Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-10, 11:38 PM   #376
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
睇了40期火鳳!
八陣圖那句,應該是說大師兄及七奇?
下期預告,看來火哥會出場吧?
燎原後語好正xd
引用:
作者: Sar8 查看文章
不出所料,二公子出場,代替不能出席既三奇

40期個封面好型
係大師兄+四奇對決
封面d字閃閃地!
加上好少此種封面!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 09:47 PM   #377
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
第三二四回:腹背受敵

曹軍嘅情況差到無得再差,前有兩倍大軍壓境,太平軍加入袁軍,袁軍糧食大豐收,劉大耳南下,後方青州軍、汝南等地叛亂三位奇人被分隔開;二公子真係再到前線嚟,要搞亂袁軍後方掛。

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 09:58 PM   #378
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: Sar8 查看文章
係大師兄+四奇對決
好似格鬥game既畫面~係爭vs2個英文字~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 11-20-10 10:47 PM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 10:36 PM   #379
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: mark20hk 查看文章
睇了40期火鳳!
八陣圖那句,應該是說大師兄及七奇?
下期預告,看來火哥會出場吧?
燎原後語好正xd

封面d字閃閃地!
加上好少此種封面!
除o左7奇仲有邊個會玩八陣

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:07 PM   #380
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
估唔到咁快就出投石車~~
不過二公子始終都係搞亂後方才是強頂

舊 11-20-10, 11:34 PM   #381
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
正史火哥呢個時候做緊咩?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:37 PM   #382
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
官渡果時趙雲流浪緊
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:40 PM   #383
alger
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: kin~kin 查看文章
本翼德我睇左唔夠一半已經擺埋一邊, 今次唔再中計喇...
健,你算有耐性,我看了一回已感到不對勁.其小說鋪排技功不合我意!
alger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:57 PM   #384
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
正史無講
演義就o係汝南佔山為王

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 11-21-10, 08:26 AM   #385
>G<
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
想問下十期個盒係邊度有無得單買?
前三十期我都有買盒, 但今期係書攤買四十期所以無去漫畫鋪買...
而小說係邊度可以買到?漫畫鋪?
>G< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 09:54 AM   #386
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: alger 查看文章
健,你算有耐性,我看了一回已感到不對勁.其小說鋪排技功不合我意!
我睇o西全本, 而家睇緊第二本
不過兒戲王o的文筆又真係高深o左o的
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 04:37 PM   #387
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Asurada 查看文章
估唔到咁快就出投石車~~
不過二公子始終都係搞亂後方才是強頂
看來此戰袁方其實是想將袁氏家族請內患!
而二公子就順手搞亂別人後方,令他們鬼打鬼!
現在變成 袁方除內+攻曹 vs 袁氏反戰+曹方!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 09:19 PM   #388
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: martinnitram 查看文章
我睇o西全本, 而家睇緊第二本
不過兒戲王o的文筆又真係高深o左o的
我一早睇哂本奉先,其實我覺得佢寫得幾好丫
d腦故事補完幾好,又可以同陳某既火鳳前後呼應
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 10:36 PM   #389
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
作者: 小黑 查看文章
我一早睇哂本奉先,其實我覺得佢寫得幾好丫
d腦故事補完幾好,又可以同陳某既火鳳前後呼應
但係我有冇睇漏?
佢好似冇解釋點解聶不二改名張遼之後,布布突然又會叫佢做文遠?
邊個幫佢改個字架...?

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-10, 12:35 AM   #390
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: alger 查看文章
alger兄!好耐無見!
haha,自問都係喜歡睇書嘅人,但呢本真係唔識欣賞。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-10, 04:14 AM   #391
加瑪
奧脫福的一條小草

劇情未免發展得太理所當然掛...
一奇唔似會咁易比仲達打亂後方...
二公子入鄴之後可能會多o的計睇下...

