Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-18, 08:27 PM   #51
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
走去睇左D設定……會唔會吹得太大……唔知以為睇緊EVA……
磨菇d中二魂唔係由最初空境開始已經吹到好大?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 11:18 AM   #52
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
訊息量爆升
攪到經過舊舞台同對打都整得好趕

依家背景清楚哂
希望後面會打得好啲
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 11:35 AM   #53
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
c狐客串

果然extra的填二不是渣二,他和船長只能說是不走運啦

尼錄有這樣魔力供給真是賺了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 12:12 PM   #54
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
船長退場好脫力,個戰鬥處理真係麻麻……

舊 02-11-18, 01:20 PM   #55
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔會期待佢打得好睇啦 呢套野唔會係睇打

船長退場其實有玩過原作就明 係特登同原作做對照
而且係吊打原作退場果段sosad

上空浮緊既係應該係覺者既寶具天輪聖王?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 02-11-18 02:18 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-18, 02:05 PM   #56
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

順帶一提 Extra既海帶頭係真漢子

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-12-18, 02:51 AM   #57
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
睇o黎男主真係無限輪迴...
雖然大部分都聽得明,但其實我係咪應該搵返有字幕睇會好d?對extra原作無乜愛,但呢套可以當新故事咁睇
引用:
作者: leungky1 查看文章
訊息量爆升
攪到經過舊舞台同對打都整得好趕

依家背景清楚哂
希望後面會打得好啲
由手機版發出
可能有d地方無留心聽,除左話Mooncell變左好似7層塔咁要打完樓主先可以上上面,仲交代左d咩
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔會期待佢打得好睇啦 呢套野唔會係睇打

船長退場其實有玩過原作就明 係特登同原作做對照
而且係吊打原作退場果段sosad

上空浮緊既係應該係覺者既寶具天輪聖王?
船長退場果幕已經完全唔記得咁滯
印象中好似係船長服輸但慎二唔認輸?

此篇文章於 02-12-18 02:55 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-18, 07:40 PM   #58
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:

ジャケット画像公開!「Fate/EXTRA Last Encore OPテーマ「Bright Burning Shout」

引用:

此篇文章於 02-13-18 07:52 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-18, 09:58 PM   #59
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: the fool 查看文章
睇o黎男主真係無限輪迴...
雖然大部分都聽得明,但其實我係咪應該搵返有字幕睇會好d?對extra原作無乜愛,但呢套可以當新故事咁睇

可能有d地方無留心聽,除左話Mooncell變左好似7層塔咁要打完樓主先可以上上面,仲交代左d咩

船長退場果幕已經完全唔記得咁滯
印象中好似係船長服輸但慎二唔認輸?
慎二一來唔認輸 二來無諗過輸左會死
但呢度你會見到慎二調轉講Rider無輸 係佢輸左
由手機版發出
舊 02-18-18, 06:23 AM   #60
細路翔
The One

每次打完一層都要沖涼

以為係用黎接隻game,點知今集拉尼(?)直接話你知時間係3020年全人類死剩幾個master係度等

英國說大家抱團死

此篇文章於 02-18-18 06:56 AM 被 細路翔 編輯。
舊 02-18-18, 11:42 AM   #61
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今回總算有聖杯戰爭的感覺了

綠茶果然是用手段的ARCHER

還好拉妮還是有份,不過這兒的世界線居然是這麼久的了……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-18, 01:33 PM   #62
leungky1

印象中Extella無明言時間
呢套係咪準備最後確認呢樣野?
係就可惜,CCC變相要睇銷量決定做唔做
由手機版發出
舊 02-18-18, 02:18 PM   #63
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

丹爺既個性完全180度反轉左 究竟係咩一回事呢...

故事發生係Extra之後既大約1000年後 咁理論上而家大家見到既海帶頭、凜同拉尼都唔可能係本人
我係咪可以理解成1000年後因為地球人類既數量已經少到極點 MoonCell直接用以往既聖杯戰爭既Data去Gen晒所有人出黎然後再重新演算過一次?
理論上Mooncell其實同英靈之座無異,因為佢本身就係記錄晒全地球既記錄,要Gen堆AI出黎重現佢地既個性再模擬佢地係Extra之後既個性變化易如反掌

而家個故事設定變成咁,CCC已經唔係銷唔銷量問題,而係就算要出都應該會變成另一樣野

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 02-18-18 02:20 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 02-18-18, 03:30 PM   #64
leungky1

引用:
而家個故事設定變成咁,CCC已經唔係銷唔銷量問題,而係就算要出都應該會變成另一樣野
當初動畫話寫Saber線都唔覺有特別
但C狐家下疑似自由活動
而Extella又係接Saber線
於是有感動畫係輸左無限再演算嘅平行世界
故事上隨時可以飛走CCC去緊接Extella

