Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-09, 04:07 PM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
メモリーズオフ MO ~雜談區~

好耐無掂過呢d野 已經唔記得哂
想訂MO6 NR

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-09, 05:03 PM   #2
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: House 查看文章
好耐無掂過呢d野 已經唔記得哂
想訂MO6 NR
高登基版?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-09, 07:12 PM   #3
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
駛鬼訂咩,hotline實入ge
psp mo1到今日出果隻mo after rain我都係hotline買ge

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-09, 09:58 PM   #4
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
要唔要店頭特典先

舊 06-24-09, 12:25 AM   #5
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
高登基版?
我有佢e-mail

舊 06-24-09, 11:09 PM   #6
House
里村★紅葉

引用:
作者: 肥仔 查看文章
要唔要店頭特典先
緊係要啦..除左電話卡..因為無儲開

Get

Get 周防天音!

舊 06-25-09, 03:03 AM   #7
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
好難理解
要店頭特典又唔要tel card
咁到底係要定唔要?

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 06:32 AM   #8
sohaboss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
引用:
作者: 廢人 查看文章
好難理解
要店頭特典又唔要tel card
咁到底係要定唔要?
SOFMAP果d床單枕套?
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 12:50 PM   #9
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
SOFMAP18禁果便就多床單枕套姐
video game依便都係9成tel card嫁喎

imagre 果d圖書卡唔知算唔算?因為我都係當埋佢係電話咭

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 12:53 PM   #10
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
其實系唔系要maker特典

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-09, 04:16 PM   #11
House
里村★紅葉

關於智紗Triangle 線..
岩岩先完食 ちさTriangle 線
普通線個BAD END同GOOD END分別只係智紗係後夜度走同唔走既分別
志雄真係..明知りりす鐘意你..但你唔食りりす都算喇..仲要叫佢聖誕(ちさの誕生日)果時搵個男朋友..
完來呢個係所謂想全部人得到幸福的方法..真係無言

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 06-26-09 05:40 PM 被 House 編輯。
舊 06-26-09, 04:22 PM   #12
~ViVi~

變左mo區?

mo6岩岩全ending clear
尋晚開始玩after rain

舊 06-26-09, 04:39 PM   #13
HM

註冊日期: May 2007
MO6NR未公佈店頭特典,可以留意一下官方blog,到時應該會係blog公佈

引用:
-skip-
注意劇透,請用spoiler

劇透回應

唔咁樣做點可以令佢死左條心?

其實志雄做事幾果斷,如果唔係りりす迫得太緊的話應該可以更快決定同智紗既關係
りりす係一個自私既人,佢表面係為智紗著想,實際係為左自己高興而無視志雄同智紗既想法,玩完りりす線就會明
其實亨肯要りりす我覺得係造福大眾架

就我黎講,智紗線後半(前半ok)同りりす線既故事都好唔掂
角色的話りりす係我相當唔鍾意既角色
最鍾意係クロエ先輩,真係好萌(故事就一樣衰收尾)

此篇文章於 06-26-09 04:44 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-09, 05:47 PM   #14
House
里村★紅葉

引用:
作者: harry 查看文章
MO6NR未公佈店頭特典,可以留意一下官方blog,到時應該會係blog公佈

注意劇透,請用spoiler

劇透回應

唔咁樣做點可以令佢死左條心?

其實志雄做事幾果斷,如果唔係りりす迫得太緊的話應該可以更快決定同智紗既關係
りりす係一個自私既人,佢表面係為智紗著想,實際係為左自己高興而無視志雄同智紗既想法,玩完りりす線就會明
其實亨肯要りりす我覺得係造福大眾架

就我黎講,智紗線後半(前半ok)同りりす線既故事都好唔掂
角色的話りりす係我相當唔鍾意既角色
最鍾意係クロエ先輩,真係好萌(故事就一樣衰收尾)
仲未玩りりす//
我連玩既意慾都無乜..因為佢真係好鬼煩 仲好八(お節介な気分。。)
或者係我唔鐘意傲嬌??

Get

Get 周防天音!

