Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-07, 11:10 AM   #551
Moron of Sonic
Senior Gamer
猪突猛進.魔魂

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
http://www.youtube.com/watch?v=bBpQOmmBY-Y
月の繭演奏版The Concert『Moon』
這是moon啦,turn a原本就有,唔係咩月の繭演奏版...

因為出mg版,所以turn a topic又出現番?

舊 06-29-07, 09:21 PM   #552
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
http://www.youtube.com/watch?v=bBpQOmmBY-Y
演奏版The Concert『Moon』

好正!!!!月の繭 我最鍾意呢首歌~

呢個POST 唔知點每格一段時間就會上返來.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-07, 09:49 PM   #553
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
又來定期浮上post

一向都話∀ガンダム好睇.都介紹過比d朋友仔睇,不過有d朋友仔話機設唔得所以唔睇就可惜了.

重溫一下final ending吧~
http://www.youtube.com/watch?v=boD7i...elated&search=
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 12:07 AM   #554
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
隻月之繭同段final ending夾o既程度我只可以用[生草藥]>400%同步[/生草藥]o黎形容
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 12:11 AM   #555
Rv250

註冊日期: Aug 2002
而家鍾意after all 多啲
定期浮上可能因為某花園放左成套上去
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 02:38 AM   #556
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
補充一d......

我的理解
UC 在 turn a 故事戈個世界屬於已滅亡的遠古文明
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 02:44 AM   #557
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
月の繭演奏版The Concert『Moon』
咩copncert 黎嫁
介紹下好wor

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 03:17 AM   #558
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 星矢 查看文章
補充一d......

我的理解
UC 在 turn a 故事戈個世界屬於已滅亡的遠古文明
唔止uc
turn a既年代係遠超於所有gundam世紀(設定係所有gundam世紀都係係同一個地球發生)
而地球文明係覆滅左好多次

舊 06-30-07, 12:56 PM   #559
MS331
Game Master

引用:
作者: jamsquare 查看文章
咩copncert 黎嫁
介紹下好wor
http://www.neowing.co.jp/detailview.html?KEY=KICA-496
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 02:23 PM   #560
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: PokaNights 查看文章
又來定期浮上post

一向都話∀ガンダム好睇.都介紹過比d朋友仔睇,不過有d朋友仔話機設唔得所以唔睇就可惜了.

重溫一下final ending吧~
http://www.youtube.com/watch?v=boD7i...elated&search=
放心啦, 一套好嘅作品係經得起時間考驗嘅
我相信佢地遲早都會理解到呢套作品嘅優點

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 11:55 PM   #561
星矢
Game Master

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
唔止uc
turn a既年代係遠超於所有gundam世紀(設定係所有gundam世紀都係係同一個地球發生)
而地球文明係覆滅左好多次
多謝提醒
舊 07-02-07, 08:13 PM   #562
daimonster

註冊日期: May 2005
掟核彈, 運乳牛, 洗衫.....都好令人回味
daimonster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-07, 04:48 PM   #563
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
可惜香港電視台冇播到!
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-07, 11:01 PM   #564
星矢
Game Master

引用:
作者: nelson888 查看文章
可惜香港電視台冇播到!
之前聽聞有網友話無線買左
唔知係唔係........
舊 07-03-07, 11:53 PM   #565
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
買左做咩又唔播?!1999年作品!
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-07, 11:56 PM   #566
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果真買左第2話唔知點cut

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-07, 04:44 PM   #567
DoB
kaleidostar

註冊日期: Dec 2003
剛剛看完turn A, 好正, 好少好似seed咁, 用黎用去個幾個畫面.
其他先不說, 我想問問果 2套ova係唔係唔使睇的(只係總集篇)??
因為唔多見有得邪道

p.s. 最後女王唔係同羅倫結左婚咩??做咩分開訓XD

引用:
作者: jerrychf 查看文章
回覆劇場版....基本上同 TV 版一樣,不過用 4 個鐘超濃縮版 ~_~ 好多野講唔明

我睇到既分別主要係係最尾個度

1. 最終 boss (唔記得咩名!) 同「靚女」主角鬥劍個時,比月光蝶吸入個時個驚訝既樣,多左呢個 shot

2. 都係係最終。姬艾爾接替左迪亞娜之後,可能係去月球資料房補完黑歷史既時候邊睇住歷史片段一邊流淚,對過係原作 TV 係無既

3. 一開始。羅倫佢地坐 FLAT 落地球個時既準備畫面,同埋羅倫一路唱日文版「有隻雀仔跌落水」既童謠

9 之後係完結篇? ~_~ 我聽過 gundam ace 話 8 話就 = 完結....如果有 9 ,咁係唔係話係 turn a tv 故事完左之後各人既生活??

PS: 邪道版??? 咩邪道版...

2. 我係 tv版cut出來的

舊 07-15-07, 06:39 PM   #568
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 真!DC 查看文章
第一套要打格仔既gundam~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-07, 10:54 PM   #569
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: 真!DC 查看文章
可以用無線好有 個性 同 特色 既剪接技術. (睇過SEED D就知)
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-07, 11:56 PM   #570
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 蔡康永 查看文章
第一套要打格仔既gundam~
G巾/08MS無記都可以CUT/放大頭

TURN A又算得乜

可能你剩係會見到姬艾爾個頭漂埋黎

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-07, 01:59 AM   #571
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
G巾/08MS無記都可以CUT/放大頭

TURN A又算得乜

可能你剩係會見到姬艾爾個頭漂埋黎
重點係荒淫成人式同羅倫條魚

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 10:35 PM   #572
FEMC IIII
Insane Gamer
/人◕‿‿◕人\

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagedelweiss39
請問香港重有冇 Turn A 既 soundtrack 賣? orz
FEMC IIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 10:37 PM   #573
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: FEMC IIII 查看文章
請問香港重有冇 Turn A 既 soundtrack 賣? orz
可到旺角信和中心地庫迴音閣嘗試.

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 10:45 PM   #574
FEMC IIII
Insane Gamer
/人◕‿‿◕人\

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagedelweiss39
引用:
作者: Heifetz 查看文章
可到旺角信和中心地庫迴音閣嘗試.
Thx, 不過今日搵過信和都冇
FEMC IIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 10:51 PM   #575
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: FEMC IIII 查看文章
Thx, 不過今日搵過信和都冇
可到日本Amazon訂購, 不過碟價加運費昂貴:

http://www.amazon.co.jp/s/ref=nb_ss_...0&Go.y=0&Go=Go

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 248 03-29-24 08:41 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 08:36 PM

手機版 | APP版