Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-18-06, 11:06 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35

15/16電視迷大挑戰.................a

15/16...唔挑唔舒服

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-06, 11:08 PM   #2
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
再見!遊戲天王

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-06, 11:10 PM   #3
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: chunwai0091
再見!遊戲天王
劣評如潮...唔摺唔舒服...

舊 10-18-06, 11:12 PM   #4
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
早就應該啦

舊 10-18-06, 11:12 PM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
遊戲天王太難頂, 爛gag出產地
d主持唔都識攪笑, 林曉鋒又擔唔到大旗...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-06, 11:29 PM   #6
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: kin~kin
最難睇係佢果D,懶係幽默寸人式搞笑,笑又唔好笑,幽默又唔幽默,搞到好鬼死寸…同佢哥哥差成大段路…

舊 10-18-06, 11:59 PM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: kin~kin
最嘔係佢又要玩獎門人果隻屎尿屁feel
係, 核突就真係十足喇(仲有過之而無不及 )
但係玩又唔敢好似獎門人咁癲
d game又冇厘笑位, 一味齋核突
講到主持就仲衰, 成班都係副將格冇個孭到飛
結果成個節目搞到一撻糊塗

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 12:01 AM   #8
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: A HoManTin Work
最難睇係佢果D,懶係幽默寸人式搞笑,笑又唔好笑,幽默又唔幽默,搞到好鬼死寸…同佢哥哥差成大段路…
算把啦
鍾仔永遠都只會係鍾仔,唔會變成亞叔架

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 10-19-06, 10:51 AM   #9
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
第一集好有新意好好笑,睇多左好悶,希望快d播15/16
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 10:57 AM   #10
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
垃圾節目終於要摺~~

舊 10-19-06, 10:59 AM   #11
男
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
15/16唔垃圾咩

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 11:02 AM   #12
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
睇下邊個做主持
個主持帶到氣氛的話
就算個game係垃圾,都因為個主持影響之下個節目變得唔係垃圾

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 01:57 PM   #13
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
15/16 咪又係遊戲天王咁爛

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 02:54 PM   #14
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: jason_kasim
睇下邊個做主持
個主持帶到氣氛的話
就算個game係垃圾,都因為個主持影響之下個節目變得唔係垃圾
有巧既主持...配合巧既嘉賓...
都只係由垃圾...唔會變垃圾中既垃圾...

而非AE86+拓海咁...將AE86升LEVEL屈機

舊 10-19-06, 03:32 PM   #15
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 男
15/16唔垃圾咩
都幾悶....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 03:45 PM   #16
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
15/16唔垃圾咩
但睇完之後有D得著囉,總好過o個套遊戲天王,真係睇過半集之後就無再睇過。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 03:50 PM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 柴崎幸
但睇完之後有D得著囉,總好過o個套遊戲天王,真係睇過半集之後就無再睇過。
咁唔知"15/16電視迷大挑戰"...會令觀眾有所D咩得著呢...
若果搞"15/16動漫迷大挑戰"...返而可能會收視高企...

舊 10-19-06, 04:32 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
15/16唔垃圾咩
起碼唔係屎尿屁b

死神Lv.3能力覺醒
舊 10-19-06, 04:38 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
成日都覺15/16好做馬FEEL, 有哂劇本咁
頭幾條問題95%兩邊都答O岩, 唔O岩就轉汰
到中盡開始就有其中一方係咁轉汰/唔轉汰而輸
唔可話垃圾, 但睇得多已經悶...個過程好公式化...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 06:55 PM   #20
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 小恐
成日都覺15/16好做馬FEEL, 有哂劇本咁
頭幾條問題95%兩邊都答O岩, 唔O岩就轉汰
到中盡開始就有其中一方係咁轉汰/唔轉汰而輸
唔可話垃圾, 但睇得多已經悶...個過程好公式化...
初頭冇咁覺架
係中段果班"星級"主持擺到明做壞規矩......

死神Lv.3能力覺醒
舊 10-19-06, 07:02 PM   #21
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
15/16唔垃圾咩
15/16係睇主持點搞gag既
問答部份就算la...如樓上所講咁假到死...

舊 10-19-06, 09:39 PM   #22
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Busconcamp
咁唔知"15/16電視迷大挑戰"...會令觀眾有所D咩得著呢...
若果搞"15/16動漫迷大挑戰"...返而可能會收視高企...

不要高估香港動漫迷的人數
更不要高估所謂動漫迷對動漫的認知
更更不要高估d節目創作人對動漫的認知
更更更不要忘了....c9佔的比例電視迷大挑戰係for佢地的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-06, 09:47 PM   #23
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: jaVaj ◣
不要高估香港動漫迷的人數
更不要高估所謂動漫迷對動漫的認知
更更不要高估d節目創作人對動漫的認知
更更更不要忘了....c9佔的比例電視迷大挑戰係for佢地的
先頭"樓住有情人"...
已經有玩動漫迷大挑戰...1題$100...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版