舊 06-26-09, 05:50 PM   #15
~ViVi~

引用:
仲未玩りりす//
我連玩既意慾都無乜..因為佢真係好鬼煩 仲好八(お節介な気分。。)
或者係我唔鐘意傲嬌??
除左クロエ之外我最鍾意就係りりす...
但好似冇乜人對佢有興趣咁

舊 06-26-09, 07:09 PM   #16
HM

引用:
仲未玩りりす//
或者係我唔鐘意傲嬌??
係傲,不過唔嬌
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
除左クロエ之外我最鍾意就係りりす...
但好似冇乜人對佢有興趣咁
因為りりす充滿左令人卻步既要素~~(逃)
以我所知佢應該係MO史上最唔受歡迎既女角

順帶一提,MO我最鍾意既女角係つばめ,クロエ,詩音同埋靜流
舊 06-26-09, 07:13 PM   #17
~ViVi~

花祭果凛------------------------->巴-->つばめ-->鷹乃...下略

大部份都係mo2角色
所以而家玩after rain見番d人好開心

舊 06-26-09, 07:22 PM   #18
HM

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
花祭果凛------------------------->巴-->つばめ-->鷹乃...下略

大部份都係mo2角色
所以而家玩after rain見番d人好開心
3我果陣時玩玩下冇心機玩,跟手4,5都冇掂過
6係因為有人大力推薦我先玩(結果中雷)

after rain既賣點係MO1同2既角色crossover,劇情最好唔好咁認真,特別係折鶴
想演都仲ok
最大意義都係卒業,算係幫打越時代既MO埋尾
舊 06-26-09, 07:54 PM   #19
~ViVi~

引用:
3我果陣時玩玩下冇心機玩,跟手4,5都冇掂過
6係因為有人大力推薦我先玩(結果中雷)

after rain既賣點係MO1同2既角色crossover,劇情最好唔好咁認真,特別係折鶴
想演都仲ok
最大意義都係卒業,算係幫打越時代既MO埋尾
我對劇情唔會認真啦,唔好悶就得

舊 06-26-09, 09:36 PM   #20
House
里村★紅葉

after rain 其實係咪1,2既合集版黎?
1同2兩集既劇情連住?(我好多年前玩完已經唔記得哂..)
我未玩after rain

MO系列我最鐘意係螢..

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 06-26-09 09:42 PM 被 House 編輯。
舊 06-26-09, 10:49 PM   #21
HM

引用:
after rain 其實係咪1,2既合集版黎?
1同2兩集既劇情連住?(我好多年前玩完已經唔記得哂..)
我未玩after rain

MO系列我最鐘意係螢..
白河螢呢種天真又任性既女仔反而唔鍾意...

1,2既合集版叫MO DUET,除左1,2,仲有pure同雪螢

after rain

after rain算係MO1,2既fan disc,故事係打越時代MO既句號,雖則劇本已經唔係打越...
AR1折鶴係接唯笑線,講修學旅行
AR2想演係接巴線normal end,講學園祭
AR3卒業係全角色後日談
賣點係MO1同2既角色之間會有好多互動
最囧既係
智也可以攻略巴

舊 06-27-09, 12:13 AM   #22
~ViVi~

就係因為智也可以攻x,所以我一開始就玩果條線

btw
pure同雪螢 psp mo1同mo2都有得玩,買埋啦
如果仲搵到的話.....

舊 06-27-09, 12:17 AM   #23
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
白河螢呢種天真又任性既女仔反而唔鍾意...

1,2既合集版叫MO DUET,除左1,2,仲有pure同雪螢

after rain

after rain算係MO1,2既fan disc,故事係打越時代MO既句號,雖則劇本已經唔係打越...
AR1折鶴係接唯笑線,講修學旅行
AR2想演係接巴線normal end,講學園祭
AR3卒業係全角色後日談
賣點係MO1同2既角色之間會有好多互動
最囧既係
智也可以攻略巴

唔鐘意螢 +1
尤其係巴線果個一D都 "GOOD" END
呢塊痴身膏藥真係

另外 語重深長咁提醒各位千祈唔好玩2代先
玩完2 再玩4 5 中雷感覺非常大
主要都係班編劇大執位
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-09, 12:31 AM   #24
House
里村★紅葉

引用:
作者: izumo 查看文章
唔鐘意螢 +1
尤其係巴線果個一D都 "GOOD" END
呢塊痴身膏藥真係

另外 語重深長咁提醒各位千祈唔好玩2代先
玩完2 再玩4 5 中雷感覺非常大
主要都係班編劇大執位
打越鋼太郎

Get

Get 周防天音!

舊 06-27-09, 12:33 AM   #25
~ViVi~

唔係應該順住落去玩架咩?點會玩完4,5先玩2
講開mo5,講關西話個女角(已經唔記得叫乜名..)冇得媾實在係一大遺撼..........
而我覺得mo6出得太少舊人....mo6nr先叫做多左麻尋....(我唔當t-wave果個係kanata)

標籤
メモリーズオフ

論壇跳轉

現在的時間是 02:15 AM

手機版 | APP版