Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-09-17, 08:57 AM   #2026
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
如果真係賣25000¥,大約213USD

我都唔出奇

即便用到Tegra Parker,但呢個SPEC要在家用機市場有競爭力

賣呢個價合理

所以我一直都講199USD好有市場,賣299USD都已經要祝老任好運

由手機版發出

此篇文章於 01-09-17 09:25 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 01-09-17, 03:18 PM   #2027
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
zelda吾係話吾會首發????
(不過e3 前後應該會出)

Mario系列好似首發都有佢份!!
Splatoon 就講明首發!!

MK好多時中期先出,但Switch賣點係帶出街同人一齊玩
可能首發!!

如果The Elder Scrolls 5: Skyrim & NBA 2K Game首發
代表 d game 移植去NS 吾會太難!!
jyeung1 目前離線  
舊 01-09-17, 03:41 PM   #2028
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: jyeung1 查看文章
zelda吾係話吾會首發????
(不過e3 前後應該會出)

Mario系列好似首發都有佢份!!
Splatoon 就講明首發!!

MK好多時中期先出,但Switch賣點係帶出街同人一齊玩
可能首發!!

如果The Elder Scrolls 5: Skyrim & NBA 2K Game首發
代表 d game 移植去NS 吾會太難!!
其實老任從來都無講過任何野
所以都係等星期五啦~

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-09-17, 10:48 PM   #2029
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002

流傳暗榮會有作品係NS上出,傳聞話火紋無雙
以前張想像圖會成真?
okabe 目前離線  
舊 01-09-17, 11:05 PM   #2030
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
PM無雙啦
野良猫 目前離線  
舊 01-09-17, 11:07 PM   #2031
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
個傳聞係有無雙系GAME, 唔係ZELDA ,唔係Star fox,
所以FE 好大機會
......
可能開估出F-ZERO,Falcon Punch~~~ (拖走)

信長 目前離線  
舊 01-09-17, 11:12 PM   #2032
MO

註冊日期: Aug 2005
Pikmin無雙
MO 目前離線  
舊 01-09-17, 11:27 PM   #2033
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
老任全明星無雙
lineage19 目前離線  
舊 01-10-17, 01:14 AM   #2034
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
from Nintendo Spain

引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線  
舊 01-10-17, 08:15 AM   #2035
ELT
Lunar使者

Pokemon無雙

舊 01-10-17, 09:48 AM   #2036
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
依, 點解日版個rumar post無咗既,

仲想話今次真既一樣
harakuma 目前離線  
舊 01-10-17, 09:50 AM   #2037
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: harakuma 查看文章
依, 點解日版個rumar post無咗既,

仲想話今次真既一樣
fake, so deleted

neo2046 目前離線  
舊 01-10-17, 09:55 AM   #2038
harakuma
Game Master

引用:
作者: neo2046 查看文章
fake, so deleted
假的?

嘩, 場區平面圖都出埋,

今次真係假得幾落本喎

話時話,

今次個SHOW真係好緊張,

個SHOW未完都睇下日亞有冇開訂, 有即訂
舊 01-10-17, 10:05 AM   #2039
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
話時話,

因為好似MO爺話齋
3月發售,而加到1月中都仲未知Full specs, OS 同遊戲陣容
老任從來都未試過咁last minute

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-10-17 10:33 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-10-17, 10:15 AM   #2040
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: N0T51B 查看文章
因為好似MO爺話齋
3月發售,而加到1月中都仲未知Full specs, OS 同遊戲陣容
其實都唔知係咪好事
因為根本唔知佢係保密做得咁好定係其實未做起

當年保密功夫強如APPLE宜家都神早漏晒風出黎
老任到宜家都未漏半滴風真係好匪夷所思

舊 01-10-17, 10:20 AM   #2041
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
話時話,

個SHOW未完都睇下日亞有冇開訂, 有即訂
知唔知樂天有冇得預訂?可能開定一個日亞A/C比較穩陣?
我都好大機會衝首發,視乎首發有冇馬大叔。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-10-17, 10:22 AM   #2042
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 忍者 查看文章
其實都唔知係咪好事

唔通development kit 用部低spec的機, 出就用返好D?

