Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2
電視遊戲討論版>鬼ノ哭ク邦 | SE Tokyo RPG Factory 新作 | PS4, NS | 已售
風間鈴木仁 11:36 AM 08-21-19
https://game.watch.impress.co.jp/doc...w/1202150.html

有翻譯,遊戲評述。有圖睇。

鬼ノ哭ク邦生と死に真正面から切り込む物語と変幻自在なバトルの調和が美しい本格アクションRPG

ジャンル:アクションRPG
発売元:スクウェア・エニックス
開発元:スクウェア・エニックス
プラットフォーム:PS4/Nintendo Switch/Windows PC
価格:5,800円(税別)
発売日:2019年8月22日
野良猫 05:40 PM 08-21-19
365入手
風間鈴木仁 07:59 PM 08-21-19
作者: 野良猫:
365入手
旺角區 PS4 日本版 $ 368 左右。
野良猫 01:01 PM 08-22-19
拎咗雙鎗好廢又難升,打咗陣都冇魂

話時話啲魂點入手,又冇覺有EXP計
X&Y 02:36 PM 08-22-19
買左steam版, 22號出, 但似乎要過左23號00:00 先玩得
野良猫 07:40 AM 08-23-19
斧同鎗依然廢

哩隻game用擋其實幾不智,又唔係防到好多
初期都係刀同長槍主力

p.s
打咗成堆石都未用得,間武器店到底幾時先肯開
玩game第一次迷宮都打咗好幾個但武器店仲係關門狀態

不過玩最高難度都好正
尤其打黑洞想主,啲卒不停咁出,試過成行血俾卒衝三下就死咗
陸奧 貴志 11:53 AM 08-23-19
剛過左教唆自殺教團,槍話佢好勁又唔係,但係刀我覺得有點廢...
野良猫 01:06 PM 08-23-19
作者: 陸奧 貴志:
剛過左教唆自殺教團,槍話佢好勁又唔係,但係刀我覺得有點廢...
刀清卒唔錯的起碼叫範圍斬
又有招儲力技,儲完一斬試過過千(最高難度,200%+會心)打想主好有用

長槍貪佢有跳方便避招同埋可以時常加攻防
年輕所犯下的錯誤 12:53 PM 08-24-19
琴晚行左成個188都冇隻p4版......
知世公主 04:13 PM 08-24-19
作者: 年輕所犯下的錯誤:
琴晚行左成個188都冇隻p4版......
好彩我早一步買姐
陸奧 貴志 06:56 PM 08-24-19
雙槍其實都ok,不過個lock on可唔可以耐d...
野良猫 07:35 PM 08-24-19
作者: 陸奧 貴志:
雙槍其實都ok,不過個lock on可唔可以耐d...
應該有SKILL可以延長吧
再唔係同一招用到某個次數會追加覺醒效果例如加攻、CT時間短縮
一招最多可以裝4個
所以我用嚟用去都係刀同長槍,因為其他武初期太弱,要勁又要番轉頭再升
我情願地圖全開咁去爆機之後先慢慢玩其他武

今次ARPG係好事叫做有改變下,但ACT部份做得唔夠好
一堆重覆SKILL要學,而且主要都係取消硬直
ACT玩到咁不如一開波玩爽快然後就係不同武器轉換去打咪仲好
陸奧 貴志 01:51 PM 08-25-19
越黎越多魂...根本升唔切...
知世公主 01:31 AM 08-28-19
想問下點換拍當啊 同埋下水道有關卡住左唔知點過,D門關哂既 有冇攻略
neo2046 11:29 PM 08-29-19
【鬼哭邦】值得買嗎? | 伏Game評
https://youtu.be/KGrplVugN2k
作者: :

知世公主 08:24 PM 09-07-19
作者: 野良猫:
斧同鎗依然廢

哩隻game用擋其實幾不智,又唔係防到好多
初期都係刀同長槍主力

p.s
打咗成堆石都未用得,間武器店到底幾時先肯開
玩game第一次迷宮都打咗好幾個但武器店仲係關門狀態

不過玩最高難度都好正
尤其打黑洞想主,啲卒不停咁出,試過成行血俾卒衝三下就死咗
的確係既檔都冇用~斧後期有招係幾好用 我E+玩到去黑夜叉篇
陸奧 貴志 08:27 PM 09-07-19
本身用開鐮刀,之後改用鎖鏈,好廚下...
1 2

返回主題版面