Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-12, 11:29 PM   #926
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
張官方貼真係廢到無倫, 清就真係幾清, 但係唔小心用手指甲壓左下就起泡, 重新黐過都救唔返

死死氣出去買張HORI貼, 爽返晒

舊 04-08-12, 08:43 AM   #927
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 卡柏 查看文章
記得冇錯第二季會出sdk beta版,費用全免,之後正式版年費唔知幾多...
希望有android既繁華盛世情況啦.......
sony 一定望有android 的情況, 只收apps 收錢都收到手軟啦,
只是她d死要面的做法...可以好得去邊...就真是大家都心照了...
人地放寬的地方, 她死都要一野叉落去, 冇彎轉....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 11:38 AM   #928
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: dmr5202005 查看文章
sony 一定望有android 的情況, 只收apps 收錢都收到手軟啦,
只是她d死要面的做法...可以好得去邊...就真是大家都心照了...
人地放寬的地方, 她死都要一野叉落去, 冇彎轉....
果個beta PSS ,乜都做唔到,本來想半開psp side(MINIS) 點知比HBL 陰左1野,XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 12:06 PM   #929
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
我冇咩望,Vita冇game都唔緊要,我淨係想要remote play支援返大部份PS3 games同埋可以唔駛經remote play直接玩返PSOne Games...
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-12, 12:11 PM   #930
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
果個beta PSS ,乜都做唔到,本來想半開psp side(MINIS) 點知比HBL 陰左1野,XD
你又拎左個beta....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 06:54 AM   #931
暗.黑.騎.士
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
請問有冇版友升左1.66之後當部機叉住電玩果時前touch screen 會失靈? 跟著抆左叉電條usb又正常返?
暗.黑.騎.士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 09:17 AM   #932
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 暗.黑.騎.士 查看文章
請問有冇版友升左1.66之後當部機叉住電玩果時前touch screen 會失靈? 跟著抆左叉電條usb又正常返?
我上星期未有update已經係咁, 但拎上Sony度又冇事
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 04:12 PM   #933
Coolwar

註冊日期: Sep 2005
我想問 如果想係日版psn買機戰
係咪一定要入點買
用信用卡 好似會叫係填日本地址

同埋啲點咩野價錢...換返港紙
係咪買psp實體好啲(差唔多價錢話)
麻煩晒...
Coolwar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 04:19 PM   #934
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Coolwar 查看文章
係咪一定要入點買

麻煩晒...
唔駛填日本地址,
是但填都得,
不過信用卡依家淨係可以一千一千羊咁充,
如果你想要靚D嘅畫面就PSV啦
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 04:25 PM   #935
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
係咪一定要入點買

麻煩晒...
出game鋪買充值point card
大約10算

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 04:40 PM   #936
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
係咪一定要入點買

麻煩晒...
信用卡一定要jcb先入到

日本地址亂填

買實體既話你就冇得用psv玩 唔支援umd passport

姐係你想用psv玩就一定要買7330dl版

舊 04-09-12, 05:00 PM   #937
Coolwar

引用:
作者: yorkyork 查看文章
唔駛填日本地址,
是但填都得,
不過信用卡依家淨係可以一千一千羊咁充,
如果你想要靚D嘅畫面就PSV啦
充?
乜唔係隻game幾多yen
用信用卡 買 就計返
當時換率 收返你港紙咁樣?
好似7000yen 就收返你700蚊(當 當時銀行換率係10)

準備買 所以想問定 買日版psn既問題..
舊 04-09-12, 05:05 PM   #938
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
充?
用信用卡 買 就計返
好似7000yen 就收返你700蚊(當 當時銀行換率係10)

舊時就係,依家轉咗以千做單位充值
即係你最少要充值8000羊先可以買機戰
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 06:25 PM   #939
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
充?
用信用卡 買 就計返

你大約當係用信用卡買點咁,
要一千一千咁買,
而唔係直接係隻game度按就比個個價
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 07:11 PM   #940
Coolwar

明白晒 麻煩晒
舊 04-09-12, 09:45 PM   #941
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
請問依家可以安心update未?我部水機唔敢搏

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-12, 09:48 PM   #942
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有事就有事...冇事就冇事......之前up開冇事好多時都冇事.......不過唔代表今次會冇事..........

我就焗上左...冇事........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 09:12 AM   #943
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
焗上1.66

但之後玩game... 久不久停成 0.5~1秒....
我又冇開wi-fi,又冇3G... 想點...
又唔見有咩setting...

舊 04-10-12, 03:07 PM   #944
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
up左,暫時一切正常

舊 04-10-12, 03:11 PM   #945
亞傑多

註冊日期: Oct 2009
港服facebook app已出~~
亞傑多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 04:12 PM   #946
hatata
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDHatata
3DS Friend Code5370 1140 1595
PSN  IDiiihataiii
XBox Live GamertagHatata
小弟部WIFI機上星期入左廠,原因應該同WIFI有關。

如果長時間關機,如晚上11時關機,跟住第二朝早睇部機,部機會長著藍燈,仲要開唔到機,要長按power 20秒先reboot 到,reboot後會發覺d電得返10-20%。

跟住再輕按power sleep既話,就會再長著藍燈,再開唔到機,又要reboot,跟住無限loop。

最後頂唔順放假前拎去整。個維修哥哥只係聽左我講「長著藍燈」呢4個字,佢已經知乜事 跟住佢再問我有無update去1.66?跟住我未答,佢已經幫我答左﹕「睇來你都hang到無機會update」

部機要4個工作天維修,希望唔駛換機。

3DS (US) : 5370-1140-1595
hatata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 04:16 PM   #947
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁鑊就1.67 啦。。。。項。。。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 05:24 PM   #948
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
好彩我唔關機...

咁唔得.. 又要焗上先可以Store... 吹賬...

我已經等復活節last先update....

舊 04-10-12, 09:38 PM   #949
kamkw

註冊日期: May 2009
睇巴哈講台版FACEBOOK APPS原來有上傳照片功能
但我用日版就冇......
kamkw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-12, 10:27 PM   #950
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
上傳圖就twitter啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:33 AM

手機版 | APP版