舊 01-10-17, 10:30 AM   #2043
harakuma
Game Master

引用:
作者: N0T51B 查看文章
因為好似MO爺話齋
日系GAME最後橋頭堡, 睇你啦任記

引用:
作者: 阿聰 查看文章
知唔知樂天有冇得預訂?可能開定一個日亞A/C比較穩陣?
我都好大機會衝首發,視乎首發有冇馬大叔。
搵日亞好過, 起碼接受外國咭, 而且有機可以直送; 樂天店有D得, 有D唔得, 同埋95%要搵轉送

此篇文章於 01-10-17 10:33 AM 被 harakuma 編輯。
舊 01-10-17, 10:41 AM   #2044
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: 忍者 查看文章
其實都唔知係咪好事

佢呢兩年抽起哂啲project搞到無哂聲氣
如果佢禮拜五真係無咩亮點嘅話
我會建議佢索性放棄電玩市場

N0T51B 目前離線  
舊 01-10-17, 10:45 AM   #2045
harakuma
Game Master

希望有"零"新作發表
舊 01-10-17, 11:24 AM   #2046
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
首發九成九冇mario,如果有都唔會係正式續作,只係d普通小品,
好多外人唔清楚,以為mario成日都出,
其實嗰d只係用來間場應付嘅小品,如果冇就會好似zelda咁,
真係等到天荒地老先有新一集,(對上一集天空之劍,我老婆都仲未大肚,而家個仔4歲啦,新一集都仲未玩到......)
Mario一個咁重要嘅公司代表角色,邊有可能隔咁耐先出一隻game,所以外判做都要出住先~
貓太部 目前離線  
舊 01-10-17, 11:34 AM   #2047
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
搵日亞好過, 起碼接受外國咭, 而且有機可以直送; 樂天店有D得, 有D唔得, 同埋95%要搵轉送
明白!不過要轉送我都冇問題,我只係唔想用炒價入,
何況好大機會係老婆送,唔想佢使太多錢送玩具俾自己。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 01-10-17 11:36 AM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 01-10-17, 12:12 PM   #2048
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
apple其實好難做到保密,佢發佈新機同開售時間只相差1個月,首日全球貨量又要凖備成千萬貨量,
可以想像制造過程當中需要經幾多人接觸,話題性又高,
相對遊戲機,首日貨量有幾十萬可能已經足夠,而遊戲機正式發佈同發售日又有一段更長距離~
貓太部 目前離線  
舊 01-10-17, 12:32 PM   #2049
天野
Insane Gamer

引用:
作者: 貓太部 查看文章
apple其實好難做到保密,佢發佈新機同開售時間只相差1個月,首日全球貨量又要凖備成千萬貨量,
可以想像制造過程當中需要經幾多人接觸,話題性又高,
相對遊戲機,首日貨量有幾十萬可能已經足夠,而遊戲機正式發佈同發售日又有一段更長距離~
其實任天堂好似學左apple咁公布完就準備賣
雖然公布完都仲有個幾月
但已經比以前快
可能任天堂想公布完就用呢個幾月時間量產
所以先保密得咁好
當然任天堂已經準備好材料

現在資訊咁發達
如果已經開始量產既話
應該做唔到保密
天野 目前離線  
舊 01-10-17, 12:48 PM   #2050
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
任記喎,3月出唔到咪廷期囉
我好好奇1月先公佈機能,首發list
但喺11月已經比個樣你睇下,引發話題性,咁做其實一d都唔似任記作風

今時今日點樣可以保密到咁?
份功課未做點比你睇喎(我覺得似喺咁)
iu fu pig 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 10:12 AM

手機版 | APP版