Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-17, 08:07 PM   #2376
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
應該係個營運既問題

估唔到隻3星BE奶上6星會有T白魔,俾支HOLY杖佢咪出3次﹖不過魔法都係冇乜用
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 08:12 PM   #2377
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
隻transtina 醒覺完好似幾勁,用左幾百萬醒嚟玩下先。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 09:31 AM   #2378
ShinDou

呢排無啦啦靜左好耐唔出活動,聽日先開RAID,又係翻炒FF14,做乜係咁翻炒﹖又唔係冇新野出,FF8仲係死都唔出,FF7就淨係出左CLOUD

不過好似話之後會搞個人氣POOL,抽1下送攻30%HP20%﹖無啦啦咁著數唔焗人5千先送﹖

又順便解埋FF14果堆技覺醒,不過睇落好似都係冇隻勁,又係留石時間,等29號復刻常闇抽1野算,雖然改高左5星率,但我好似中得仲少過改之前果排,唔知點解,暫時未中過 @@

而家體真係唔會清,淨係打兩次神殿拎20石算,鬥雞都係KEEP 3萬內算

此篇文章於 05-21-17 09:34 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-22-17, 10:52 AM   #2379
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
呢排無啦啦靜左好耐唔出活動,聽日先開RAID,又係翻炒FF14,做乜係咁翻炒﹖又唔係冇新野出,FF8仲係死都唔出,FF7就淨係出左CLOUD

不過好似話之後會搞個人氣POOL,抽1下送攻30%HP20%﹖無啦啦咁著數唔焗人5千先送﹖

又順便解埋FF14果堆技覺醒,不過睇落好似都係冇隻勁,又係留石時間,等29號復刻常闇抽1野算,雖然改高左5星率,但我好似中得仲少過改之前果排,唔知點解,暫時未中過 @@

而家體真係唔會清,淨係打兩次神殿拎20石算,鬥雞都係KEEP 3萬內算
每個月既RAID一定係FF11/FF14/合作
FF8同FF7一樣係大絕來, 唔會甘易開俾人抽
另外你抽左幾多下先, 依家真係阿豬阿狗都中5星..
你無野打唔等如其他人無野打, 每日用IOS內置按鍵精靈掛土神殿同打鬥技場1000位內都有排你打
你知唔知鬥技場改左報酬引晒堆人打1000位?
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 12:30 PM   #2380
ShinDou

掛神電同鬥雞都叫有野打?

其實之前唔係話ban左堆掛機咩?定因為有課所以冇ban?

冇留意改左獎品,係咪派2隻莫古?

其實而家應該好多重課人士已經full team全部最強trust,都唔係好需要人派莫古
舊 05-22-17, 12:48 PM   #2381
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
掛神電同鬥雞都叫有野打?

其實之前唔係話ban左堆掛機咩?定因為有課所以冇ban?

冇留意改左獎品,係咪派2隻莫古?

其實而家應該好多重課人士已經full team全部最強trust,都唔係好需要人派莫古
每周1000位有8隻KING加蛋, 就算重課都會唔夠加蛋用吧?
IOS有switch control, 係半自動式掛機, apple官方野來點ban呀?
依家鬥技場不知幾熱鬧, 人人為加蛋爆石打
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 03:14 PM   #2382
ShinDou

加蛋係?凸6圍?
舊 05-22-17, 06:32 PM   #2383
GP03D

鬥場我一日5場50000內就算。。。
平時條體,講真有咩打。。。我an機唔掛神殿。。。
FF14都打到悶,又冇新角,完全冇動力打今次raid...

舊 05-22-17, 08:05 PM   #2384
ShinDou

今次覺醒隻野防好似低好多﹖求其打甩晒CHAIN都可以1TURN打到千4萬 @@

唔知點解唔出魔人級俾人挑戰下

咁有新活動都叫有野搞既,有D強化版TRUST俾你合,但平時真係唔覺有野打,主線又少開
舊 05-25-17, 10:52 AM   #2385
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
今次個人氣selection 幾好抽喎, 兩個set 都一炮中pickup 5星, 第二set 仲一炮兩隻, 總算中到隻白魔玩下

舊 05-27-17, 09:34 AM   #2386
ShinDou

真男神好似難過以前,打左2次先打到,第1次攻略冇寫會麻中左伏,又唔用得ITEM又冇出奶,又要5人我冇用FD淨係用自己果D,同埋冇左石柱又唔殺卒先真係會秒,打多次真係要慢慢打先得
舊 05-29-17, 08:44 PM   #2387
kcwoo
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
改左3%虹真係有感
剛剛250中埋5星冰劍
Cloud終於出山
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 04:47 PM   #2388
ShinDou

解性劍2個細路女上6星做咩﹖個POOL又冇得抽佢,性劍2好似係我唯1乜都冇抽過既活動

定係過幾日出性劍2/3活動﹖
舊 05-30-17, 05:41 PM   #2389
ShinDou

隻水神咁高防既,之前唔知求其出晒堆TRUST陣完全打唔入,用番主力算 XD

堅硬喎,用番打到RAID 2千幾萬既陣打佢扣得十分1度

冇出奶都係岩岩過到,磨左幾TURN,2星果隻應該仲難好多,唔知水龍會唔會有巴哈咁大力

而家先醒起點解我咁細力,諗番我RAID TEAM係裝晒BIRD KILLER,唔怪得 XD

25體水神試練唔出奶打唔到,降晒攻魔都可以俾佢1TURN秒晒咁濟 @@

此篇文章於 05-30-17 06:32 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-30-17, 08:10 PM   #2390
ShinDou

