Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-12, 05:10 PM   #1626
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: tung999 查看文章
買得psv既人主要都係想要配得上呢個硬件既game 而唔係當psp模擬器= =
未必架,應該有唔少人想係街打番ps/ps2 嘅game而psp 就唔駛load 碟

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:20 PM   #1627
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
請問而家 PSV 幾錢? 我打算遊說個 fd 出 PSV 而唔好出 PSP
P.S. 佢打算為左AKB出機

舊 08-07-12, 06:22 PM   #1628
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: carychow 查看文章
請問而家 PSV 幾錢? 我打算遊說個 fd 出 PSV 而唔好出 PSP
P.S. 佢打算為左AKB出機
2200 起跳基本連4GB 卡
1800 基本連卡都無
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:29 PM   #1629
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
一隻伊蘇已經夠理由比我出機

Falcom 轉移到 psv 對於伊蘇飯既我黎講係好事

psp d畫面已經不太能接受 (望向軌跡系列

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:55 PM   #1630
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
直接玩 PSP 隻 GT, Game 內開 TV Display 已經有震撼力
佢轉做best 賣7X 蚊左右我都會考慮的... 現在$26X(冇記錯係) 咪攪...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:56 PM   #1631
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: diabloex 查看文章
佢轉做best 賣7X 蚊左右我都會考慮的... 現在$26X(冇記錯係) 咪攪...
日版 UMD Passport (順道叫項明生去死 )
舊 08-07-12, 09:16 PM   #1632
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
洗濕左個頭,唔想又洗機轉a/c 了
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 05:27 PM   #1633
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
Facebook apps出左新版
成個design改過晒
可以一用
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 05:29 PM   #1634
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: diabloex 查看文章
出面實體$68
Store重係正價, 點買得落手

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-12, 12:48 PM   #1635
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
因為N年無開PSV既關係~
所以呢= =
我想問...
我用開日ACC, 轉港ACC想買隻ESCAPE PLAN~
可唔可以拎返去日ACC度玩 =.="

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-12, 12:52 PM   #1636
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: irismong 查看文章
因為N年無開PSV既關係~
所以呢= =
我想問...
我用開日ACC, 轉港ACC想買隻ESCAPE PLAN~
可唔可以拎返去日ACC度玩 =.="
Impossible
舊 08-10-12, 12:55 PM   #1637
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
Impossible
係呀呵 ="=
我都記得唔得ORZ
sosad
唔該哂先

哎呀 = =
要買psn card... 好麻煩...... = =

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

此篇文章於 08-10-12 12:58 PM 被 irismong 編輯。
舊 08-10-12, 01:10 PM   #1638
TCS_disable
我有車車~

長遠解決方法: 買多部
舊 08-10-12, 01:19 PM   #1639
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
o係無game玩既情況仲要入多部 sosad
等出MHP時, 我就會出多部~

其實我對PSN/PSV無咩反感...
只係最唔鐘意佢日本ACC唔俾用香港信用卡...
好似任記咁咪幾好囉~ ="=

舊 08-10-12, 10:57 PM   #1640
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
唔好意思,我想問下如果有2張卡,係咪可以同一部機,一張用日ACC,一張用港ACC??
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-12, 11:38 PM   #1641
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 我係我 查看文章
唔好意思,我想問下如果有2張卡,係咪可以同一部機,一張用日ACC,一張用港ACC??
舊 08-10-12, 11:42 PM   #1642
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
no........治本方法應該係直接無視港服

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 01:56 AM   #1643
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
no........治本方法應該係直接無視港服
都唔係既~ 有"少"部份中文GAME DLC 只可用港服下載相關DLC
但要用就真係JP / US PSN 主打

而家JP 有JCB VISA 買POINT 方便,但買回D PSP GAME 都幾肉痛
可惜US 用唔到VISA , 懶唔出去買US PT CARD,
就只有用paypal 買digital point code, 加埋手續都平街少少, 比較煩
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 03:33 PM   #1644
osmium
Junior Member

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: maxlina 查看文章
而家JP 有JCB VISA 買POINT 方便,但買回D PSP GAME 都幾肉痛
想問而家有邊幾張卡可以買 JP PSN points? 之前買實體 point card 超貴...
osmium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 03:37 PM   #1645
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: osmium 查看文章
想問而家有邊幾張卡可以買 JP PSN points? 之前買實體 point card 超貴...
JCB 就得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 03:39 PM   #1646
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
但要格式化

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 04:39 PM   #1647
安安

註冊日期: Jan 2002
引用:
兩張卡係比較簡單安全~

不過一張記憶卡都可以洗機,頭post有教學~

一張卡重可以共用不同帳號demo,save同app等等...

由於風險較大,建議事前有完整備份~~
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 09:33 PM   #1648
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
貼錯區, sorry

此篇文章於 08-11-12 09:35 PM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 09:42 PM   #1649
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Hawk 查看文章
都唔知佢遊戲分區嚟做乜? 攪到我又要買多部美版機…
分區可以有効防止水貨流出 or 逆流入

香港版game 幾錢隻, 日本 / 美國版game 幾錢隻?!

如果唔分區的話全世界走去買香港版實體game / 香港PSN 下載版的話Sony 會好大鑊

引用:
作者: osmium 查看文章
10000 實體 point card 有10 算以下

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 09:52 PM   #1650
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
分區可以有効防止水貨流出 or 逆流入

香港版game 幾錢隻, 日本 / 美國版game 幾錢隻?!

如果唔分區的話全世界走去買香港版實體game / 香港PSN 下載版的話Sony 會好大鑊
PSV 實體Game係冇分區
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版