可能官方都係睇市場反應先會確定最後點駁
所以都認同你話出CCC會變左另一樣野
由手機版發出

此篇文章於 02-18-18 03:52 PM 被 leungky1 編輯。
舊 02-19-18, 04:09 AM   #65
the fool
永遠的愚者

每一集都有新衝擊
引用:
就算要出都應該會變成另一樣野+2
但其實CCC個故事線設定係點?感覺上同Extra無乜真接關係,雖然好似提過レオ輸左俾自己,但完全無提過覺者?(淨係玩左無銘線)

舊 02-19-18, 08:32 AM   #66
細路翔
The One

藍色尼特:沒事把奶子露出來幹什麼?這集就告訴妳在戰場上盔甲的重要性了

我估係3020年人類接近全滅,作為觀察者既mooncell又無辦法主動去做任何事/提供任何救濟手段

所以copy返2030年時打贏過既白野同堆手下敗將出黎玩多次,令白野可以向mooncell尋求令人類存續落去既方法

點知今次作為守門人既聖哥同2030表示"大家應該悟道,應該消失既存在就由得佢"只放九成水(game入面係放十成)
所以白野比人殺左n次變成憤青(誤

話說動畫版人類死剩咁少的話BB應該會出場先係

英國說大家抱團死

此篇文章於 02-19-18 09:01 AM 被 細路翔 編輯。
舊 02-19-18, 11:49 AM   #67
leungky1

引用:
每一集都有新衝擊

但其實CCC個故事線設定係點?感覺上同Extra無乜真接關係,雖然好似提過レオ輸左俾自己,但完全無提過覺者?(淨係玩左無銘線)
CCC係有個體中斷Extra聖杯戰爭而展開
所以無提覺者好正常
由手機版發出
舊 02-19-18, 12:15 PM   #68
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無玩GAME,其實依家係全新線無得估,有無玩GAME都一樣?

舊 02-19-18, 02:12 PM   #69
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
無玩GAME,其實依家係全新線無得估,有無玩GAME都一樣?
game係2030年

依家動畫版同你講係3020

英國說大家抱團死
舊 02-19-18, 02:55 PM   #70
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
每一集都有新衝擊

CCC既故事時間線發生係Extra既5回戰後、6回戰決勝負之前
所以你先會見到故事入面慎二、門司大叔兩個都其實已經係確定左死既狀態
因為佢地都係係輸左之後臨死前一瞬間比BB拉左入背面空間運用,但一離開就會確定死亡
又因為時間點係6回戰決勝前 ユリウス大哥既記憶先會係去到佢死唔去後同白野再戰再輸見到白野為佢流淚果一刻
ジナコ雖然無正式死亡,但因為係Moon Cell既角度ジナコ係聖杯戰爭出現勝利者之後就一定會死,所以亦都被拉左入死亡名單入面
而レオ、凜、拉尼都根本未輸(呢度既凜同拉尼因為有兩個未來,記憶係完全不確定,係一個更加曖昧既狀態)
所以佢地全部人都無見過欠片男同覺者係好合理的 本身就只有月之勝利者先有機會見到欠片男同比覺者屈死

問題就係呢度了,而家係根本聖杯戰爭本身就崩壞左,故事亦變左無限輪迴,時代設定又似乎唔同左
咁點做CCC 起碼ジナコ已經無可能話閃入體育預備室避戰扮死

引用:
作者: 細路翔 查看文章
藍色尼特:沒事把奶子露出來幹什麼?這集就告訴妳在戰場上盔甲的重要性了

我估係3020年人類接近全滅,作為觀察者既mooncell又無辦法主動去做任何事/提供任何救濟手段

所以copy返2030年時打贏過既白野同堆手下敗將出黎玩多次,令白野可以向mooncell尋求令人類存續落去既方法

點知今次作為守門人既聖哥同2030表示"大家應該悟道,應該消失既存在就由得佢"只放九成水(game入面係放十成)
所以白野比人殺左n次變成憤青(誤

話說動畫版人類死剩咁少的話BB應該會出場先係
皇帝殿下既胸部本來就有裝甲 同某D唔著盔甲就無保護既人唔同丫

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 02-19-18 03:07 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 02-20-18, 02:11 AM   #71
the fool
永遠的愚者

引用:
CCC既故事時間線發生係Extra既5回戰後、6回戰決勝負之前
所以你先會見到故事入面慎二、門司大叔兩個都其實已經係確定左死既狀態
因為佢地都係係輸左之後臨死前一瞬間比BB拉左入背面空間運用,但一離開就會確定死亡
又因為時間點係6回戰決勝前 ユリウス大哥既記憶先會係去到佢死唔去後同白野再戰再輸見到白野為佢流淚果一刻
ジナコ雖然無正式死亡,但因為係Moon Cell既角度ジナコ係聖杯戰爭出現勝利者之後就一定會死,所以亦都被拉左入死亡名單入面
而レオ、凜、拉尼都根本未輸(呢度既凜同拉尼因為有兩個未來,記憶係完全不確定,係一個更加曖昧既狀態)
所以佢地全部人都無見過欠片男同覺者係好合理的 本身就只有月之勝利者先有機會見到欠片男同比覺者屈死

