Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-17, 12:53 AM   #451
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
係咪得MCL有?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 12:55 AM   #452
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
暫時係,有加場可能
成日都臨時加場

引用:
生化危機: 血仇殺戮
6月10日優先場 (2D 英語)
MCL院線戲票預售中︰
http://www4.mclcinema.com/MovieSet.a...0537&visLang=1

此篇文章於 05-19-17 12:37 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 07:52 PM   #453
The One
あかん

『バイオハザード:ヴェンデッタ』特別映像<ハイウェイチェイス>
引用:
舊 05-23-17, 08:00 PM   #454
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
狗快過車

舊 05-23-17, 08:16 PM   #455
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
毫不猶豫地害死一般市民...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 08:27 PM   #456
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
殺一狗,死兩車平民
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 09:54 PM   #457
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
笑片
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 09:40 AM   #458
gingq7

註冊日期: May 2008
Leon: 唔殺隻狗就唔止死兩車人,死兩車人只是必要之惡

BOW開發人員: 如果BOW狗快唔過車,花大錢開發BOW為乜
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 12:26 AM   #459
The One
あかん

由《咒怨》恐怖大師清水祟擔任行政監製,《The Next Generation 機動警察》導演辻本貴則落重料炮製!全新篇章CG動畫電影《生化危機:血仇殺戮》6.15 喪屍湧現!
6月10日優先場戲票預售中!
MCL院線︰http://www4.mclcinema.com/MovieSet.a...0537&visLang=1
The Grand Cinema:https://www.thegrandcinema.com.hk/mo...ID=1131&Lang=1
舊 05-26-17, 03:08 AM   #460
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
毫不猶豫地害死一般市民...
當你見到隻狗快過電單車都可以若無其事咁開車,應該都唔係普通市民

Btw咁樣將成個重心放喺一邊㗎車唔會反咩?
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 09:08 AM   #461
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Fio 查看文章
當你見到隻狗快過電單車都可以若無其事咁開車,應該都唔係普通市民

Btw咁樣將成個重心放喺一邊㗎車唔會反咩?
當喪b狗跑得快過部車時你仲可以認看待哩套嘢咩?

喪b狗都有咁嘅速度,獵食者機動性應該提高唔少
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 09:29 AM   #462
gingq7

隨便google了一下:
第十位【非洲獅】75公里/小時
第三位【獵豹】125公里/小時

睇落去Leon是在一條市區的高速公路上, 正常應該80km/hr? Leon架電單車明顯快過其他車, 但點睇都唔係快好多, 頂盡都係快一半, 120km/hr左右,
我覺得一隻BOW狗跑得快過Leon架電單車係完全可以接受 (無理由接受倒BOW打穿牆, 但唔能夠接受BOW跑速快過獵豹少少掛?)

和之前段片Leon開20幾鎗唔駛換彈夾一樣, 一眼望落去疑似超現實, 但其實係在合理範圍內(用左加長彈夾真係可以裝20幾粒子彈; 其實只係Leon開電單車開得唔算超快)

此篇文章於 05-26-17 09:35 AM 被 gingq7 編輯。
舊 05-26-17, 09:59 AM   #463
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
不如奇怪下隻狗既質量好過啦

炒起左兩架車隻狗屍都依然方向不改繼續碌
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 10:15 AM   #464
gingq7

如果隻狗係撞落車頭, 確實係應該隻狗彈飛改方向;
但而家隻狗係卷左入車轆下面, 所以......我都唔知啱唔啱
舊 06-09-17, 01:09 AM   #465
The One
あかん

由《咒怨》恐怖大師清水祟擔任行政監製,《The Next Generation 機動警察》導演辻本貴則落重料炮製!全新篇章CG動畫電影《生化危機:血仇殺戮》6.15 喪屍湧現!
6月10日優先場戲票預售中!
MCL院線︰http://www4.mclcinema.com/MovieSet.a...0537&visLang=1
The Grand Cinema:https://www.thegrandcinema.com.hk/mo...ID=1131&Lang=1
the sky: http://www.goldenharvest.com/film/detail?film_id=40
舊 06-09-17, 11:08 PM   #466
The One
あかん

先睇為快!今個星期六日(6月10日及11日)《生化危機:血仇殺戮》優先場戲票熱賣中!

