Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-17, 01:00 PM   #101
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Greenhead 查看文章
如果 D.Rose 不太貴,或者 Timberwolves 會有興趣?
再去跟肥Tom的話, Rose職業生涯就完了
如果spurs真係有意簽的話,就去馬刺吧
起碼保養工作好D

其實Butler 去Wolves都慘, 話就話跟恩師....但以佢恩師舊年表現,個位未必坐得穩
同埋我一直覺得Butler 唔似大佬格,佢似埋頭苦幹型

引用:
作者: Sar8 查看文章
Lavine已經公告定成個17-18接近冇得打....?
出年合約年唔打咁大穫!?

此篇文章於 06-23-17 01:05 PM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 01:10 PM   #102
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
再去跟肥Tom的話, Rose職業生涯就完了
如果spurs真係有意簽的話,就去馬刺吧
起碼保養工作好D

其實Butler 去Wolves都慘, 話就話跟恩師....但以佢恩師舊年表現,個位未必坐得穩
同埋我一直覺得Butler 唔似大佬格,佢似埋頭苦幹型?
將大佬轉做 Karl Towns 就可以了 (應該係未來頂級中鋒?)
至於 Wiggins,我覺得佢的潛能已經完全開發。佢唔似係「超級新人」的級數。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 02:35 PM   #103
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
乜LMA同馬刺已經搞到咁彊

舊 06-24-17, 12:05 AM   #104
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Greenhead 查看文章
將大佬轉做 Karl Towns 就可以了 (應該係未來頂級中鋒?)
至於 Wiggins,我覺得佢的潛能已經完全開發。佢唔似係「超級新人」的級數。
Wiggins 感覺上係心態問題多過能力問題 ...
佢硬係好似無個團火咁,如果佢好似 towns 咁的心態應該唔只依家咁

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-17, 12:18 PM   #105
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
https://www.ptt.cc/bbs/NBA/M.1498274837.A.A3A.html

球爸

舊 06-24-17, 09:52 PM   #106
魚伕
Moderator

好似真係開得成....

(3打3 籃球賽已確定成為東京奧運其中一個項目)
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-17, 12:19 PM   #107
Shadow 神
混沌與光明的創造者

琴日打左好幾場 la BIG3
連 kawame brown 都有份

Rules 都好似幾特別,最先到 60 分而又 lead 多過 2 分就 win

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 06-26-17, 12:31 PM   #108
Sar8
The One

會唔會操死班友

舊 06-26-17, 03:33 PM   #109
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
會唔會操死班友
死左件啦,Jason Williams

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-17, 07:48 PM   #110
Penny仔

引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
死左件啦,Jason Williams
玻璃開果班繼續玻璃.......
其實3打3本身就好玩但唔好睇,暫時都係綽頭居多
舊 06-27-17, 10:09 AM   #111
Sar8
The One

個頒獎禮好似分豬肉咁

舊 06-27-17, 11:56 AM   #112
Greenhead
Insane Gamer

個頒獎禮實屬多餘,我睇到一半都熄電視。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-17, 12:07 PM   #113
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
總冠都打完邊個得閒理

舊 06-27-17, 12:52 PM   #114
Shadow 神
混沌與光明的創造者

咁搞個典禮真係好無聊 ...
另外 rookie of year 估唔到唔俾 embiid/saric

舊 06-27-17, 12:54 PM   #115
Sar8
The One

唔比tweeter正常
佢打太少
唔比saric

下年個ROY爭崩頭

舊 06-27-17, 07:10 PM   #116
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
Twyman–Stokes Teammate of the Year
分豬肉分到我都唔知呢d點計 '''

舊 06-28-17, 01:23 PM   #117
Sar8
The One

https://twitter.com/wojverticalnba

禪師,melo,porzings
邊個走先呢

舊 06-28-17, 03:27 PM   #118
Sar8
The One

禪師已走

舊 06-28-17, 04:38 PM   #119
Penny仔

引用:
禪師已走
一眾湖迷表示不安...
舊 06-28-17, 05:34 PM   #120
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
一眾湖迷表示不安...
湖迷:好在已經請左Magic Johnson

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-17, 11:51 PM   #121
Penny仔

Cp3 option in, 然後再換去火箭
由手機版發出
舊 06-29-17, 12:41 AM   #122
Sar8
The One

雖然本身有消息同火箭
但估唔到真係成到事

舊 06-29-17, 08:53 AM   #123
Shadow 神
混沌與光明的創造者

其實都唔知 cp3 諗乜 ... 想贏 ring 就唔會去 rockets 拍 harden 啦?
仲要 opt-in trade 過去 ...
依家係睇 celtics 會唔會 trade 到 paul george 定死拎住 d pick 到世界末日

舊 06-29-17, 08:55 AM   #124
Sar8
The One

rumor
melo被買斷佢會簡火箭

woj:nyk尋求trade melo

舊 06-29-17, 09:27 AM   #125
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
rumor
melo被買斷佢會簡火箭

woj:nyk尋求trade melo
成事的話又益左 lbj ... rockets 同 gsw 打到死
然後 cavs 就輕鬆尾刀?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 04:10 AM

手機版 | APP版