Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-16-09, 11:48 PM   #226
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
男孩沒有在「機緣巧合」下知道人地都曾經鍾意過自己........
我知你文章的情節是沒有這個,
我一直只是就寫作上(甚至現實)可能發展的情節而說 
對不起,像是有點拉遠了你文章的意思,
對不起

引用:
作者: Noyeah 查看文章
當你無諗過而真係有呢個曾經既時候,你既腦海就可能會重播返過去既片段,
或者不停重演某些有可能會令到你地一齊既事件,
咁呢個先係曾經、可能 既威力....
然後,就揼心,
然後又發現,不能回頭

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 08-16-09, 11:49 PM   #227
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: Middle 查看文章
我知你文章的情節是沒有這個,
我一直只是就寫作上(甚至現實)可能發展的情節而說 
對不起,像是有點拉遠了你文章的意思

然後,就揼心,
然後又發現,不能回頭
中間... 我地不如...等佢發展晒先出來喇...我地唔好搞亂個故...@@
Noyeah 目前離線  
舊 08-16-09, 11:52 PM   #228
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
中間... 我地不如...等佢發展晒先出來喇...我地唔好搞亂個故...@@
嗯嗯
也許我也不應多問,
犬夜叉,再再對不起

Middle 目前離線  
舊 08-17-09, 12:03 AM   #229
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
引用:
作者: Middle 查看文章
嗯嗯
也許我也不應多問,
犬夜叉,再再對不起
很多謝大家這麼留意我寫既故仔
但下一集, 老實講
我都唔知幾時會寫到出黎........
希望到時大家都仲會記得呢個故仔

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線  
舊 08-17-09, 12:50 AM   #230
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
很多謝大家這麼留意我寫既故仔
但下一集, 老實講
我都唔知幾時會寫到出黎........
希望到時大家都仲會記得呢個故仔
慢慢來,
儘量隨心寫你想寫的故事,
大家會一直追看的 =)

Middle 目前離線  
舊 08-17-09, 09:15 PM   #231
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
送給犬夜叉

好朋友by 梁漢文
填詞人 : 林夕
作曲人 : 伍樂城
編曲人 : 伍樂城
監製 : 趙增熹

若是 讓我許願
但願 沒任何事留戀
迷戀的 不可以選
只好心死再算

來開開心心的歌唱
來吹熄燭光的漂亮
並未能叫你愛我本是太平常
我不應該惆悵

★也許總有他人懂得愛惜我
 然後往後多年愛若是結果
 你與他會攜手衷心慶祝我
 無奈只是好朋友 別吻我★

自願 在你左右
遺憾地 叫友誼越恆久
而知己 這麼罕有
才肯接受這 殘忍的引誘

唯有趁這晚你在場
談心中假想的對象
並未能叫你愛我生命再悠長
也說不出路向

Repeat ★

我會找個好人懂得愛惜我
然後往後多年愛若是結果
你與他會攜手衷心慶祝我
如若你是好朋友 就吻我

點解我用唔到個youtube標籤的? 大家見唔見到有冇key到片落去
諗諗下可能呢首會比較應景d.........

我不會唱歌----李克勤

曲:Edmond Tsang(Inspired from La Campanella by Franz Lizst)
詞:黃偉文 編:Franz Lizst/Edmond Tsang 鋼琴演奏:郎朗

像 並未太像
但落力發亮 當一分鐘偶像
但練習半生給你熱唱
怎麼竟會使你著涼

* 情話要是沉住氣唱不上
高八度也許太誇張
我淚流但你懶得拍掌
你若要是其實渴望聽他唱
恐怕任我聲線再鏗鏘
你亦無視我在投入演唱 *

他漂亮這麼多 他偉大這麼多
平凡像我 無強項 亦未會唱歌
嗓子太壞 但全情為你落力發揮過
琴聲那樣的淒楚
恐怕是鍵琴手慷慨為我 點首歌
點出你讓我 賣力到感情用錯
但我仍繼續 能頑強地錯

他很叫座 卻不會為你唱一首歌
連自尊都賣給你像我
你又何曾望過
Repeat *

平凡像我 無強項 亦未會唱歌
嗓子太壞 但全情為你落力發揮過
琴聲那樣的淒楚
恐怕是鍵琴手慷慨為我 點首歌
點出你讓我 賣力到感情用錯
但你仍會話
平庸像我 留留力別亂唱情歌
他的愛慕又何曾為你落力獻出過
琴聲那樣的淒楚 很配合
被彈的主角是我 一開口
怎麼唱亦錯 我依然願錯
讓你難愛慕 仍然能恨我

公式

紅字為重點

此篇文章於 08-17-09 09:30 PM 被 犬夜叉 編輯。
犬夜叉 目前離線  
舊 08-17-09, 09:23 PM   #232
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
樓上的,你唔洗QUOTE藍莓架,一版有咁多影片唔係個個人部電腦都夠力開架

舊 08-19-09, 12:16 PM   #233
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
人肉衣架

4.

