Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-17, 02:17 PM   #2876
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
大家清醒下, 呢套近年最賣得嘅高達嚟架, 死都死係劇場版啦
我深信佢會以人類, 講得野嘅狀態進入ova

舊 02-13-17, 02:31 PM   #2877
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
巴巴托屎救返三明,代價係巴巴托屎變成得返個空殼。
背後靈再現?!

引用:
作者: Lamsze 查看文章
甘樣落去,鐵華團一係被人滅,一係成為臭名既反賊團
其實鬍鬚大叔嗰邊都唔見得係好人(撇開死黑仔少爺,唔洗問兩邊都話對家係「反賊」)), 鐵華遲早同兩邊反枱,大小姐係時候出頭

引用:
作者: qwe 查看文章
講緊如果最後三明做左獵魔人柱電腦時
白毛坐左上去:雖然我是白毛外表,但其實我是三明啊~來播種吧
玩謝米高維治

此篇文章於 02-13-17 02:34 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 03:00 PM   #2878
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
以為殘命到完都繼續路人,估唔到會有咁嘅演出⋯
突然好想買殘命嘅模型,果然喺動畫效果

三明:朱古力果邊點?
大哥:唔好咁稱呼老細

阿賴耶應該會令駕駛者同肉體分離,巴巴唔只有一個意識都似
點解巴力咁似李瘋子高達嘅?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 03:41 PM   #2879
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
以為殘命到完都繼續路人,估唔到會有咁嘅演出⋯
突然好想買殘命嘅模型,果然喺動畫效果

三明:朱古力果邊點?
大哥:唔好咁稱呼老細

阿賴耶應該會令駕駛者同肉體分離,巴巴唔只有一個意識都似
由手機版發出
睇完日人整嘅咖哩機都想入手,好在佢又有後繼機
依家等新機算,好似三月出
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 05:38 PM   #2880
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
換過色拎埋兩把剣似Code Geass入面既Lancelot多D 
反正CV又係櫻井孝弘

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 06:05 PM   #2881
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
都幾失望吓
攞左部機,就想全部人聽話,呢種咁中二嘅設定。
同之前嘅寫實向完全唔夾。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 06:28 PM   #2882
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
都幾失望吓
可能部機有穩藏功能,代表左力量特別係暴力?
例如可以將其他高達推倒
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 08:19 PM   #2883
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
拎部巴力演說個下腦中只有傳國玉璽....?
有無人可以解釋我知變態正太控點解會搵朱古力做繼承人?自己無得生就係班寵妃度搵?

舊 02-13-17, 08:44 PM   #2884
肉羊哩咖
griffin611

潛力圖

用錢投票

舊 02-13-17, 09:21 PM   #2885
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
朱古力個計劃真係好中二,班七星現實考慮一定當你無到最後又係要打過,同uc個拉普拉斯之盒一樣
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:27 PM   #2886
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
都幾失望嚇
只是這組織的約章是要聽這機的主人說話

這機是7星家先開得

所以他只是拿回正統性和大義

本身戰力是2:1
敵人是2
我方是1

現在出師有名
敵人有少部分 跟隨約章轉到這邊

就好大機會變1:1

而他這邊又有近代實戰最多的甲甲團
我方又有4台高達(今集果道水池附近應該也有5台7星高達沉睡中

勝算真的大左好多

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:33 PM   #2887
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: pet3 查看文章

這機是7星家先開得

本身戰力是2:1
敵人是2
我方是1

現在出師有名

我方又有4台高達(今集果道水池附近應該也有5台7星高達沉睡中

勝算真的大左好多
所以咪中二囉。

都玩到黑幫暗殺啦,埋尾走來玩童話式石中神劍?
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 10:04 PM   #2888
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
所以咪中二囉。

都玩到黑幫暗殺啦,埋尾走來玩童話式石中神劍?
中二係―回事, "戒律" 係依d 權貴政治世家係好重要

就好似John Wick 噤, 戒律只有兩條, 但可以束縛旗下所有殺手

没有戒律的殺手就只係不受控的野獸

要吐糟的只係未來太空時代, 點解仲係行緊中世紀權力制度而唔係共和制+中央集權

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 10:05 PM   #2889
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: pet3 查看文章

