Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-29-17, 11:27 PM   #2751
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
好驚編劇放生兩件人渣

一槍都可以幻想吓, 咁多發想點
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-17, 11:42 PM   #2752
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今次冇罐頭茄汁

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:25 AM   #2753
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
今次冇罐頭茄汁
所有野都太突然喇
雖然唔覺意上咗黎呢度被劇透少少,當下一刻都接受唔到

人渣二五想短命有好多方法啦⋯⋯
除咗今集爆點,其實奧加嘅煩惱都鋪排得好好,創業容易守業難呀
無埋爺爺撐腰,風險好高

昭暈熊會唔會商品化?好可愛
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:26 AM   #2754
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
金鏈睇黎係想拉阿爺落水

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:31 AM   #2755
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Thaws 查看文章
今劑支旗無乜先兆....即插即中

アキヒロ
二人私會後句再見好心寒....

之後以為冇野
買熊時又心寒,以為冇事....
會唔會太突然.....

舊 01-30-17, 12:53 AM   #2756
kennif
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007

下集應該
做底屁股下巴之後俾鐵華團搵到黑鬼俾屁股下巴個封親筆信, 然後交俾朱古力搞掂黑鬼

舊 01-30-17, 12:59 AM   #2757
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
死左咁多要角, 下集我可以睇到Gusion全開虐殺了吧
三明唔洗講, 攞晒許可殘殺了

舊 01-30-17, 01:00 AM   #2758
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002

勇者Gusion

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:31 AM   #2759
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章

勇者Gusion
大張要no.2死 no.2仲有得唔死

舊 01-30-17, 02:36 AM   #2760
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008

大燒豬
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 07:16 AM   #2761
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第四廿一話 之 Final Destination

2. 岡媽嚮無先兆嘅情況下,又派多件便當。
6. 個勢亦令朱古力同鐵華行得更埋,同提華茲反枱
7. 最後出埋嗰5件靚,係咪揸 Wing Gundam?
8. 下回,戰鬥番,昭宏打郅好火咁噃。
2-編劇好憎昭宏~死アジー~對劇情推追無分別~都要揀死ラフタ~
6-今集舖排到朱古力代替左名瀨既位置~朱古力應該唔係last boss啦~角色定位似係阿斯蘭/無事做咁~
7-負責最後大戰死既角色~一定係用量產機~
8-編劇會唔會安排~昭宏最後都會死呢~!?
9-last boss會唔會係ラスタル~!?巴力gundam係佢家族既機~!?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 07:38 AM   #2762
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得鐵華團三個坐鋼彈既最後都會死晒

王我主應該去到尾二果集就會死係駕駛倉入面同巴巴完全合體

昭宏好快落去陪大嫂架啦

覺得最後會係號角/地球其他勢力一掘就掘醒左地球30萬部MA \(*^◯^*)/

地球經濟圈全毀你火星咪獨立囉

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 09:39 AM   #2763
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集編劇教曉咗大家咩叫隱形旗
今次真係還酒杯都要搞掂條人渣

此篇文章於 01-30-17 09:41 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 09:47 AM   #2764
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
金鏈睇黎係想拉阿爺落水
金鏈/雙下巴/敗家仔心諗:阿伯爺你要保住明瀨班女?我而家嚮你地頭是旦殺一件,你奈我咩何?你唔掂㗎喇,你都係收山等本人做阿頭。

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
You bet

引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得鐵華團三個坐鋼彈既最後都會死晒
要睇啲模型好唔好賣,同埋有冇第三季

-----

可能同大家一樣睇到火都嚟,忘記咗三明終於開口同阿$講「整」BB嘅事,點知搞到後者 overload 咗。
白毛要兼職埋湊仔,同阿$咁上下咋噃~

此篇文章於 01-30-17 09:51 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 10:29 AM   #2765
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

加兩塊紫菜就好...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 11:51 AM   #2766
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
諗住插旗, 都係死o係戰場
請大大力夾爆果兩件蛋散

舊 01-30-17, 01:55 PM   #2767
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
睇黎下回有人死得好慘, 連三明都要單眼無眼睇
同埋呢套好大機會唔會BBQ結局...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 02:04 PM   #2768
ゆり

註冊日期: Nov 2004
以今集朱古力話可以幫佢殺黑人

而no.2同黑人合作,然後係預告no.2冒晒汗

睇來下集就係黑人同no.2既死期

但我真係好想知老大會唔會比no.2拖落水而令成個組織崩壞

但考慮到....迪瓦茲崩壞左既話邊個再修理巴巴 老大應該會冇事

舊 01-30-17, 02:33 PM   #2769
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: ゆり 查看文章
以今集朱古力話可以幫佢殺黑人

而no.2同黑人合作,然後係預告no.2冒晒汗

睇來下集就係黑人同no.2既死期

但我真係好想知老大會唔會比no.2拖落水而令成個組織崩壞

但考慮到....迪瓦茲崩壞左既話邊個再修理巴巴 老大應該會冇事
我反而係估黑人比阿叔話完之後唔去幫NO.2手,
結果本來2對1變左1對1,
黑人都應該唔會死住,
如果呢度已經死左,
朱古力就唔可以用來借題發揮,
也不能同鐵華同一陣線(黑仔做過咩都好都係七星家族)

->但考慮到....迪瓦茲崩壞左既話邊個再修理巴巴 老大應該會冇事
現在看預告係宇宙戰唔係攻城戰, 殺光都只會係NO.2果班
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 05:31 PM   #2770
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
昭宏真係天煞孤星
下集同我剪爆條金鏈

反而三日月心態上有d轉變, 可能係之後全力解放下既一條保險匙
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 05:34 PM   #2771
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
以為自己唔係睇緊高達, 成套黑幫片咁
之前都只係當黑幫個設定係布景,可有可冇。

保持到咁既水準,想佢有season 3
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 05:44 PM   #2772
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
以為自己唔係睇緊高達, 成套黑幫片咁
之前都只係當黑幫個設定係布景,可有可冇。

保持到咁既水準,想佢有season 3
但三明個情況好難再做多1個SEASON[最尾9成都要再同步(殘廢)多一次]
MOVIE或OVA都仲有D機會
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 06:48 PM   #2773
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
又多件同我死十次唔該
支旗快到心感不妙就來……突然到連子作片劇情都一次過無視,突登的吧都未笑完就派便當。

舊 01-30-17, 08:05 PM   #2774
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: axe1292 查看文章
但三明個情況好難再做多1個SEASON[最尾9成都要再同步(殘廢)多一次]
MOVIE或OVA都仲有D機會
未死就得, 長插無問題
如果結局無講MA大覺醒可以整返套劇場版MA大覺醒, 然而大家BBQ打MA
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 08:15 PM   #2775
Freddy
博麗神社信徒

引用:
作者: 尼路 查看文章
又多件同我死十次唔該
支旗快到心感不妙就來……突然到連子作片劇情都一次過無視,突登的吧都未笑完就派便當。
講左幾次さよなら都知唔對路...
之後大姐仲要買漏野走左...心諗...唔係下嘛...
到拎住熊仔窗口有個黑衣人行過.... 路人黎姐嚇唔到我...
下個鏡頭....

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版