Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-17, 03:47 PM   #2501
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Reishin 查看文章
睇完amazons s2

仍然好多吐嘈位,同埋肯定有season 3
引用:
作者: W教授 查看文章
但對我而言Season 2 的仁叔只是條痴線佬
只可以講仁叔兩季都好慘不過元兇都係佢
證明左愛係幾勁,千翼4C果度見人就斬 悠見到阿妹俾人斬就即覺醒打番千翼轉頭

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 04:01 PM   #2502
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
睇完AMAZON S2大結局既感想....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 06:26 PM   #2503
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: fortel 查看文章
睇完AMAZON S2大結局既感想....
呢班人講幫仁叔 我開頭諗係搵小守點知

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-02-17, 06:45 PM   #2504
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
到底真黑幕會長想要d乜?...係咪想橘局長下一季變十面鬼?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 07-02-17 06:50 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 06:52 PM   #2505
fortel
Game Master

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
呢班人講幫仁叔 我開頭諗係搵小守點知
呢排人仲勁過AMAZON,點打都唔會死既
舊 07-02-17, 07:32 PM   #2506
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: W教授 查看文章
但對我而言Season 2 的仁叔只是條痴線佬
起碼成套野目標最清晰係佢最慘係佢元兇都係佢
S2最要表達係記得帶套吧,唔帶套睇下死幾多人
S3變555劇場版咁就有睇頭……

舊 07-02-17, 09:01 PM   #2507
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
到底真黑幕會長想要d乜?...係咪想橘局長下一季變十面鬼?
佢只係單純相信物競天擇
引用:
呢排人仲勁過AMAZON,點打都唔會死既
唔死但會斷手
引用:
作者: 尼路 查看文章
起碼成套野目標最清晰係佢最慘係佢元兇都係佢
S2最要表達係記得帶套吧,唔帶套睇下死幾多人
S3變555劇場版咁就有睇頭……
七羽姊咁情不自禁都難怪佢

舊 07-02-17, 10:06 PM   #2508
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
唔好S3啦,最多劇場版好喇
但S2真係⋯到底為乜(黑人問號.jpd)
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 10:24 PM   #2509
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: qwe 查看文章
S1都仲講緊人同AMAZONS關係
但S2教曉大家唔識教就唔好生唔係生個低能兒就唔好

舊 07-02-17, 10:56 PM   #2510
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
七羽姊咁情不自禁都難怪佢
等如知道自己有愛滋,但仲中出,咁都唔怪佢?
除非係七羽姐要求仁叔唔帶袋啦
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 11:00 PM   #2511
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
仁叔個段時間斷左片嘛

舊 07-02-17, 11:36 PM   #2512
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
你唔係覺得佢隨身帶個套丫
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
仁叔個段時間斷左片嘛
佢都唔係叫斷片,係獸性戰勝人性(果段時間應該叫人性)?

舊 07-03-17, 12:19 AM   #2513
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 07-03-17, 02:02 AM   #2514
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
好耐冇試過咁討厭敵役boss...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:30 AM   #2515
炸彈人
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: qwe 查看文章
我估應該有season3, 如果完全唔解黑幕會長目的,我真係接受唔到。

其實第二季故事都算完整,但大家想睇藥廠黑幕條主線,就會覺離哂題。
炸彈人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 07:21 AM   #2516
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
引用:
你唔係覺得佢隨身帶個套丫

仁叔可能諗住異種孕只係二次元空想所以唔帶袋掛

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 07:44 AM   #2517
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
仁叔可能諗住異種孕只係二次元空想所以唔帶袋掛
果下佢都無理智只係想啪啪啪啦

舊 07-03-17, 09:19 AM   #2518
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 炸彈人 查看文章
我估應該有season3, 如果完全唔解黑幕會長目的,我真係接受唔到。

其實第二季故事都算完整,但大家想睇藥廠黑幕條主線,就會覺離哂題。
講真我完全唔明點解d人踩千翼踩到咁,佢都只係想克服童年陰影過普通人既生活啫,只可惜佢實在太危險
反而仁叔太激我產生唔到好感…

下一季差唔多應該要完,再播落去就美劇化架啦
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 10:05 AM   #2519
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
https://mantan-web.jp/2017/03/07/201...00003000c.html

其實有講過S1主題係「養殖と野生」,S2就係「少年と少女」

千翼開頭係有d煩,不過後期刻意形造到佢食自己阿媽呢個假象開始有d同情佢

而家睇返原來會長好鄙視SIGMA,而橘部長最後話要搞新SIGMA
兩家對決,應該續編先係入正題?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 10:09 AM   #2520
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
講真我完全唔明點解d人踩千翼踩到咁,佢都只係想克服童年陰影過普通人既生活啫,只可惜佢實在太危險

因為戀屍真係好煩
引用:
作者: Reishin 查看文章
https://mantan-web.jp/2017/03/07/201...00003000c.html

其實有講過S1主題係「養殖と野生」,S2就係「少年と少女」

千翼開頭係有d煩,不過後期刻意形造到佢食自己阿媽呢個假象開始有d同情佢

而家睇返原來會長好鄙視SIGMA,而橘部長最後話要搞新SIGMA
兩家對決,應該續編先係入正題?
會長一季已經好討厭 覺得無生命Ge野係無意義

舊 07-03-17, 02:18 PM   #2521
fortel
Game Master

引用:

可能係演員/演技問題掛,千翼呢個角色由一出場已經唔討好
舊 07-03-17, 02:44 PM   #2522
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
W續編竟然係出漫畫

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:45 PM   #2523
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
可能係演員/演技問題掛,千翼呢個角色由一出場已經唔討好
我覺得演員固然係一個大問題,但最大問題係呢個角色同第一季兩位相比可謂無血無肉

一開始就已經冇理由地戰鬥,而且成季都只係不停圍住條屍發情

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 03:20 PM   #2524
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:

因為佢真係太煩,由頭到尾除左戀屍就係戀屍,講生存落去無小守個邊咁慘,講愛情又唔夠七羽姐,講友情唔夠班前團員(佢同個班所謂FD的關係真係黑人問號)最後講成長佢FD重多過佢問你死未……最後的作用只解左S1小守重乜弱知咁,因為佢真係細路,同唔帶套的危險同發情小鬼好煩就無啦……

舊 07-03-17, 04:50 PM   #2525
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:

果段點睇都係痴左線, 思考能力都無
比個袋佢應該當香口膠趙

引用:
作者: 尼路 查看文章
因為佢真係太煩,由頭到尾除左戀屍就係戀屍,講生存落去無小守個邊咁慘,講愛情又唔夠七羽姐,講友情唔夠班前團員(佢同個班所謂FD的關係真係黑人問號)最後講成長佢FD重多過佢問你死未……最後的作用只解左S1小守重乜弱知咁,因為佢真係細路,同唔帶套的危險同發情小鬼好煩就無啦……
TEAM X件廢青真係仲成長得多過千翼
千翼本來值得讚既行為係4C有條友變左amazon無借機會走,留低幫手, 但之後又暴走殺晒班4C

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版