MCL德福、MCL新都城、FESTIVAL GRAND(又一城)、康怡戲院(太古站)、STAR CINEMA (將軍澳站)︰
http://www2.mclcinema.com/MovieSet.a...0537&visLang=1

The Grand(九龍站): https://www.thegrandcinema.com.hk/mo...1&MovieID=1131
百老匯嘉湖銀座:http://www.cinema.com.hk/tc/movie/details/9712
the sky(奧海城):https://www.theskycinema.com/film/detail?film_id=189
Cinema City(朗豪坊):http://www.cinemacity.com.hk/tc/movie/details/2005
澳門大會堂:http://www.peacemacau.org/film.html
舊 06-10-17, 06:23 PM   #467
gingq7

昨天睇左, 整體黎講幾好, 打鬥部份有驚喜
不過某d位真係要無視就算 (例如Leon在Trailer中害死兩車人果種)

此篇文章於 06-10-17 06:25 PM 被 gingq7 編輯。
舊 06-10-17, 06:29 PM   #468
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
BIOHAZARD: VENDETTA總結:笑片

LEON無得放假

CHRIS真係隊友剋星

公路果段打死第一隻狗已經累死最少兩車人
打死完第二隻仲要放手榴彈

口就話救人,佢地真係完全唔理人群打
個女隊友又係,一炮打穿幾棟大廈
LEON唔理隊友照飛架電單車過去炸爆佢

最後都好似無詳細解釋到點樣控制喪屍唔攻擊自己友?
有話有用到BIO4邪教果種技術,但REBECCA打咗藥照俾喪屍攻擊吧?

此篇文章於 06-10-17 09:21 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 06:50 PM   #469
gingq7

引用:
作者: LTKS 查看文章

LEON無得假

CHRIS真係隊友剋星

有話有用到BIO4邪教果種技術,但REBECCA打咗藥照俾喪屍攻擊吧?

口就話救人

Chris一開始係機上已經話唔係佢(其他人)死就我亡架啦
而且你見Leon提出的三個戰略目標(炸車,救Rebecca,打boss), 救市民完全唔係入面, 係Chris最後加落去既

呢d位真係笑吓就算啦

此篇文章於 06-10-17 06:53 PM 被 gingq7 編輯。
舊 06-10-17, 10:46 PM   #470
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
認真就輸了,一句講哂,好唔好睇/值唔值先?

舊 06-10-17, 11:18 PM   #471
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
上次成堆Licker / Tyrant殺埋來,好爽
今次換咗呢間整,我覺得唔夠爽

此篇文章於 06-11-17 09:50 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 07:07 AM   #472
gingq7

引用:
作者: STRIFE 查看文章
認真就輸了,一句講哂,好唔好睇/值唔值先?
如果你覺得上兩集ok既, 今集應該唔會失望既

動作部份有提升, 恐怖感繼續係零
舊 06-11-17, 04:42 PM   #473
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: LTKS 查看文章

LEON無得放假

CHRIS真係隊友剋星

Rebecca研究所遇襲時,仲未被個男人睇中,所以仍然係敵人?
不過真係等佢解釋先知

同埋個大隻佬係咪bio6追住Sherry果隻嘅同種?

D cg好似又靚咗,Leon無咁多黑面

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 08:17 PM   #474
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
其實都幾精彩丫,好睇過最近果幾套大片。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 01:18 PM   #475
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
剛睇完,Rebecca 變性感女星

走廊打喪屍果幕都幾好睇,其他就 唔好深究

若玩開biohazard 咪睇下囉 , 當見下老朋友
若冇玩開就算啦

Spoiler
的確冇解釋「點樣令A病毒鎖家目標」
整套戲亦太王道,
主角永遠唔死,中病毒又唔死(Aries話20分鐘,唔一定足20分鐘啊,18分鐘唔得咩
射一射電光炮,望住幢樓冧左)
紐約大難當前,政府又做過咩呢?

標籤
BIOHAZARD: VENDETTA, バイオハザード:ヴェンデッタ, 生化危機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:06 AM

手機版 | APP版