製霧機全速開動著, 不消一刻, 便在表演台的入口處製造了一道白色的屏障.

霧越積越厚, 形成了一朶白雲, 慢慢一邊旋轉, 一邊緩緩的向上爬昇, 擴散.

霋時間, 雲霧的移動減慢了, 幾近停止.

大約半秒之後, 一條美麗的長腿踢破了雲霧, 把它的主人, 從雲霧中扯進表演台.

純白色的四寸高跟鞋鞋跟, 正好在音樂響起重拍之際, 敲在台板之上.

套在高跟鞋上的那條腿, 尤如剛脫殼的煮蛋一般潔白嫩滑.

隨著拍子, 另一條腿從白色長裙的高叉下擺中跨出, 把裙腳踢起來了, 讓大半條腿暴露在水銀燈光之下. 從台下看上去, 那雙腿的肌肉洽到好處, 線條修長漂亮, 少說也有四十四寸.

極多皺摺的長裙隨著模特兒的步伐不停的跳躍著, 有如翻滾著白頭浪的波濤.

跟長裙相比, 織上小花圖案的白色輕紗小方領上衣顯得非常簡撲. 粗帶的背心設計把雪白纖細的肩膀突顯出來, 讓那雙漂亮的手, 成功的從薄紗下透出來的胸罩處奪回不少注視目光.

到達表演台的中央之時, 模特兒轉了一圈, 擺出一個半叉著腰的姿勢. 那雙圓大的鳯眼, 帶點傲慢的眺望前方. 襯上筆直的鼻樑, 豐厚的紅唇及尖尖的下巴, 成就了一副美人胚子. 這富東方色彩的美人臉孔, 配上幾近六尺高的身軀及完美的曲線, 讓她極速成為香港的首席模特兒.

高羚步回後台之後, 播音再度響起: "接著是 Mr. Matthew 的作品, 由甘小雯小姐....."

廣播還未完結, 表演台上已經跑進一個人來....

<未完待續>

此篇文章於 08-19-09 08:52 PM 被 loser 編輯。
loser 目前離線  
舊 08-19-09, 08:54 PM   #234
loser
Game Master
......

引用:
我上次米著左穿窿絲襪law, 佢上次米著左半透明law!

羚高定高羚呀?
但係冇白衣喎

其實唔一定要有絲襪. 扮淩波麗都得架.

舊 08-19-09, 11:08 PM   #235
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: loser 查看文章
但係冇白衣喎

其實唔一定要有絲襪. 扮淩波麗都得架.
佢件外套米白色law
mr. matthew果度我笑左

可唔可以每篇寫長少少呀, 好吊癮呀

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-20-09, 12:33 AM   #236
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
佢件外套米白色law

a 叫我呀?

舊 08-20-09, 01:28 AM   #237
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
寫我心情:都係直接打係簽名檔就算:若有缘他日再聚一叙

舊 08-20-09, 10:33 AM   #238
loser
Game Master
......

引用:
佢件外套米白色law

有白色外套咩! ? 唔記得.
可能我只係掛住留意某一道天然的逢隙....

我中文唔好, 寫一篇都要兩三個鐘. 而且只能夠趁最近工作上較多空檔時至有時間寫.

舊 08-20-09, 10:33 AM   #239
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
有感
愛情與面包, 我都係揀面包!!始終面包最緊要

我理解既愛情
應該係各自都有自己既面包才穩固!!!

舊 08-20-09, 07:02 PM   #240
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

我就要愛情多過面包........
我想現世代至少可以找到工作糊口 唔會真的餓死老婆瘟臭屋卦.....

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-20-09, 07:35 PM   #241
下雪邊界
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
我揀愛情 扲住半隻鐵飯碗,已經唔需要諗面包......

