Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-18, 11:08 AM   #76
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
工口GAME要原汁原味就當然PC版。
露點就算嘞,不過家陣連泳衣都OUT,今後NEPTUNE女神化有可能會成個畫面淨係得光…
以前慣性全年齡版會有新角色既
而家越來越少咁做了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-18, 11:22 AM   #77
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: 血之淚 查看文章
Bio2係唔係睇日版段片呀?
日版Bio2已經有分D同Z兩種版本
正常都會放冇咁重口味果種俾人睇
可能係,我都唔係好記得,不過有件咁既事就攞出黎分享下

引用:
作者: s2001154 查看文章
竟然在Steam那邊對Hgame隻眼開隻眼閉既18+另外下載
PSN就來全部要加聖光海帶
呢D係唔係叫你唔撬我D客,我又唔對你D客出手,一齊瓜分市場?(笑)

此篇文章於 10-31-18 11:48 AM 被 GOGamer 編輯。
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-18, 11:24 AM   #78
GOGamer

引用:
工口GAME要原汁原味就當然PC版。
露點就算嘞,不過家陣連泳衣都OUT,今後NEPTUNE女神化有可能會成個畫面淨係得光…
+1
完全同意
其實玩GaIGame,甚至乎Hgame首選平台都係PC,所以聖光呀和諧呀我都無所謂。
但係E家連一D無露點既圖,甚至泳衣圖都聖光淨個頭?
先唔好計Doa排球呢D遊戲,好彩Nier2出得快,如果唔係大家都要睇住一個着褲既2B

此篇文章於 10-31-18 11:40 AM 被 GOGamer 編輯。
舊 10-31-18, 12:16 PM   #79
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HM 查看文章
以前慣性全年齡版會有新角色既
而家越來越少咁做了
咁工口GAME始終講究實用性,加一兩個角色其實都於事無補多既…

舊 10-31-18, 12:31 PM   #80
HM

引用:
咁工口GAME始終講究實用性,加一兩個角色其實都於事無補多既…
會移植果批大部分都唔係主力賣實用性架啦
又唔見牝教師出全年齡版
舊 10-31-18, 02:39 PM   #81
神人ではない!新人だ

引用:
會移植果批大部分都唔係主力賣實用性架啦
又唔見牝教師出全年齡版
於輕量患者黎講,唔係主賣不過有同冇已經幾大分別

舊 10-31-18, 05:04 PM   #82
HM

引用:
於輕量患者黎講,唔係主賣不過有同冇已經幾大分別
重口味果d我都玩唔落
不過覺得比起h game
同人CG集多花款好多
而家主打妊娠既game仲係少
舊 10-31-18, 06:18 PM   #83
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
我寧願家用機女女game出返正正常常
重故事重玩法,工囗圖我玩返PC算
好懷念以前d純愛game,心跳回憶,love plus
可惜依家嘅K廠,LP都變成手遊課金了
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-18, 07:42 PM   #84
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我寧願家用機女女game出返正正常常
重故事重玩法,工囗圖我玩返PC算
好懷念以前d純愛game,心跳回憶,love plus
可惜依家嘅K廠,LP都變成手遊課金了

love plus變手遊課金不是更有真實感嗎

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-18, 11:17 PM   #85
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
PS4 告別回憶 -無垢少女- 有冇被閹割?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-18, 11:37 PM   #86
HM

引用:
作者: 1pi 查看文章
PS4 告別回憶 -無垢少女- 有冇被閹割?
日版無影響
今年3月已出
中文版唔知
舊 11-02-18, 09:37 PM   #87
神人ではない!新人だ

http://blog.esuteru.com/archives/9215699.html
さすがソニー!おれたちにできない事を平然とやってのけるッ
そこにシビれる!あこがれるゥ

舊 11-02-18, 11:06 PM   #88
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
很好
將日系玩家同日廠趕晒去老任
由手機版發出

此篇文章於 11-02-18 11:12 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-18, 04:45 AM   #89
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
日版無影響
今年3月已出
中文版唔知
可以落PATCH O既...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-18, 01:06 PM   #90
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: david 查看文章
可以落PATCH O既...
我都想講佢會唔會秋後算帳

諗起ps2嗰時game書見到doa2有個設定係玩家年齡
年紀越大搖得越勁
但我搵極都搵唔到邊度有得set
後尾先知dc版有但ps2冇
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 02:51 AM   #91
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
咁搞法會唔會影響CATHERINE....?
等左咁耐先黎刪減內容...唔好呀...