問題就係呢度了,而家係根本聖杯戰爭本身就崩壞左,故事亦變左無限輪迴,時代設定又似乎唔同左
咁點做CCC 起碼ジナコ已經無可能話閃入體育預備室避戰扮死
係6回決勝前?我印象中BB以為ユリウス輸左比白野而憎佢先搵ユリウス幫手捉白野,同埋唔記得係高文定ユリウス感謝白野令レオ知道輸o既感覺而令レオ成長.
話時話,其實開頭D黑色野點o黎係咪要玩CCC end先有解釋?(雖然直覺同我講同妖尼姑有關)

舊 02-20-18, 02:40 AM   #72
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
無玩過game而又無點追過game嘅劇情,而家呢套動畫睇睇下好有nier automata嘅感覺
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 04:10 AM   #73
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
係6回決勝前?我印象中BB以為ユリウス輸左比白野而憎佢先搵ユリウス幫手捉白野,同埋唔記得係高文定ユリウス感謝白野令レオ知道輸o既感覺而令レオ成長.
話時話,其實開頭D黑色野點o黎係咪要玩CCC end先有解釋?(雖然直覺同我講同妖尼姑有關)
BB係真係以為ユリウス會幫手捉白野先拉攏佢丫
但係佢唔知道原來ユリウス係5回戰戰敗後同白野產生左友情
ユリウス同白野既友情唔係在於レオ 因為ユリウス死既時候根本レオ都未同白野對戰
ユリウス既人生一生就係活在「失敗作」呢個陰影之下 唯一一個認同佢既人就係レオ阿媽
而レオ阿媽遺言就係要佢幫レオ 而佢亦將自己一生貢獻比レオ,即管佢本人其實對呢個異母弟弟完全無感情
但佢依然係活在陰影之下
ユリウス雖然為左自己同レオ母親既承諾去阻撓白野 但最後其實佢亦將自己投射左落白野身上
而白野身為一個平凡人 竟然過關斬將到可以同レオ打到最後一場 甚至會因為自己既內心而流淚
令到白野成為左佢一生人入面唯一一個朋友

「……?泣いて……いるのか。オレのために――
 そうか。そんなものでも、美しく見える時が、あるのか。
 自分のために流される涙という……の…は――」

「おかしいか?決して褒められた人生ではないが、
 一人も友人がいないまま逝くのは……情けない話だと、思ってな」

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-21-18, 01:35 AM   #74
the fool
永遠的愚者

引用:
BB係真係以為ユリウス會幫手捉白野先拉攏佢丫
但係佢唔知道原來ユリウス係5回戰戰敗後同白野產生左友情
ユリウス同白野既友情唔係在於レオ 因為ユリウス死既時候根本レオ都未同白野對戰
ユリウス既人生一生就係活在「失敗作」呢個陰影之下 唯一一個認同佢既人就係レオ阿媽
而レオ阿媽遺言就係要佢幫レオ 而佢亦將自己一生貢獻比レオ,即管佢本人其實對呢個異母弟弟完全無感情
但佢依然係活在陰影之下
ユリウス雖然為左自己同レオ母親既承諾去阻撓白野 但最後其實佢亦將自己投射左落白野身上
而白野身為一個平凡人 竟然過關斬將到可以同レオ打到最後一場 甚至會因為自己既內心而流淚
令到白野成為左佢一生人入面唯一一個朋友

「……?泣いて……いるのか。オレのために――
 そうか。そんなものでも、美しく見える時が、あるのか。
 自分のために流される涙という……の…は――」

「おかしいか?決して褒められた人生ではないが、
 一人も友人がいないまま逝くのは……情けない話だと、思ってな」
呢段我知,我成日以為打完ユリウス就直接打レオ(o岩o岩check返先記起,原來ユリウス係5回戰對手)
但我印像中有一段係唔知高文定ユリウス有講過感謝白野令レオ知道輸o既感覺而令レオ成長,所以先對個時間點有疑問
同埋點解要係6回決勝前?有無講過原因?

舊 02-21-18, 03:19 AM   #75
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
呢段我知,我成日以為打完ユリウス就直接打レオ(o岩o岩check返先記起,原來ユリウス係5回戰對手)
但我印像中有一段係唔知高文定ユリウス有講過感謝白野令レオ知道輸o既感覺而令レオ成長,所以先對個時間點有疑問
同埋點解要係6回決勝前?有無講過原因?
因為6回決勝後 凜同拉尼既未來應該就確定左
無得拉晒兩個有利用價值既人入黎吧?

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 Fate / EXTRA CCC 全新 sis220123 買賣專區 0 05-06-14 11:22 AM
代購 Fate/EXTRA material 初回限定版 wingdouble 買賣專區 0 11-03-13 04:13 PM
[PSP] Fate/extra CCC | 已售 money 手提遊戲機討論版 102 05-13-13 03:55 PM
fate/stay night個extra menu... neocon H-GAMEの部屋 13 05-16-06 06:24 PM

現在的時間是 08:42 PM

手機版 | APP版