Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-18, 06:50 PM   #426
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
有無師兄成功將switch 同 pkg 連動?
試左幾次都唔得,有無心得可以分享下? lol
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 07:06 PM   #427
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
你可以連,不過連到無用

要去到見到GO PARK先可以過寵
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 07:10 PM   #428
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
先响PKG設定入面揀「Nintendo Switch」,(手機要開藍芽)
再响switch嘅Let’s Go入面嘅設定(入左menu㩒Y掣),
選擇Pokemon Go communication,
成功的話PKG設定入面會show到白色Switch icon表示已經連動。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 07:11 PM   #429
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
暫時玩左3個鐘打左兩個場館
一開始好多綠毛蟲個森林已經捉到隻奇異種子
自己捉左幾多隻pkm有沒有得check?個男人要我捉夠50隻先比小火龍我、唔通要自己count
送寵比博士除左拎道具仲有沒有其他功用
同埋你地有沒有升換番來個隻惡系哥達
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 07:18 PM   #430
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: HM 查看文章
而作為一隻RPG,やり込み要素竟然得番個不知所謂既大師訓練員
當年FRLG都知道本身原版內容太單薄,識得加上大量新event仲有7島地圖了
到今日竟然調番轉頭行
相對地又缺少自己原創既新增event
可以講打完冠軍幾乎係無野好做
由手機版發出
其實呢樣先係重點
本身個系列從BW開始已經愈嚟愈缺乏冒險感同向對戰要素靠攏
今集大幅簡化其實可以當係重新出發既好機會
可惜製作上太過拘泥响黃版重製

不過明雷遇敵同尾隨騎乘、仲有秘術呢d都仲睇得出GF知道玩家諗乜既
希望呢堆可以regular化啦
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 07:19 PM   #431
fortel
Game Master

引用:
作者: 雷火武 查看文章
暫時玩左3個鐘打左兩個場館
一開始好多綠毛蟲個森林已經捉到隻奇異種子
自己捉左幾多隻pkm有沒有得check?個男人要我捉夠50隻先比小火龍我、唔通要自己count
送寵比博士除左拎道具仲有沒有其他功用
同埋你地有沒有升換番來個隻惡系哥達
佢係50隻,去MONSTER BOX睇未得,BTW佢做任拎D寵多數都好勁,主角比卡超仲要6V黎
舊 11-17-18, 07:29 PM   #432
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: fortel 查看文章
你可以連,不過連到無用

要去到見到GO PARK先可以過寵

原來係咁~~~

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
先响PKG設定入面揀「Nintendo Switch」,(手機要開藍芽)
再响switch嘅Let’s Go入面嘅設定(入左menu㩒Y掣),
選擇Pokemon Go communication,
成功的話PKG設定入面會show到白色Switch icon表示已經連動。
我都有跟官方程序,但連極都連唔到~”~
個波就好易連,可能我手機有其他Bluetooth記錄?
由手機版發出
舊 11-17-18, 07:31 PM   #433
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
其實呢樣先係重點
本身個系列從BW開始已經愈嚟愈缺乏冒險感同向對戰要素靠攏
今集大幅簡化其實可以當係重新出發既好機會
可惜製作上太過拘泥响黃版重製

不過明雷遇敵同尾隨騎乘、仲有秘術呢d都仲睇得出GF知道玩家諗乜既
希望呢堆可以regular化啦
冒險感呢樣野Gen6同Gen7真係差到要打屁股
二周目開始竟然係無咩新event
好彩無印日月仲有係劇本上下苦功先無咁dry
但整體作為一隻RPG遊戲流程真係過短
當然呢樣野同GF製作周期被縮短有關。。。
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 08:30 PM   #434
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

冒險感最重我覺得係鑽石珍珠嘅,救三菇再同空間/時間神打
因為設定豐富,神奧真係最多故事一集
不過滿足感真係金銀,兩個地圖,爆表關之後仲可以玩一段時間

至於太陽月亮⋯⋯其實唔差嘅⋯但係無道館始終無咗骨架
因為我覺得豬島巡禮其實好亂⋯⋯條主線又無力

其實pokemon好似八方旅人咁半開放世界,
隨意打咗邊個道館,隨後道館再升難度⋯
我覺得咁樣都唔錯⋯
而且好似樓上咁講,GF開發周期已經縮咗,仲用資源整呢隻⋯⋯⋯
正傳真係希望好睇啦,第一次家機平台呀
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 08:36 PM   #435
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
放了比卡超入精靈球後,開手機go app就配對有啲問題,search唔到咁,亦冇咗自動捉精靈同打卡既功能,你地都係咁嗎?