舊 11-29-10, 02:47 PM   #392
肉羊哩咖
griffin611

第三二五話 連珠計發

曹軍靠投石車暫時穩住咗局面; 地道攻防早響戰國時出現, 有睇墨子攻略應該明。

曹操一語中的, 官渡好大程度上係八奇內訌, 北面有大師兄, 南面要防周瑜, 大家思考方法相近, 虛耗落去對曹軍不利(可能係二公子最先察覺到), 要有突破局面可能要新思維, 滿腦子諗住賺錢嘅二公子可能就係呢隻棋?

郭嘉嗰句心中有愧可圈可點。

袁大師兄響糧草被襲之後都覺得後方開始有麻煩, 以佢係姓袁, 又有軍功, 要除政敵當然事半功倍, 但係呂小強當年手下唔多都捭二公子從內外夾擊搞掂, 袁氏內部山頭多到痺, 利害關係錯縱複雜, 袁紹從來震唔住班友, 袁大師兄再犀利, 都可能只係做到事後殺雞儆猴, 加埋二公子同田豐家族有舊(田公子, 至從城下一聚後好耐無見噃!), 要入手搞到袁氏無覺好瞓, 唔係無可能~

舊 11-29-10, 03:07 PM   #393
smalltung

註冊日期: Apr 2004
關於黃帝與風后研製的八陣圖,最早見於《握奇經》,其內容在《宋史·藝文志》和《新鄭縣志》中有詳細記載。

其中總布陣為
“八陣四為正,四為奇。餘奇為握奇,或總稱之。
先出遊軍定兩端,天有衝圓,地有軸,前後有衝,風附於天,雲附於地。
衝有重列四隊,前後之衝各三隊。風居四維。故以圓。天居軸單列各三隊,前後之衝各三隊。
風居四角,故以方。天居兩端,地居中間,總為八陣。
陣訖,遊軍從後躡敵,或驚其左,或驚其右,聽音望麾,以擊四奇。”

有冇人POST過?

舊 11-29-10, 03:16 PM   #394
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: smalltung 查看文章
關於黃帝與風后研製的八陣圖,最早見於《握奇經》,其內容在《宋史·藝文志》和《新鄭縣志》中有詳細記載。

其中總布陣為
“八陣四為正,四為奇。餘奇為握奇,或總稱之。
先出遊軍定兩端,天有衝圓,地有軸,前後有衝,風附於天,雲附於地。
衝有重列四隊,前後之衝各三隊。風居四維。故以圓。天居軸單列各三隊,前後之衝各三隊。
風居四角,故以方。天居兩端,地居中間,總為八陣。
陣訖,遊軍從後躡敵,或驚其左,或驚其右,聽音望麾,以擊四奇。”

有冇人POST過?
hhaha
唔係咁堅呀..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-10, 04:15 PM   #395
smalltung

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
hhaha
唔係咁堅呀..
圓(袁)方以擊四奇

舊 11-29-10, 06:38 PM   #396
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
加埋二公子同田豐家族有舊(田公子, 至從城下一聚後好耐無見噃!), 要入手搞到袁氏無覺好瞓, 唔係無可能~
係囉~田豐重未出場~袁紹個邊好似鬼隱左佢咁~\

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-10, 10:44 PM   #397
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: smalltung 查看文章
圓(袁)方以擊四奇
唔知點解我會信陳某有參考呢段
佢真係好神

舊 11-30-10, 10:19 AM   #398
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
係囉~田豐重未出場~袁紹個邊好似鬼隱左佢咁~\
今話講田豐已經入咗冊, 出場機會唔多, 加上官渡失敗之後, 佢就會去領當, 應該好以連畫都慳番~

舊 12-02-10, 03:00 PM   #399
肉羊哩咖
griffin611

第40期封面, 左睇似指揮緊大軍, 右睇似兩師兄弟捉棋~

好巧妙咁一句解釋晒點解關二爺點知劉備去咗邊, 而佢本人又要響前線退落嚟。

下期預告: 有人一身是胆? 燎原火復活!!!

舊 12-11-10, 02:33 PM   #400
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
二爺落汝南
都係時侯子龍發威

陳某好早就插關羽戰死,劉備病死的梗....

論壇跳轉

現在的時間是 02:30 AM

手機版 | APP版