我諗起曾經有個fd講過......
對女士黎講,25歲前既會揀愛情,25歲後會揀面包......
下雪邊界 目前離線  
舊 08-20-09, 08:06 PM   #242
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章

對女士黎講,25歲前既會揀愛情,25歲後會揀面包......
係ar!!!

我一直都係對自己有要求, 對事業有野心既人

esp e家我事業都發展不錯
睇住隔離果件仍係吊兒郎當
真係好火滾
咁樣落去好怕愈來愈冇安全感

此篇文章於 08-20-09 09:38 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 08-20-09, 08:25 PM   #243
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

下雨天後

在那一次後, 男孩頭一兩天還是不太想接受這一個對他有點殘酷的現實, 還是有點悶悶不樂

但是, 到了第4天, 在午飯時間時男孩決定了去跑步, 沒啥目的, 只想一直跑, 或許借機發洩一下吧
但男孩覺得還是不夠, 就是覺得發洩的還不夠, 於是放工後還去打羽毛球, 這天他的狀態不俗, 看起來還不像受到那天的事而困擾著

男孩看起來也差不多發洩夠了, 終於再振作; 但男孩其實沒想過要這麼快振作, 還想再反思多一點呢

公式

紅字為重點

犬夜叉 目前離線  
舊 08-20-09, 10:04 PM   #244
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Seppie 查看文章
係ar!!!

我一直都係對自己有要求, 對事業有野心既人

esp e家我事業都發展不錯
睇住隔離果件仍係吊兒郎當
真係好火滾
咁樣落去好怕愈來愈冇安全感
我冇乜事業心 淨係想做個盡足本份的文員仔
可以的話仲想做全職師奶......
但自己隔離果件都係有點吊兒郎當
所以我仲未可以師奶住......希望有一日會有得做全職師奶

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-20-09, 10:36 PM   #245
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我冇乜事業心 淨係想做個盡足本份的文員仔
可以的話仲想做全職師奶......
但自己隔離果件都係有點吊兒郎當
所以我仲未可以師奶住......希望有一日會有得做全職師奶
哈哈
睇離我同你完全相反
有日有幸結婚, 我都會以事業第一
要我結婚做師奶既, 我寧可唔結

舊 08-20-09, 11:47 PM   #246
loser
Game Master
......

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章

o係已發展地區, 好似係掉轉, 歲數亦大少少...

30歲前既會揀面包,30歲後會揀愛情

舊 08-21-09, 08:51 AM   #247
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: loser 查看文章
o係已發展地區, 好似係掉轉, 歲數亦大少少...

30歲前既會揀面包,30歲後會揀愛情
唔理咩野理論
總之我e家愈來愈覺面包重要多好多ar

舊 08-21-09, 01:15 PM   #248
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
唉...如果我有得選...我都想做一個成功男人背後GE其中一個佢最中意,最重視GE女人...
但香港的實在附托不來...
如果香港ge 男仔,可以同一d台灣.內地或外國男仔交過手(商場/職場),佢地就知自己太幸福...比香港呢塊福地寵慣晒...
找不到,甘唯有自己努力做好自己,增值自己...
最起碼...都似返個女仔...
Diana 目前離線  
舊 08-21-09, 01:35 PM   #249
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
唉...如果我有得選...我都想做一個成功男人背後GE其中一個佢最中意,最重視GE女人...
但香港的實在附托不來...
如果香港ge 男仔,可以同一d台灣.內地或外國男仔交過手(商場/職場),佢地就知自己太幸福...比香港呢塊福地寵慣晒...
找不到,甘唯有自己努力做好自己,增值自己...
最起碼...都似返個女仔...
我的想法是,想辦法自己掙麵包(不論男女),之後再為愛結婚。
如果你沒掙麵包的能力,即使釣到金龜也不見得有多安穩。

註:我無抽任何人水,但最好都係唔好quote 我,免得俾人睇到...

此篇文章於 08-21-09 01:58 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線  
舊 08-21-09, 03:14 PM   #250
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
我的想法是,想辦法自己掙麵包(不論男女),之後再為愛結婚。
如果你沒掙麵包的能力,即使釣到金龜也不見得有多安穩。

註:我無抽任何人水,但最好都係唔好quote 我,免得俾人睇到...
之但係你有沒有聴過:
最愛的,很多都不會結婚...
結婚的,通常都不是最愛...
Diana 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:23 PM

手機版 | APP版