Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-13, 02:50 PM   #176
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Greenhead 查看文章
好像冇人提起過 Erik Spoelstra

在教練的對決上,粗粗地都叫做擊敗波波...
係,不過調動都係慢...

danny green 射到破記錄才如夢初醒去封鎖
bird man冇故被雪2場(但game 6-7出返黎又有貨派)
game 6開始後棄用cole 後團隊防守立即提升(控球的話不用cole也可以吧)

若非刺神game 6把握唔到機會, 佢同lbj就一齊奶野了

到最後刺神已經冇牌, 所以波波只能用manu去賭吧
靠他的靈犀嘗試打破困局
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 03:07 PM   #177
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
唉 ... 雖然預左 game 7 就實係 heat ... 但全場都咬到咁緊最後先死真係 ...
最慘係 battier 又無端端神準 ... 上年 heat 就 miller,今年就 batter 無時 miller,miller 無時 battier 又出返黎

今日 lbj 真係 perfect 啦,始終無逆境壓力 ... 但最後一球 mid-range 好有決心

打完成個 series 最欣賞 leonard,完全無名英雄,如果佢 3pts 可以準 d,多少少進攻手段真係有條件做 superstar

Manu 應該考慮退休吧? 今次真係輸佢的 game 6 ......

今年 heat 又贏,應該減左唔少壓啦,如果今年贏唔到真係可能拆伙 ... 但依家咁可能會打多 2-3 年
作為球迷其實都好事 ge,好似當年 bulls/lakers 咁,你鐘意佢就睇佢贏睇得好開心; 憎佢 ge 變左捧佢對家又睇得好肉緊

不得不讚熱火既管理層,尼幾年都執到D 0岩用既人番尼
今年唔得既話茅頭都係直指3弟....加下都仲可以KEEP住玩多1年
出年D.WADE約滿,又睇下下年有無力衝擊3連霸
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 03:13 PM   #178
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章

bird man冇故被雪2場(但game 6-7出返黎又有貨派)
game 6開始後棄用cole 後團隊防守立即提升(控球的話不用cole也可以吧)

靠他的靈犀嘗試打破困局
雖然嬴左冠軍,但 Wade / Bosh 狀態下滑得好緊要,表現唔到三巨頭威力。
三巨頭入 Playoff 後,同一場每人二十分以上既比賽好似只有一兩場。

妖,反正都係,不如簽 Howard 啦!
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 03:16 PM   #179
Greenhead

引用:
作者: okabe 查看文章
不得不讚熱火既管理層,尼幾年都執到D 0岩用既人番尼
今年唔得既話茅頭都係直指3弟....加下都仲可以KEEP住玩多1年
出年D.WADE約滿,又睇下下年有無力衝擊3連霸
有 LBJ + Wade + Bosh,肯定可以吸引唔少 30+ 既無冕明星(?)加盟吧。

如果 Grant Hill 都在 Heat 就好了,希望多隻戒戒。
舊 06-21-13, 03:17 PM   #180
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:

靠他的靈犀嘗試打破困局
佢放M. Miller打左幾場正選真係唔見有咪用,
不過好彩Chalmers及時表現好番,加上TP既發揮都唔係好理想
收埋cole同出番烏人出尼就真係做得唔錯

可能下年再拎多一年,到時就多D人肯定到佢既位置
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 08:09 PM   #181
雙星
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star

鄧肯打地下個下見到佢眼濕濕
平時呢招10球起馬入7球以上

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 08:32 PM   #182
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: okabe 查看文章
佢放M. Miller打左幾場正選真係唔見有咪用,
不過好彩Chalmers及時表現好番,加上TP既發揮都唔係好理想
收埋cole同出番烏人出尼就真係做得唔錯

可能下年再拎多一年,到時就多D人肯定到佢既位置
根本隊波咁様打法咁射法 有無point guard都無所謂啦

引用:
作者: 雙星 查看文章
鄧肯打地下個下見到佢眼濕濕
平時呢招10球起馬入7球以上
最慘係佢只係對住battier 明係大蝦細 都食唔到呢球
佢呢下個力水都似係猶疑左攞板定攞針咁先放錯力
或者之前馬刺四次嬴冠軍 final對手都唔係nba最強果隊
duncan從未係final入面遇上過咁大阻力 到最後都影響發揮

兩隊個差距其實好細 我認為波波第六場有d決定 送走左呢個總冠軍
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 09:26 PM   #183
Penny仔

Duncan 今場打左43min.....下半場冇得抖咁滯
Splitter表現實在太差了,叫佢頂幾分鐘都唔掂

不過頭先睇過spurs個工資表
原來spurs off-season 仲有cap去追名牌(假設manu退休/減薪)
spurs經營能力真係好強
舊 06-21-13, 10:52 PM   #184
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
馬刺唔係出左名聯合國部隊咩?
最叻就係o係外國平平地買個球員番黎

