Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-01-17, 02:15 PM   #51
火味兒
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
唔好意思一問,宜家 Amazon JP 是否不接受香港信用咭?落左特別版加 season pass...
我找唔到數,用左三張不同信用咭⋯謝謝:!
火味兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:19 PM   #52
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
你地講到D畫面咁正常, 咁我真係返屋企再用部大電視再試真D先
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:23 PM   #53
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 火味兒 查看文章
唔好意思一問,宜家 Amazon JP 是否不接受香港信用咭?落左特別版加 season pass...
睇過下, 果張SP要你有日本地址先買得, 所以你可以填個日本地址(代購地址之類)令到你可以買到,

但張PASS係直接寄比你, 定EMAIL比你, 我就唔知, 要其他版友答了.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:24 PM   #54
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 斯羅 查看文章
想問連招後條BAR會吾會扣?

試過儲爆3格, 主角出完超必後禁ZL, 吾覺同平時有咩分別
儲格係幫同伴起死回生,ZL出同伴超必兩者冇關係。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:29 PM   #55
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 斯羅 查看文章
想問連招後條BAR會吾會扣?

試過儲爆3格, 主角出完超必後禁ZL, 吾覺同平時有咩分別
我見好似同左上角條BAR冇關
一格都冇又出到,滿哂出技又冇扣

例如男主出完技後會有條倒數BAR,响條BAR扣哂之前再出水屬技就自動會連(好似可以水連水,我禁完貓娘出第一招後即刻顯示可以出第二次,不過未儲到而已),會追加招高傷害攻擊,然後又開扣減條BAR,到第三次時會有QTE俾你禁

此篇文章於 12-01-17 02:39 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:37 PM   #56
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 古烈特 查看文章
你地講到D畫面咁正常, 咁我真係返屋企再用部大電視再試真D先
手提mode同tv mode一定有分別
但我覺得都係接受到
唔會好似有D人講到咁大件事既
起碼到依家都玩得幾開心
係有D後悔買早左,Miss左個特別版

依家諗住剩係買返特別版果D特典
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:45 PM   #57
火味兒

引用:
作者: harakuma 查看文章
睇過下, 果張SP要你有日本地址先買得, 所以你可以填個日本地址(代購地址之類)令到你可以買到,

但張PASS係直接寄比你, 定EMAIL比你, 我就唔知, 要其他版友答了.
先謝謝,我見係 Amazon 自己做,可以寄香港喎,有哂郵費,打去銀行又話冇事…大獲!
請問九龍邊度仲有特別版賣?謝謝
舊 12-01-17, 02:47 PM   #58
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
引用:
作者: rinxlun 查看文章
手提mode同tv mode一定有分別
但我覺得都係接受到
唔會好似有D人講到咁大件事既
起碼到依家都玩得幾開心
係有D後悔買早左,Miss左個特別版

依家諗住剩係買返特別版果D特典
我一開始用部24"打, 真心覺得D字同D貼圖好蒙, 反而用手提MODE仲順眼
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:50 PM   #59
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
我一開始用部24"打, 真心覺得D字同D貼圖好蒙, 反而用手提MODE仲順眼
我都係用23"Mon去玩
但覺得無咩野
可能我要求低掛…
但點都無其他人講到咁崩壞
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:50 PM   #60
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
個戰鬥系統同一代唔多同,
自己覺得令即時決定更重要亦更刺激,
睇敵屬性揀啱blade可以break人,
對住高你幾個level嘅怪,
Break到出超必加同伴chain隨時反敗為勝。
第五章玩到出晒汗...
不過個新系統真係要試清楚。
見你咁講我都安心啲,幾驚今集戰鬥失去戰術性

舊 12-01-17, 02:51 PM   #61
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
我係寄香港,用香港信用卡,不過要係amazon 限定版先寄海外(我買嘅係特別版連SP,依家已經冇貨)。
SP code會係出貨時寄email俾你。

更新:
剛剛入日亞試過,特別版連SP(非日亞限定)又變咗可以寄海外。

此篇文章於 12-01-17 03:20 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:55 PM   #62
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
睇setup,好似我屋企玩Zelda 42吋 plasma夠哂靚出到去豐澤廿幾吋LCD DEMO垃圾一樣

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 03:03 PM   #63
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
手提畫面ok啦
係用headphone總係人聲細bgm聲大
較埋bgm細聲變到睇event時連聲都無埋

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 03:04 PM   #64
harakuma
Game Master

引用:
先謝謝,我見係 Amazon 自己做,可以寄香港喎,有哂郵費,打去銀行又話冇事…大獲!
請問九龍邊度仲有特別版賣?謝謝
其實可以買到, 你係咪分開兩個ITEM買, 佢有一個可選一齊Group埋買, 可直送hk, 快運1087hkd

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 12-01-17, 03:07 PM   #65
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: harakuma 查看文章

買非實體商品(電子書除外),要用日本地圵+日本信用卡,地圵可以用轉運地址,冇日本用信卡可以用point俾,咁就可以bypass咗必需日本信用卡嘅問題。

Point可以儲,又或自己買俾自己。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 03:11 PM   #66
harakuma
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
買非實體商品(電子書除外),要用日本地圵+日本信用卡,地圵可以用轉運地址,冇日本用信卡可以用point俾,咁就可以bypass咗必需日本信用卡嘅問題。

Point可以儲,又或自己買俾自己。
哦, 原來依家日亞仲有要用日本信用卡呢個issue,(我仲以為係日拍先有),
明白晒,thx

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 12-01-17, 04:54 PM   #67
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
下我用本地jcb本地地址都買到限定+pass 版喎,O岩O岩出左貨
個pass用EMAIL比左我

舊 12-01-17, 04:56 PM   #68
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
支線個迷樹藤搵左個幾鍾都搵唔到。。。
抽左9 隻都大衆臉。。。

第一次玩呢個系列,掛住走位同睇右邊cd時間
成日冇血都唔知
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 05:03 PM   #69
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Rance 查看文章
下我用本地jcb本地地址都買到限定+pass 版喎,O岩O岩出左貨
個pass用EMAIL比左我
GAME+ PASS就得 淨CODE 唔得

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 05:43 PM   #70
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003
請問副任務有冇完成期限?
一個人遇到複數敵就唔夠打
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 06:07 PM   #71
火味兒

唔通我連埋隻3DS 銀河戰士一買出事?
明明都係Amazon jp 自己做⋯
舊 12-01-17, 06:21 PM   #72
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: aquarius 查看文章
手提畫面ok啦
係用headphone總係人聲細bgm聲大
較埋bgm細聲變到睇event時連聲都無埋

Sent from my iPhone using Gaforum
人聲細係老任咁多年通病
成日覺得佢係咪想保護兒童聽覺
刻意整到音效同人聲都好細聲

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如

此篇文章於 12-01-17 06:24 PM 被 天野 編輯。
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 07:22 PM   #73
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 天野 查看文章
人聲細係老任咁多年通病
成日覺得佢係咪想保護兒童聽覺
刻意整到音效同人聲都好細聲

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如
咁係隻game音響設計問題,關部機咩事

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 07:43 PM   #74
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
個pass香港鋪頭唔會入

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 07:51 PM   #75
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
請問副任務有冇完成期限?
一個人遇到複數敵就唔夠打
總監話今集冇期限

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:26 PM

手機版 | APP版