Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 02-19-10, 08:08 PM   #1
Godfather教父
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
(轉)究竟什麼地方出錯?

升中四了,還未試過拍拖,但毒男說:"不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒無女?"

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:"不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!"

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:"點解我已經係成功人仕,但仲係無女?"

更令他驚訝的是,公司不少女同事都同 MK 型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy 既男朋友只係中五畢業既 sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:"後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!"

究竟什麼地方出錯?
Godfather教父 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-10, 09:01 PM   #2
クラウド
God of Gamer
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
無錯呀
佢係諗唔明命運係不能逆轉啫

舊 02-19-10, 11:45 PM   #3
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
錯就錯太過乖仔.....
搵咁多錢真係無用....

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 12:04 AM   #4
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
佢錯左唔識去啱既地方洗錢囉

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 12:17 AM   #5
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
二萬零五百我諗唔算高收入啩

政府統計出嚟, 每月收入過三萬先叫中產喎...
snowman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 01:27 AM   #6
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: snowman 查看文章

咁有幾多%既人係中產?
我記得中產都有一個好闊既range 架喎...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 01:55 AM   #7
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
認真你就輸了

睇下要咩女者好似篇潮文咁
想識件女玩玩下唔難既
惡補下邊度吃喝玩樂, 性格上開放d都得
但唔好諗住過世好了
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 11:00 AM   #8
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
溝都唔溝就想有女自動痴埋黎,殘廢餐咩

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 11:02 AM   #9
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: sugihara 查看文章
溝都唔溝就想有女自動痴埋黎,殘廢餐咩
自身條件夠既都得既.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-10, 01:06 PM   #10
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
自身條件夠既都得既.....
李長治就得
如果係普普通通有個錢果種,但連女人係咩都未識,d女埋到黎見你成舊番薯咁都走頭啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-10, 08:27 PM   #11
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

你係呢度問根本問唔到答案……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-10, 08:30 PM   #12
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
所以佢係轉貼
並唔係佢本人問(真係咁認為a?)
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 04:58 PM   #13
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
因為他只比型男賺多二千

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 05:22 PM   #14
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: snowman 查看文章

唔係一萬咩……
不過印象中垃圾會有條友講二千萬的樓是中產買的,好明顯毒男無啦。

舊 02-27-10, 06:09 PM   #15
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
原來錯在這這裡問

舊 02-27-10, 11:36 PM   #16
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
二萬就叫做高收入?!

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 11:57 PM   #17
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
因為他只比型男賺多二千
型男
倒貼都仲ok

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 12:09 AM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: irismong 查看文章
二萬就叫做高收入?!
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=198815
政府話, 1萬已經係中產

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-10, 01:44 PM   #19
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
當社會超過一半人只搵八千上下,一萬當然已係中產

舊 03-01-10, 04:05 PM   #20
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
文已潮.....友台D文 轉過黎都加番d comment 啦...

女人的身體是怎麼樣的? 絕對同係咪毒男冇關
睇自己有冇guts 比個少少錢轉做暗黑系
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-10, 04:11 PM   #21
好鬼煩

註冊日期: Jun 2006
千錯萬錯都係港累的錯 反港累吧
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-10, 01:44 AM   #22
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
做草食系魔法師有甚麼不好a

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-10, 07:15 AM   #23
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
唔去識唔去溝,好難幫到你架喎
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-10, 06:23 PM   #24
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 真!DC 查看文章
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=198815
政府話, 1萬已經係中產
都唔係政府""話" ge。事實係根據統計,你搵萬二一個月,(原來)已經比起全港一半打工好....

此篇文章於 03-02-10 06:26 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-10, 02:55 AM   #25
九u

註冊日期: Apr 2004
請多裝備自己
除了事業還有外表, 談吐, 說話技巧

我中三時都係毒男, 一日打機打到黑
後來同篇文一 樣升中四了,還未試過拍拖,而我當時係諗 : " ICQ 可以認識人, 不如學下點樣同女仔傾計 "

一開始好多蠢事, 以為自己一定要有人理
其實不然, 0岩0岩玩ICQ, 都咩亂講下睇下人地有咩反應,
最多就add 過第二個女仔XD
我有次仲誇張到搵自殺黎講 " 我界緊手, 成手都係血"( 當然其實係假架啦)
慢慢, 你就會改變過來...我個人就變得識得令女仔分享心事, 分擾, 甚至女性朋友多於男性朋友, 我到依家同男人相處會覺得好怪好怪, 反而同女仔相處會更自然, 更知道應該講咩...

我記得我中三0個時好恨有一個女朋友
不過我自問個樣, 性格一定追唔到女仔,
中三0個年我除左讀書同打機, 呢個世界咩都冇
唔識著衫, 唔識講野, 咩都唔識
到依家都一樣
不過我都敢說一句, 我要追個女仔, 唔會追唔到, 差在咩質素...
可能我就係你講既MK仔 (其實我係連MK都不如, 最近聽過我既評語都只係隱青同麻甩佬)
更衰都有, 我試過試完得到手都唔要 (當然唔係middle out 0個d啦)
最緊要肯試, 肯不同人都試
試到自己知道, 0係人地心中點樣建立份量
點樣進攻,點樣進攻先唔會樣衰衰 試得起, 放得低唔得就下個

希望唔好再用d miss target 既solution 去solve 問題
解決問題由問題開始
追唔到女, 解決辦法只有諗點樣追女仔
多試, 多想效果, 你都會有自己的一套
有心唔怕遲, 網上世界咁多人, 總有人等緊你

如聞到炫耀之味請抱歉
希望對大家有用...

Endless rain, let me stay
evermore in your heart
Let my heart take in your tears,
take in your memories

此篇文章於 03-05-10 03:11 AM 被 九u 編輯。
九u 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:55 PM

手機版 | APP版