舊 06-22-13, 12:52 AM   #185
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
Duncan 今場打左43min.....下半場冇得抖咁滯
Splitter表現實在太差了,叫佢頂幾分鐘都唔掂

不過頭先睇過spurs個工資表
原來spurs off-season 仲有cap去追名牌(假設manu退休/減薪)
spurs經營能力真係好強
Splitter 真係差到爆 ... 有時佢籃底拎到波都會驚佢甩 ...
Duncan 最慘 4Q 30 秒已經隊波好似頂唔住,焗出,結果佢到尾好明顯爆唔郁對手 ...
(我諗上場 OT 都已經扯乾左佢 ...)

Danny green 反而唔會怪佢,始終佢真係得 wide-open 3 pts 一招,之前係 heat 傻仔唔 mark 佢射到佢著哂火,最後呢幾場佢都明顯乜都做唔到,一帶波都已經甩 ...

Spurs 要多個後備信得過的 key ball,最好有多個高佬可以頂下 TD
如果唔係下年要再衝又難左 ... clippers 又會補強,lakers 有返 kobe,thunder 有返 WB ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 11:25 AM   #186
JMi

諗真d第六場最尾bosh搶到籃板之後怒foul佢 就嬴了
真係好明顯失策
舊 06-23-13, 11:25 AM   #187
Greenhead

Cavaliers 係唔係已經有第一選秀權?
舊 06-23-13, 11:26 AM   #188
JMi

引用:
作者: Greenhead 查看文章
Cavaliers 係唔係已經有第一選秀權?
yes
但傳過話想trade
舊 06-23-13, 01:35 PM   #189
Penny仔

今年係弱選秀年,到而家都確定到邊個係狀元
其他隊亦冇咩意思去要cavs 個pick

對弱旅球迷來說, 而家才是球季開始
舊 06-24-13, 12:52 AM   #190
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
而家又傳Clippers會搵Byron Scott做教練。

我個人真係好唔希望係Byron Scott,試下Brian Shaw或者簽Hollins好過。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 07:48 AM   #191
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
而家又傳Clippers會搵Byron Scott做教練。

我個人真係好唔希望係Byron Scott,試下Brian Shaw或者簽Hollins好過。
The Los Angeles Clippers have agreed to a three-year, $21 million deal with Doc Rivers.

The Boston Celtics will receive an unprotected first round pick in 2015 in exchange for Rivers.

The Clippers and Celtics must receive approval fro the NBA, but that is not expected to be an issue.

舊 06-24-13, 09:32 AM   #192
JMi

我諗KG會跟埋走 PP會留
但KG咁舊派 可能會同GRIFFIN完全唔夾
舊 06-24-13, 12:23 PM   #193
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

點都好過Scott
舊 06-24-13, 01:04 PM   #194
Greenhead

引用:
The Los Angeles Clippers have agreed to a three-year, $21 million deal with Doc Rivers.

The Boston Celtics will receive an unprotected first round pick in 2015 in exchange for Rivers.

The Clippers and Celtics must receive approval fro the NBA, but that is not expected to be an issue.

教練都有得 Trade ...

都算係好事,起碼同球星唔夾的時候唔駛下下被人炒魷魚。
舊 06-25-13, 07:27 PM   #195
JMi

NUGGETS請左SHAW
GRIZ就升左個助教坐正
舊 06-25-13, 08:58 PM   #196
Penny仔

引用:
The Chicago Bulls and Washington Wizards have held discussions on a trade of Luol Deng for the No. 3 overall pick.

The Wizards would likely need to include Emeka Okafor, who would have to formally opt into his contract for next season for the trade to go trhough.

The Cleveland Cavaliers also have interest in Deng, according to sources.

The Bulls are trying to gauge the trade value of Deng.

David Aldridge reports there is zero chance of the Bulls and Wizards putting together a package centered around Deng and Okafor.
的確.....唔trade的話,2014-15年都未必簽得返
但我唔會換今年既pick囉....
舊 06-27-13, 10:36 PM   #197
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

有傳D. Howard打算唔留0係湖人
舊 06-27-13, 10:42 PM   #198
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: kin~kin 查看文章
有傳D. Howard打算唔留0係湖人
都唔駛傳啦 ... 呢條麻煩友

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 10:53 PM   #199
Penny仔

去火箭啦麻鬼煩...

我唔覺得dirk 會頂得佢順囉
舊 06-28-13, 07:46 AM   #200
Penny仔

是日nba draft:

cavs select Anthony Bennett
magic 揀Victor Oladipo

睇黎Noel仲有排跌

此篇文章於 06-28-13 07:51 AM 被 Penny仔 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM

現在的時間是 07:58 PM

手機版 | APP版