出NS版啦不如: (
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 08:49 AM   #92
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: lineage19 查看文章

附加聖光係加料啦,邊係刪淢呢...

出STEAM版先係最高。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-18, 03:05 PM   #93
KaKen

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: lineage19 查看文章

我要Full body啊!!!!!

咁樣閃亂神樂果類game都冇得做。

舊 11-05-18, 03:57 PM   #94
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
PS4版神獄塔是這政策的另一受害者
話說我買回來後未有時間玩,直到最近才開來玩,更新後玩到一個淨化模式,看遊戲教學,應是類似摸摸女角的玩法,但點進去後,發覺隨便按一下女角就完事了,覺得很奇怪,後來在巴哈看了一下相關討論,才知道未更新前是可以正常遊玩的,更新後這個模式就被閹割了
但最大問題是,閹割這個模式後會令女角在戰鬥中很易暴走(因為無法事前淨化),結果要在戰鬥中多花幾個回合去淨化她們,變相增加了難度

想問一下,有無方法可以只拔掉更新檔?若刪掉遊戲重裝,又會沒有了DLC,又怕存檔不對應,好麻煩
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 04:14 PM   #95
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
刪左重裝如果save唔對應,最多都係再update過啫
話說有冇得set game唔自動update?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 05:09 PM   #96
GOGamer

引用:
作者: green 查看文章
PS4版神獄塔是這政策的另一受害者
話說我買回來後未有時間玩,直到最近才開來玩,更新後玩到一個淨化模式,看遊戲教學,應是類似摸摸女角的玩法,但點進去後,發覺隨便按一下女角就完事了,覺得很奇怪,後來在巴哈看了一下相關討論,才知道未更新前是可以正常遊玩的,更新後這個模式就被閹割了
但最大問題是,閹割這個模式後會令女角在戰鬥中很易暴走(因為無法事前淨化),結果要在戰鬥中多花幾個回合去淨化她們,變相增加了難度

想問一下,有無方法可以只拔掉更新檔?若刪掉遊戲重裝,又會沒有了DLC,又怕存檔不對應,好麻煩
你可以試下留save 洗game,然後係內容儲存庫中先下載DLC,然後Cut internet,再裝Game睇下。第一次開可能認唔倒DLC,如果幾次都認唔到就無,另外save亦有可能唔認,一係重玩一係更新。

我覺得呢隻Game唔係受害者,你以及個D真金白銀買呢隻Game既玩家先係真正既受害者,畢竟呢隻閹割Game係你地比原價全費買,生產發行商一個仙都唔會少,最摻就係廣告話有,但係買左之後一個名為更新既閹割左遊戲內容,你地就鋤佢唔入,到時Game又唔好玩又放唔到,欲哭無淚。
舊 11-05-18, 08:19 PM   #97
ralphswng

註冊日期: Feb 2002
佢執得咁緊由睇下嚟緊屙爛米隻game佢點搞

隻月下有隻魅魔(Succubus),

PS版隻碟都包埋一本畫集, 魅魔張畫個身特別沉咗落去嘅,睇唔到個胸

但saturn版隻碟啲圖隻魅魔個身係冇沉咗落去露出成個胸

我記得玩嗰陣隻魅魔係有露出個胸,雖然個人細啲

睇下sony會唔會realtime 打個格好,或者沉咗個身落地
ralphswng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:12 PM   #98
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
其實係規管日系game,因為SIE兩年前將總部搬去美國加州,
而所有censorship都响美國做,加上美國有好多衞道之士唔喜歡日式賣肉嘅內容。

https://nichegamer.com/2018/10/27/ne...lves-in-japan/
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:21 PM   #99
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ralphswng 查看文章
佢執得咁緊由睇下嚟緊屙爛米隻game佢點搞

隻月下有隻魅魔(Succubus),

PS版隻碟都包埋一本畫集, 魅魔張畫個身特別沉咗落去嘅,睇唔到個胸

但saturn版隻碟啲圖隻魅魔個身係冇沉咗落去露出成個胸

我記得玩嗰陣隻魅魔係有露出個胸,雖然個人細啲

睇下sony會唔會realtime 打個格好,或者沉咗個身落地
呢張?
如無記錯, 呢張係唯一我見過, 小島文美畫既有露點圖, 只此一張

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:23 PM   #100
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
題外話, 咁GOD OF WAR點呀?

又露又F

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版