Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-11-17, 10:01 PM   #576
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
挑贏一隻六爪魚後想再挑多隻
點知唔見哂,連天空飛緊嗰兩隻都走埋

升八重能力要全部精英怪打一次………邊記得之前啲精英怪响邊

此篇文章於 12-11-17 10:18 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:11 PM   #577
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ELT 查看文章
因屋企有幼孩,盡唔想比佢地見到我打機
我係100%用手提mode的,個dock從冇用過

見到你地d評價,我等patch出左,畫面提升左先開始玩
如果patch都提升唔到畫面,唯有等幾年後先用dock玩

利申1, xb1我係早幾個月用3ds打爆
利申2, xbx只偷偷響屋企玩左皮毛咁多
利申3,已xb2入限定版以收藏之用,另已入多左隻中古可隨時開波
其實如果冇睇過dock mode,handheld mode唔失禮㗎~
可以handheld mode玩然後dock mode重溫「劇情」。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 11:15 PM   #578
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
今日終於三件一齊到,跟住就買埋部NSW,入隊!

舊 12-12-17, 05:39 AM   #579
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: fortel 查看文章
直頭係youtube 張縮圖上面已經劇透,正一食屎狗黎。搵view都唔係咁呀
係唔係綠色個張縮圖?
我都中左招
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 07:53 AM   #580
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
刷好感真係好辛苦下,光8800我而家仲差幾百,焰成萬真係頭都大埋

此篇文章於 12-12-17 09:43 AM 被 fortel 編輯。
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 07:56 AM   #581
fortel
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
係唔係綠色個張縮圖?
我都中左招
不要再說了
舊 12-12-17, 09:18 AM   #582
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
刷好感真係好辛苦下,光8800我而家仲差幾百,陷成萬真係頭都大埋
係個袋係咁放鐘意既食物,1次+12~15

一萬都係800幾次je
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 09:45 AM   #583
fortel
Game Master

真係到我爆埋機都唔明,點解其他角色D LV總係比REX高
就連
貓妹唔係劍主變左做劍都高我成個LEVEL

其實係唔係有BUG
舊 12-12-17, 09:50 AM   #584
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
其實如果冇睇過dock mode,handheld mode唔失禮㗎~
可以handheld mode玩然後dock mode重溫「劇情」。
我大部份時間都係床和地鐵玩,經過3ds xb1 洗禮,其實就算手提mode都可以好開心
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 09:51 AM   #585
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: X&Y 查看文章
係唔係綠色個張縮圖?
我都中左招
一齊中既路過,重有hk01啲圖...明明我只係想睇下手機之麻...
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 10:18 AM   #586
野良猫
肥倫

引用:
真係到我爆埋機都唔明,點解其他角色D LV總係比REX高
就連
貓妹唔係劍主變左做劍都高我成個LEVEL

其實係唔係有BUG
我又唔明點解你咁在意

LV又唔係話好影響戰鬥嘅一個設定
尋日LV78都挑贏LV89八爪魚
反正都最後都係全角色滿LV,駛乜咁在意嗰少少差別

貓娘我「放埋一邊」冇用,去瞓覺升LV直頭成為全隊最高添,同其他人差成8、9個LV
舊 12-12-17, 10:23 AM   #587
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我又唔明點解你咁在意

LV又唔係話好影響戰鬥嘅一個設定
尋日LV78都挑贏LV89八爪魚
反正都最後都係全角色滿LV,駛乜咁在意嗰少少差別

貓娘我「放埋一邊」冇用,去瞓覺升LV直頭成為全隊最高添,同其他人差成8、9個LV
真係R晒頭,雖然我都知LV係唔太影響個戰力,不過係唔明點解佢咁設計姐

話時話,好似得REX係特別難抽到5星劍,其他人30下就多數有一隻
舊 12-12-17, 10:24 AM   #588
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
我想問係咪第五話左右就齊哂同伴

引用:
真係R晒頭,雖然我都知LV係唔太影響個戰力,不過係唔明點解佢咁設計姐

話時話,好似得REX係特別難抽到5星劍,其他人30下就多數有一隻
主角特別難中5星應該真係特登,始終主線就會比兩隻佢,最後面又可以用埋其他隊友既blade

此篇文章於 12-12-17 10:28 AM 被 PatrickNo42 編輯。
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 11:18 AM   #589
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
話說,既然有js jk jd 點解冇jy?

======================
https://twitter.com/sakusaku0147
呢個網有圖,好多任務都清楚了

此篇文章於 12-12-17 11:30 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 11:20 AM   #590
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:

我就REX抽得最多,可能都係睇彩數。
舊 12-12-17, 11:43 AM   #591
ctmoduser
Senior Gamer
拔錘名人

註冊日期: May 2008
想問每把神劍能裝輔助核心(好多種特殊效果果種

戰鬥時當前神劍輔助核心能夠生效, 另外兩把未上場既劍, 輔助核心效果會唔會有效?

舊 12-12-17, 12:31 PM   #592
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ELT 查看文章
因屋企有幼孩,盡唔想比佢地見到我打機
我係100%用手提mode的,個dock從冇用過

見到你地d評價,我等patch出左,畫面提升左先開始玩
如果patch都提升唔到畫面,唯有等幾年後先用dock玩

利申1, xb1我係早幾個月用3ds打爆
利申2, xbx只偷偷響屋企玩左皮毛咁多
利申3,已xb2入限定版以收藏之用,另已入多左隻中古可隨時開波
其實XB2不差...只係沒唸到係手提版咁既畫面....PSP畫面咁....
話哂收人5舊水...3A價錢嘛...仲有SEASON PASS..
咁做好少少係咪好應該先....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 12:34 PM   #593
fortel
Game Master

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實XB2不差...只係沒唸到係手提版咁既畫面....PSP畫面咁....
話哂收人5舊水...3A價錢嘛...仲有SEASON PASS..
咁做好少少係咪好應該先....
感覺上隻GAME好似夾硬提早咁好,有D位好似未做過TEST咁
舊 12-12-17, 01:33 PM   #594
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
感覺上隻GAME好似夾硬提早咁好,有D位好似未做過TEST咁
如果佢做到1080p dock, 720p 手提...應該係完美...
希望佢修正下啦...唔係叫人點比錢買season pass...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:35 PM   #595
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
好想佢執下個放大地圖.....
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:40 PM   #596
fortel
Game Master

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
如果佢做到1080p dock, 720p 手提...應該係完美...
希望佢修正下啦...唔係叫人點比錢買season pass...
老實我就唔係畫面向,我反而覺得地圖指示係極大問題 層層疊場景,不過地圖就得2d,有D位我到而家都唔知知去
舊 12-12-17, 02:27 PM   #597
野良猫
肥倫

トリゴの街コスメ・シェトゥリー响邊?完全搵唔到a

此篇文章於 12-12-17 02:41 PM 被 野良猫 編輯。
舊 12-12-17, 02:44 PM   #598
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
老實我就唔係畫面向,我反而覺得地圖指示係極大問題 層層疊場景,不過地圖就得2d,有D位我到而家都唔知知去
可以搵Zelda team支援,四大神獸嘅立體地圖
舊 12-12-17, 03:03 PM   #599
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
トリゴの街コスメ・シェトゥリー响邊?完全搵唔到a
tora屋企對面個下層居住區

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:13 PM   #600
野良猫
肥倫

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
tora屋企對面個下層居住區
原來响嗰度
睇地圖,開商店位置又冇顯示嗰度大鋪頭

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 06:54 PM

手機版 | APP版