,首賣無game想玩,但又想買唔得架咩?我買部機返去唔玩game唔得咩?

等於我去買部影碟機,間鋪無理由要我一定食幾套戲既blu-ray先賣比我

Sent from my iPhone using Gaforum
極之同意
我之前wiiu都試過想買機唔買GAME(因為GAME已經先買)
結果絕大部份鋪死都唔賣淨機俾我

結果只有一間鋪肯賣淨機+無面色無說話俾我聽

買野本來就有自由決定買乜

舊 01-26-17, 10:36 AM   #1410
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
應該問下海關,

"香港任天堂有限公司"咁既做法有冇問題
harakuma 目前離線  
舊 01-26-17, 10:38 AM   #1411
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
個操作,我估最接近事實推測
港任要D 鋪入一部NS ,就要入ZELDA,1-2 switch 各一隻
落左order 主機要正價賣
GAME鋪就轉介消費者

信長 目前離線  
舊 01-26-17, 10:41 AM   #1412
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
港任要D 鋪入一部NS ,就要入ZELDA,1-2 switch 各一隻
GAME鋪就轉介消費者
即係所謂折衷做法
harakuma 目前離線  
舊 01-26-17, 10:43 AM   #1413
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 信長 查看文章
GAME鋪就轉介消費者
香港行貨 / 代理真係好鬼廢
對細舖完全失控

以ps4 pro 同vr 為例
每次開訂,就去藍店搶晒,d 路人客永遠訂唔到 (好彩咪有一兩個買到)

其實應該效法買電話咁,細舖無保,我睇下d 細舖仲夠唔夠膽咁入貨。

NS 要食1~2 隻game 我覺得正路 (而且買得機都會買番一兩隻首發game,好正路)
問題係指定game ,仲要唔知到時要食咩配件。
真係人神共憤。

利申 :無訂到,打算現貨唔過$3000 都會買番套玩下
但看來無可能。
Hello MiMi 目前離線  
舊 01-26-17, 11:05 AM   #1414
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
香港行貨 / 代理真係好鬼廢
對細舖完全失控

以ps4 pro 同vr 為例
每次開訂,就去藍店搶晒,d 路人客永遠訂唔到 (好彩咪有一兩個買到)

其實應該效法買電話咁,細舖無保,我睇下d 細舖仲夠唔夠膽咁入貨。

NS 要食1~2 隻game 我覺得正路 (而且買得機都會買番一兩隻首發game,好正路)
問題係指定game ,仲要唔知到時要食咩配件。
真係人神共憤。

利申 :無訂到,打算現貨唔過$3000 都會買番套玩下
但看來無可能。
但小道消息聽番黎唔係咁,代理冇要求過鋪要硬食GAME

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 01-26-17, 11:09 AM   #1415
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

本來想入hk任fb嘈下,點知原來已經炎上

舊 01-26-17, 11:11 AM   #1416
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: fami~yan 查看文章
但小道消息聽番黎唔係咁,代理冇要求過鋪要硬食GAME
所以我咪話代理廢
任得d 大細舖玩綑綁
Hello MiMi 目前離線  
舊 01-26-17, 11:15 AM   #1417
野良猫
肥倫

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
本來想入hk任fb嘈下,點知原來已經炎上
其實同日任講先有用
佢一定為保名聲即時做嘢,仲要重手嗰隻

睇佢之前ban不法用家就知,效率仲羸過消胃會
野良猫 目前離線  
舊 01-26-17, 11:25 AM   #1418
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實同日任講先有用
佢一定為保名聲即時做嘢,仲要重手嗰隻

睇佢之前ban不法用家就知,效率仲羸過消胃會
我都想,可惜日任無fb
我無Twitter

舊 01-26-17, 11:29 AM   #1419
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: ayane123 查看文章

同點解一定要同你買

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
極之同意
我之前wiiu都試過想買機唔買GAME(因為GAME已經先買)
結果絕大部份鋪死都唔賣淨機俾我

結果只有一間鋪肯賣淨機+無面色無說話俾我聽

買野本來就有自由決定買乜
兩板友講述得真好!

我完全贊成認同 !

所以如果老任香港 要硬食果兩隻 game
我係不會買首發 食GAME 的風氣真的不可長 ,
不可一不可再

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 01-26-17 01:11 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上  
舊 01-26-17, 11:33 AM   #1420
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: harakuma 查看文章
即係所謂折衷做法
以前Sony 都係咁做,之不過ps多game總會有人買only

舊 01-26-17, 11:46 AM   #1421
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
頭幾頁先個個大叫ありがとう香港任天堂而家咁快變左過街老鼠

舊 01-26-17, 11:58 AM   #1422
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Rance 查看文章
頭幾頁先個個大叫ありがとう香港任天堂而家咁快變左過街老鼠
又無過街老鼠咁誇張
只係有唔少人以為有老任自己代理返就唔駛再硬食game,點知期望過高啫

BTW我唔敢望(覺得HK任惡唔出樣)
只會乖乖等斗斗城/AEON行貨(有代理set好行貨街價,百貨公司多數唔會吊高黎賣,而且9成9唔駛硬食game)

舊 01-26-17, 12:12 PM   #1423
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
講道理,連d信譽好既舖頭都要食game,代理一定係硬塞俾佢地,舖頭硬食又想做生意唯有咁做,如果遊戲跟建議零售價都尚可接受。
當初訂機時都有d失望,但好在有Zelda, 1 2就當試新野。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 01-26-17, 12:13 PM   #1424
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
冇計啦
日本網上又唔夠人搶
又想即刻玩zelda
只好乖乖食多隻game
當買game送保養羅
雖則任天堂d機我未玩壞過
天野 目前離線  
舊 01-26-17, 12:37 PM   #1425
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
東南亞都要食 game
http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1337871
由手機版發出
enishi 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 今天 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:51 PM

手機版 | APP版