Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-10-15, 12:10 AM   #1376
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
我有朋友睇完新電影,據朋友所講......
電影的泊英治其實係蘿莉少女108號,真正的泊英治只係回憶中出場,而TV版的一分鐘小劇場中,泊英治回到過去改變歷史,根本接唔上電影版劇情......
...
當108自演high過頭就得架啦
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-15, 12:13 AM   #1377
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
點解....點解仲要踩多剛哥一腳者wwwww

魔進哥繼續出色地插旗

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-15, 09:54 AM   #1378
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
好有可能真係和平共處END?
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-15, 12:50 PM   #1379
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: kakajit 查看文章
Roimulde+拉打 VS 蠻野
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-15, 02:12 PM   #1380
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
諗諗下Drive個構成有少少似Blade

1.都係規定数目

Undead 52
Roimulde 108

2.規格外既係Rider

Chase 係000
始 係Joker

3.黒幕都係人類

Blade 係天王寺
Drive 係蛮野

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-15, 09:23 PM   #1381
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
Roimulde+拉打 VS 蠻野
係又唔錯愈呢愈唔想HEART呢一對死

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-15, 12:26 AM   #1382
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
幾好喎,之後可以拍外傳「仮面ライダーハート」

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-15, 10:14 AM   #1383
kakajit
Game Master

白色女神可能真係善良ROIDMUDE發動出黎 , 而唔應該係由惡念引出黎O既全球冷凍化
蠻野唔算ROIDMUDE就算集合約定之數 , 發動出黎都唔係本身O既真義
一直覺得約定之數係為人類好O既野黎
所以KO蠻野 , 換CHASE , 真正O既約定之數發動出黎先係路 ?
不過好似MEDIC之前講左 000 唔可能約定之數
舊 08-12-15, 12:00 PM   #1384
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: Eclair 查看文章
諗諗下Drive個構成有少少似Blade
咁不如玩大D,進之介變得太多type Tridoron就會Roidmude化,
最後KO蠻野之後,成為約定之數最後一人.......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 08-12-15, 12:13 PM   #1385
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
咁不如玩大D,進之介變得太多type Tridoron就會Roidmude化,
最後KO蠻野之後,成為約定之數最後一人.......
啱啱鎧武先玩過用得多極ARMS變OVERLORD, 今年又用呢條橋?
舊 08-12-15, 12:28 PM   #1386
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
到依家都唔明究竟個Type Tridoron整出黎有咩意義 (除左賣玩具)

應該都系咁耐以黎第一個唔覺得勁既final form

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-15, 12:32 PM   #1387
次期Cekehe
Game Master

引用:
啱啱鎧武先玩過用得多極ARMS變OVERLORD, 今年又用呢條橋?
如果佢拍得好好睇睇,我又唔介意佢重覆用舊橋啊~

又或者話進之介原來本人一早已經死左,
而家呢個只係Roidmude變成既假進之介,一樣無問題,
反正之前都出過善良既Roidmude......

P&D

舊 08-12-15, 01:01 PM   #1388
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
如果佢拍得好好睇睇,我又唔介意佢重覆用舊橋啊~

又或者話進之介原來本人一早已經死左,
而家呢個只係Roidmude變成既假進之介,一樣無問題,
反正之前都出過善良既Roidmude......
剛剛劇場版進之介個仔已經用咗這條橋,所以TV應該唔會再用
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-15, 08:55 AM   #1389
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
原來量產型係你變既w
http://zasshi.news.yahoo.co.jp/artic...003-the_tv-ent
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-15, 01:21 PM   #1390
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: 魔璃 查看文章
到依家都唔明究竟個Type Tridoron整出黎有咩意義 (除左賣玩具)

應該都系咁耐以黎第一個唔覺得勁既final form
Type Tridoron同埋極Arms嘅作用都係叫小朋友同埋家長儲晒全系列嘅玩具(車仔、武器),但劇情表現真心渣。極Arms打唔爆蜜瓜光實,最後打OL戒斗更加係被㩒住打。Type Tridoron 更加唔駛講,只係殺過001,依家連未進化嘅Heart同埋Medic都打輸。
舊 08-16-15, 02:39 PM   #1391
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Jetlam 查看文章
無人會估係佢吧。

舊 08-16-15, 03:26 PM   #1392
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
無人會估係佢吧。
課長都變到身,點解霧子變唔到
舊 08-16-15, 03:36 PM   #1393
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
課長都變到身,點解霧子變唔到
成個特狀課都已經系騎呢怪
霧子都蒙埋面仲邊有人會睇

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-15, 06:19 PM   #1394
kakajit
Game Master

引用:
作者: 魔璃 查看文章
成個特狀課都已經系騎呢怪
霧子都蒙埋面仲邊有人會睇
到左而家唔係剩係睇敵幹部炸咩?
舊 08-16-15, 09:05 PM   #1395
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
到左而家唔係剩係睇敵幹部炸咩?
Heart大人型爆
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-15, 10:02 PM   #1396
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
估中而家成班變左好似係好人咁(Heart, Brain, Medic)。
今集最尾個幾秒戲玉了…

霧子傻傻地個樣,正!

查實Chaser有無得超進化?

此篇文章於 08-16-15 10:07 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-15, 10:56 PM   #1397
kakajit
Game Master

最後一個約定之數多數都係CHASE了
不過無理由腰帶先生唔知約定之數係咩?
舊 08-17-15, 07:20 AM   #1398
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
如果魔進計佢超進化都幾廢下

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-15, 09:40 AM   #1399
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
睇完3號,
咁4號點黎?
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-15, 10:17 AM   #1400
次期Cekehe
Game Master

其實我覺得魔進Chaser仲勁過拉打Chaser,
魔進識用超重加速,連Dead Heat都被佢壓制,
照計超進化前既Brain、Medic都唔夠佢勁......

P&D

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 05:41 PM

手機版 | APP版