這機是7星家先開得

現在出師有名

勝算真的大左好多
牌面就咁計,不過朱莉會唔會有阿賴耶識,死人黑仔少爺會點累街坊,同殘命完全體點發揮,係變數。

睇號角班老嘢見到主魔嗰反應,一係就係「嘩!無可能嘅!神終於復活呀!」,抑或係「嘩!唔係嘛,呢部咁嘅仲拎出嚟獻世?」

不過照朱古力個樣,主魔好可能係比獵魔更變態嘅怪物,用創辦人嘅聲勢嚟壓住號角班阿頭,聲勢就幾有,因為咁多年號角嘅高層都好似好信呢味嘢,下面嘅就算唔心服,都只好跟;不過咖喱君咁講,可以呢度扳返幾多氣勢,要睇下回分解。

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
中二係―回事, "戒律" 係依d 權貴政治世家係好重要

要吐糟的只係未來太空時代, 點解仲係行緊中世紀權力制度而唔係共和制+中央集權
個人覺得比較似中世紀封建多啲,一班諸候貴族,互相牽制,無人話晒事;主魔就似有人奪回「聖城」咁嘅級數嘅嘢出嚟,可以由一個人突出嚟,咁就世界實大亂。

此篇文章於 02-13-17 10:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 10:10 PM   #2890
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
牌面就咁計,不過朱莉會唔會有阿賴耶識,死人黑仔少爺會點累街坊,同殘命完全體點發揮,係變數。

睇號角班老嘢見到主魔嗰反應,一係就係「嘩!無可能嘅!神終於復活呀!」,抑或係「嘩!唔係嘛,呢部咁嘅仲拎出嚟獻世?」

不過照朱古力個樣,主魔好可能係比獵魔更變態嘅怪物,用創辦人嘅聲勢嚟壓住號角班阿頭,聲勢就幾有,因為咁多年號角嘅高層都好似好信呢味嘢,下面嘅就算唔心服,都只好跟;不過咖喱君咁講,可以呢度扳返幾多氣勢,要睇下回分解。
以OP入面同雙馬尾同一個SHOT, 位置, 顏色
朱莉都會死得幾慘...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 10:43 PM   #2891
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
都幾失望吓
我諗起武狀元蘇乞兒碌打狗棒....
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 11:32 PM   #2892
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
睇番第一季 18
有一幕係 朱古力男義父係度接送緊一個小正太
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 02:14 AM   #2893
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
睇番第一季 18
有一幕係 朱古力男義父係度接送緊一個小正太
睇返D SHOT原來係專玩金毛仔屁眼的變態

舊 02-14-17, 03:07 AM   #2894
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
下集殘命比人收皮一定好慘烈

"我背負好多你唔要, 覺得無價值嘅野"
被收皮後
"都話咗個d野無用架啦, 唔要係正確嘅"

此篇文章於 02-14-17 03:12 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:18 AM   #2895
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
你地諗下早幾集仲有條傻仔會為打MA拎個章返去就知呢個七星家族有幾中二啦

都唔計條友明知唔夠打去開槍博乜
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:34 AM   #2896
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
有錢佬趣味果然唔同d a

曾經都有套高達又係主角同魔王立場逆轉, 之後變左糞

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 08:32 AM   #2897
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: fortel 查看文章
我諗起武狀元蘇乞兒碌打狗棒....
或者屠龍刀

引用:
作者: Van仔 查看文章
你地諗下早幾集仲有條傻仔會為打MA拎個章返去就知呢個七星家族有幾中二啦

都唔計條友明知唔夠打去開槍博乜
名譽呢樣嘢唔係今日啲人會明嘅,號角好多嘢都仲係好鬼死中世紀嘅,你當部MA係隻魔龍,死人黑仔少爺係騎士,咁就無咁中二

舊 02-14-17, 08:38 AM   #2898
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Rance 查看文章
睇返D SHOT原來係專玩金毛仔屁眼的變態
俾後宮有繼承權係最太錯誤。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 09:35 AM   #2899
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
俾後宮有繼承權係最太錯誤。
幾肯定朱古力個「老豆」有個老婆(唔係點話朱古力係私生子啫?),但係用嚟做樣嘅啫,咁人老咗佢孭住咁大棚嘢要負責,點都要搵件返嚟繼承,唔係實畀其他家族食鬼咗,仲悲。

死局, 鬼叫條友好嗰味嘢咩? 朱古力照睇今話佢未必係最得寵嗰件, 佢又唔嗲,又靜,有啲孤癖咁,但可能因為好總明, 又夠靚仔(?), 所以被揀中咁喇

舊 02-14-17, 09:53 AM   #2900
ゆり

註冊日期: Nov 2004
既然ms打ma會有保護裝置強制停機

咁我諗巴力作為第1有能力阻止高達(號角)之間鬥爭而強制幫72柱熄機既能力吧

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 07:54 PM

手機版 | APP版