Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-17, 02:15 PM   #526
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
貓店放咗條片有支唔駛開嘅電鍍油
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 05:22 PM   #527
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 野良猫 查看文章
貓店放咗條片有支唔駛開嘅電鍍油
個隻油係網上講左好耐,原先係電鍍筆的補充劑
但問題係補充裝本身唔平,無記錯講緊200幾蚊一支
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 05:59 PM   #528
野良猫
肥倫

引用:
作者: sunhikari 查看文章
個隻油係網上講左好耐,原先係電鍍筆的補充劑
但問題係補充裝本身唔平,無記錯講緊200幾蚊一支
我諗唔係噴得多嘅話都夠十隻模型用嘅
計落廿零蚊算係抵

買張靚水貼都唔止
舊 04-24-17, 06:11 PM   #529
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
支油開完可以放到幾耐先?可能放得一排就變哂咪死?

舊 04-27-17, 02:43 PM   #530
Rance
The One
ガハハ

買左支筆版,只有4mm賣$80,2mm就係吉筆,REFILL裝$200

舊 04-28-17, 10:28 AM   #531
野良猫
肥倫

引用:
作者: Rance 查看文章
買左支筆版,只有4mm賣$80,2mm就係吉筆,REFILL裝$200
好用嗎
舊 04-28-17, 11:11 AM   #532
Rance
The One
ガハハ

放假先試,不過佢噴隻熊仔實物睇無佢條片咁光,啞色好多

舊 04-28-17, 11:32 AM   #533
野良猫
肥倫

引用:
放假先試,不過佢噴隻熊仔實物睇無佢條片咁光,啞色好多
貓店佢噴嗰日落雨濕度高,唔係應有效果
舊 04-29-17, 10:31 PM   #534
Rance
The One
ガハハ

ok, 開黎玩下,老實講支筆真係唔值得買...
電話影

一油上去見到真係好似好正咁,好似有PAT水銀咁

幾分鐘之後
慢慢乾就開始起D粒粒出黎

兩個鐘之後就係咁樣,搵左部相機影

1字右面個我用手指摸下,即刻無哂反光,手指重有D粉...

聽朝我再試下噴D水性COATING上去睇下點,
之後搵D電鍍件油上去睇下對D電鍍面有咩影響,睇下可唔可以用黎補下D電鍍件D水口位

其實人地支野用黎寫GRAFFITY,可能真係唔係好O岩用黎油模型...

都係以前停產左支電鍍GUNDAM MARKER 最正....

此篇文章於 04-30-17 12:54 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-17, 12:17 AM   #535
野良猫
肥倫

哩個係筆油定噴?
舊 04-30-17, 12:50 AM   #536
Rance
The One
ガハハ

筆,噴可能好D O既

舊 04-30-17, 08:32 AM   #537
野良猫
肥倫

引用:
筆,噴可能好D O既
唔好用佢支筆
倒出嚟用平頭油彩畫筆上

最好當然係噴
舊 04-30-17, 05:40 PM   #538
Rance
The One
ガハハ

郡氏水性全光噴罐,噴完變左普通銀油

放左十幾粒鐘摸都係即刻變啞哂色,連MASKING TAPE都扯到D粉上黎,個塗膜好弱....
不過寫O係張紙到就點摸都無事好反光又無粒粒,可能要靠張紙索佢D油?呢枝野應該都係FOR你畫畫o既?

舊 04-30-17, 10:47 PM   #539
ゆり

註冊日期: Nov 2004
係我買果間鋪真係畫廊

個外國人一見我上去就知我想要乜

舊 06-08-17, 07:45 PM   #540
野良猫
肥倫

真係完成到
舊 07-16-17, 04:26 PM   #541
野良猫
肥倫

趕得切S2推出前完成

此篇文章於 07-16-17 10:06 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-16-17, 08:27 PM   #542
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

樓上你d圖都睇唔到.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-17, 09:33 PM   #543
野良猫
肥倫

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
樓上你d圖都睇唔到.....
轉咗另一個圖庫,睇嚟唔掂…

有冇免費上傳空間介紹?

此篇文章於 07-16-17 09:41 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-16-17, 09:57 PM   #544
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

imgur 啦....用左3,4年都冇事......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-17, 10:07 PM   #545
野良猫
肥倫

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
imgur 啦....用左3,4年都冇事......
THX

依家睇到?
舊 09-27-17, 09:12 AM   #546
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Ot...獸屋上市了?

https://twitter.com/kotobukiyas/stat...69175368806400
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 12:53 PM   #547
野良猫
肥倫

龍桃質素,笨大以下嘅分色仲要賣咁貴
派番啲息俾我哋好喎
舊 09-27-17, 01:59 PM   #548
Rance
The One
ガハハ

佢條FAG系列真係打殘哂bandai...

舊 09-27-17, 02:26 PM   #549
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
鬼叫笨大係咁出邪神

舊 09-27-17, 02:47 PM   #550
野良猫
肥倫

引用:
笨大班人淨係識男人浪漫,囡囡構造識條毛咩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:59 AM

手機版 | APP版