真係超難,打左3次先打到,好彩COMPLETE埋,仲難過機神,每TURN又係咁秒人,招水打魔壁扣8萬都見過,又識STOP,個FD又冇防石化,要係咁解佢,已經用埋絢香係咁自動復活都成日死,打到1成血果陣爭D滅團,好彩絢香救得番

出左TIDUS,因為咁岩用晒D雷神FD得番土槍FD所以渣住把廢土刀EC,另外魔壁+光豬+絢香+舊拉冇沙
舊 05-30-17, 10:02 PM   #2391
ShinDou

改左3%之後仲係未中過虹,唔講仲以為改低左 XD 岩岩夠5千射埋常暗POOL當買個攻30%算

真係出性劍3活動,正喎,6月1開波,今次成9個BONUS人,超級大毒池,但有性劍3冇得唔射啦,不過得番D飛,石射晒了

原來仲復刻埋性劍2個活動,今次多好多野搞喎

此篇文章於 05-30-17 10:18 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-31-17, 02:07 AM   #2392
中考介

每次生放送 我都期待佢會公怖課金11抽跟住任選一隻舊起始五星角
隻game都出左咁耐 放下舊五星角俾人買都唔係好過份啫..
雷光真係等得好苦啊
而今次公怖既野更加冇吸引力...
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-17, 01:47 PM   #2393
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

中雷光你就真係苦喇, D 招覺醒完都係唔用得

舊 06-01-17, 05:36 PM   #2394
ShinDou

廿幾張飛中左常闇,正,今晚食晒d莫古先,我好似未試過5千中虹,次次半價or飛中
舊 06-01-17, 05:57 PM   #2395
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

30飛中賊, 女槍同雲哥, 算幾好抽

舊 06-01-17, 10:23 PM   #2396
ShinDou

水龍召打到美獸5百萬 XD

出左BONUS 4星1隻同3星2隻,再出埋斯丹同王女,搭是但BONUS 100% FD

美獸前除左兔仔之外全用斯丹走佬同王女儲召,打美獸用 暴風酸性雨+POT153+FREE ENERGY再CHAIN水龍召,禁左水龍召出黎先,等D水EFFECT1出就禁其他人出招就岩岩好10 ELEMENT CHAIN果陣打中 XD

原來今次性劍3人好屈,瘦人瘦化後有招1100%,不過冇勁屬拳,莉斯就全體加攻/防/魔/精120%,降野就50%,仲有物魔2千%招,係英眼冇用 @@

此篇文章於 06-01-17 11:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-02-17, 09:49 AM   #2397
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
水龍召打到美獸5百萬 XD

出左BONUS 4星1隻同3星2隻,再出埋斯丹同王女,搭是但BONUS 100% FD

美獸前除左兔仔之外全用斯丹走佬同王女儲召,打美獸用 暴風酸性雨+POT153+FREE ENERGY再CHAIN水龍召,禁左水龍召出黎先,等D水EFFECT1出就禁其他人出招就岩岩好10 ELEMENT CHAIN果陣打中 XD

原來今次性劍3人好屈,瘦人瘦化後有招1100%,不過冇勁屬拳,莉斯就全體加攻/防/魔/精120%,降野就50%,仲有物魔2千%招,係英眼冇用 @@
賊那招全體降屬的不錯用,連HIT易
另外還有像常暗般的全體2回攻擊
自帶2刀

但可惜的是,他天生物攻衝不太高,魔力又難衝
大半招都是物魔複合....

P.S.
聖劍合作池..

半價X1
普卷X14
4星卷X4

5000石X4次

=
大地之母X1
賊X1
夏洛特Xn
蘭迪x1(已有重複)
波波xn

拳就等pick看看要不要抽了..

說實的這次
聖劍合作池抽都是抽回憶多於強度..

要說強度這2隻(沒拳所以不清楚)..也不會是一線

莉絲單發debuff/buff雖強..
但有紅茶和光戰的話都論不到她上.雖然這2隻效果比莉絲少..但實用性(裡本除外)比她高..
召喚條全降在這次魔人級很方便就是..

賊嘛..
物魔複合就先杯具一半(誤)
不能裝(機神)拳和(羅德)大劍,所以物攻難衝(大量課金信賴者除外)
雖有短劍極意但要吃自己信賴才比較有看頭..
較平民的就零式活動短劍和上次原創短劍
暫時除了降全屬好連好用外..其他招感覺普普..
不知紅月降臨這隻能不能有所發揮..

現時單千攻提達1帶5刷魔人級.

舊 06-02-17, 10:32 AM   #2398
ShinDou

射多幾張飛又虹,不過nyx,而家冇用了

tidus 1千攻夠秒美獸咩?380萬喎,咩裝? 我好似都上到1千攻

此篇文章於 06-02-17 10:51 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-02-17, 03:54 PM   #2399
GP03D

3x張飛射哂0虹。。。得2隻charlotte...
點解你地咁易中既。。。印象中出game到已家用飛中虹試過2次咁大把。。。不過之前event5千石比我中到白奶已經好好。。。

Auto打醒覺算。。。

舊 06-02-17, 08:30 PM   #2400
kcwoo

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
尋日射左10張3星飛 又中左一虹
不過唔中pickup 中左冰炎男主
個人真係有感 近排起碼中左3次虹
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 09:21 PM

手機版 | APP版