另外有冇師兄知有冇得睇個既剩餘電量?
由手機版發出

此篇文章於 11-17-18 08:54 PM 被 19909696 編輯。
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 08:54 PM   #436
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
冇玩過呢個系列,再加上好耐冇正統回制玩
原本今集好有興趣入坑,所以呢兩日先開始睇資訊
點知周圍睇咩取消野戰,深入d先明原來冇左地圖迷宮野怪打。。。
訓練師又只可以打一次。。。

甘如果回合制愛好者,鍾意刷怪刷招刷能力既
今集仲建唔建議入?thx
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 08:59 PM   #437
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: fortel 查看文章
佢係50隻,去MONSTER BOX睇未得,BTW佢做任拎D寵多數都好勁,主角比卡超仲要6V黎
我送左d怪比博士
所以box入面個數唔準

咩野6v?

能力值係咪藍色強項紅色弱項?

此篇文章於 11-17-18 09:01 PM 被 雷火武 編輯。
舊 11-17-18, 09:07 PM   #438
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
點知周圍睇咩取消野戰,深入d先明原來冇左地圖迷宮野怪打。。。

招就唔多洗刷,刷6V性格仲係好花耐性去刷

引用:
作者: 雷火武 查看文章
我送左d怪比博士
所以box入面個數唔準

咩野6v?

能力值係咪藍色強項紅色弱項?

你講既係性格,紅色原能力x1.1,藍色原能力x0.9

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 11:39 PM   #439
半人馬-RigiL-
Game Master

我隻夢夢都係得 great stats...
由手機版發出
舊 11-17-18, 11:50 PM   #440
雷火武
ワールド・エンド

引用:

回合制:有
刷能力值:有

------------------
巴哈話連鎖到31隻後就確定能力值有4v
色違機率到達最高(1/1024)
連鎖31後不會再上升
舊 11-18-18, 12:27 AM   #441
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
玩過黃版唔會玩ns 版
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 12:32 AM   #442
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:

唔好聽人講咁多,建議你買
訓練師係打一次,但又多又密,打到你唔想打
以game嚟講,交足功課,
你硬要學啲前輩要同過去正統作比較係冇意思
(如果正統作我諗你反而唔想玩添)
入門作呢隻都唔玩仲等幾時?

舊 11-18-18, 12:43 AM   #443
fortel
Game Master

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
唔好聽人講咁多,建議你買
訓練師係打一次,但又多又密,打到你唔想打
以game嚟講,交足功課,
你硬要學啲前輩要同過去正統作比較係冇意思
(如果正統作我諗你反而唔想玩添)
入門作呢隻都唔玩仲等幾時?
呢個真
舊 11-18-18, 01:59 AM   #444
HM

註冊日期: May 2007
原作都係排到成條街都係啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 05:02 AM   #445
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
其實NPC數量同原版比並冇點大差別 (最多就係每個道路多一個可以揀打唔打的NPC比招式機器你)

而取消野戰呢點實際玩過呢集之後, 覺得並唔係影響個趣味性太多
(當然有就梗係最好)

另外今集改做明雷係最大的改進,
可以揀打唔打怪, 可以揀打咩怪, 真係舒服好多
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 09:04 AM   #446
iu fu pig
塵埃...

其實要連鎖先出嘅怪會唔會唔連鎖都會遇到?
好似卡斯之類嘅⋯
下下十次先出又唔一定捉到好頹廢喎

由手機版發出

此篇文章於 11-18-18 09:06 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 11-18-18, 10:44 AM   #447
1pi

註冊日期: Aug 2013
伊貝版隻伊貝 可唔可以進化?
下年大減價,可能會入返一隻擺住,有時間和清完舊遊戲後,可能會玩。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-18, 10:47 AM   #448
1pi

引用:

如果有3ds就買究極之月 或 究極之日好過。
舊 11-18-18, 11:30 AM   #449
iu fu pig
塵埃...

引用:

刷怪可以刷,招無乜可以刷(無生蛋=無遺傳),能力可以刷,一樣有個體值
基本上唔愛拋波嘅話,RPG控黎講就只有打路人甲,不過路人甲數量有限

你可以用無期待嘅心態入一隻體驗一下⋯⋯
我個人評分係緊緊合格
由手機版發出
舊 11-18-18, 01:08 PM   #450
1pi

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
刷怪可以刷,招無乜可以刷(無生蛋=無遺傳),能力可以刷,一樣有個體值
基本上唔愛拋波嘅話,RPG控黎講就只有打路人甲,不過路人甲數量有限

你可以用無期待嘅心態入一隻體驗一下⋯⋯
我個人評分係緊緊合格
由手機版發出
你玩咩版本?
伊貝版本 伊貝有冇得進化?
穿梭船位置有冇彩蛋?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 05:03 PM

手機版 | APP版