Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-29-08, 12:38 PM   #151
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: daihamlop 查看文章
嘩!
LV20....你嘅根性真係令小第

射頭X2 係指??
攻擊力? 咁唔只X2
實力極不平均的07小隊

狙擊獵兵 lv20
突擊兵lv 8
偵查獵兵lv 11
炮兵lv5
支援兵lv8

其實一般黎講
出幾多偵查兵和突擊兵??

一場大部分都出到9人
我就1狙擊 ,1支援 ,2突擊,4偵查,1炮兵

炮兵好慢.......

為什麼我見到線上影片
會同時幾個人攻擊?
不是敵人走過來時,而係R1果隻攻擊會2-3人一起射
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 12:45 PM   #152
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: pet3 查看文章
實力極不平均的07小隊

其實一般黎講
出幾多偵查兵和突擊兵??

一場大部分都出到9人
我就1狙擊 ,1支援 ,2突擊,4偵查,1炮兵

為什麼我見到線上影片
會同時幾個人攻擊?
不是敵人走過來時,而係R1果隻攻擊會2-3人一起射
我就1狙擊 ,2支援 ,4突擊,1偵查,1炮兵
兩個突擊為一組, 分兩路作清塲/開路用

要一齊射擊
要將2-3個同種,有一樣攻擊距離, 相性高嘅人放埋一齊
咁其中一個人攻擊, 另外啲人亦會一齊射擊
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 01:09 PM   #153
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
實力極不平均的07小隊

狙擊獵兵 lv20
突擊兵lv 8
偵查獵兵lv 11
炮兵lv5
支援兵lv8
其實最好將突擊兵變做突擊獵兵
因為可以用火炎發射器
而第11or12or13板入面
殺左佢嘅ACE, 會俾支200攻嘅火炎發射器你
即刻可以做千人斬
舊 04-29-08, 01:59 PM   #154
pet3
The One

引用:

要一齊射擊
4突擊
咁會行得好慢

突擊和偵查 放不同的位置
之後敵人衝過黎好爽

但敵人好少攻過黎....(我現在的進度
舊 04-29-08, 02:40 PM   #155
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
4突擊
咁會行得好慢

突擊和偵查 放不同的位置
之後敵人衝過黎好爽

但敵人好少攻過黎....(我現在的進度
其實突擊兵行得唔係太慢
1個round行2 X CP 都可以去到偵查兵80%路段
但係攻擊力就差好遠

好似我用3突擊兵加1個戰車兵
1個round可以殺六個人加兩架戰車

偵兵真係去唔到咁嘅攻勢
舊 04-29-08, 03:06 PM   #156
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
炮兵up到11LV無野送???
但係個AP就長左
我平時玩都用5~6個偵查兵,因為有女
引用:
嗰一板...
女武神嘅特性係護主
只要事先放定兩個衝兵喺女武神出嘅位嘅後方
去KO佢增兵同ACE
再放戰車去阻住女武神嘅攻擊
同戰車兵就可以魚肉架大戰車
就係個板XD搞到我D炮兵UP到11LV再打 以為有野送,好似偵查兵
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 06:18 PM   #157
pet3
The One

引用:
作者: kowloon 查看文章
炮兵up到11LV無野送???
但係個AP就長左
我平時玩都用5~6個偵查兵,因為有女

就係個板XD搞到我D炮兵UP到11LV再打 以為有野送,好似偵查兵
我全部都是女..........
所以相性齊射難到登天
舊 04-29-08, 07:55 PM   #158
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
我全部都是女..........
所以相性齊射難到登天
"齊射"
係好勁
但係我要萌

舊 04-29-08, 08:09 PM   #159
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

其實全女班都可以做到一齊射擊

首先"双邊"妹唔可以拍大姊頭
因為"双邊"妹唔like佢

另唔好搵"男好"嘅

再多d用佢哋一齊行動
咁佢哋相性自然會提高

都可以做到一齊射擊
舊 04-29-08, 08:44 PM   #160
pet3
The One

7章 ~バリアスの決戦~

其實這關點過???????

之前不知不覺過左.......

要用咩阻止大戰車?
舊 04-29-08, 08:48 PM   #161
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
7章 ~バリアスの決戦~

其實這關點過???????

之前不知不覺過左.......

要用咩阻止大戰車?
1) 用戰車or反戰兵打爆d機槍台
2)用戰車or反戰兵打爆d牆
3)大戰車開主砲後打弱點X3
4)打爆大戰車

另外:
嗰一板...
女武神嘅特性係護主
只要事先放定兩個衝兵喺女武神出嘅位嘅後方
去KO佢增兵同ACE
再放戰車去阻住女武神嘅攻擊
同戰車兵就可以魚肉架大戰車
舊 04-30-08, 07:55 AM   #162
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:

要一齊射擊
相性高只係會令一齊攻擊既攻擊力大d only
只要站位接近且射程足夠,身邊既隊友都會發動一齊攻擊(當然狙擊手同對戰車兵例外)

舊 04-30-08, 09:00 AM   #163
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 松田悟志 查看文章
相性高只係會令一齊攻擊既攻擊力大d only
只要站位接近且射程足夠,身邊既隊友都會發動一齊攻擊(當然狙擊手同對戰車兵例外)
呢點我真係唔知
我都係跟住隻Game說明咁講

不過相性差真係唔會(or好小)發動一齊攻擊
好似双"bin"妹同大姊頭,我就未試過發動到(or最多1,2次)
所以我唔會將佢地放埋一齊
舊 04-30-08, 09:30 AM   #164
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
玩落雖然成日瀕死 但都未試過死亡 話晒帝國軍唔會專登去接觸兵士
不過要S/A就真係幾難

我軍接觸帝國軍零HP兵士有無意思的?
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 09:40 AM   #165
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
玩落雖然成日瀕死 但都未試過死亡 話晒帝國軍唔會專登去接觸兵士
不過要S/A就真係幾難

我諗無,佢一樣會照出援兵
但係會唔會影響Rank嗰d, 我真係唔知...

其中一個勳章係要全S
舊 04-30-08, 09:45 AM   #166
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
我諗無,佢一樣會照出援兵
但係會唔會影響Rank嗰d, 我真係唔知...

其中一個勳章係要全S
我諗唔知會唔會關虜獲軍械事..

依家去到七章 連勳章都未有得睇
要留番二週目三週目先去儲了
舊 04-30-08, 09:47 AM   #167
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我諗唔知會唔會關虜獲軍械事..

依家去到七章 連勳章都未有得睇
要留番二週目三週目先去儲了
虜獲軍械係殺死對方ACE
唔關事

另勳章由Ch10開始
舊 04-30-08, 09:51 AM   #168
用戶名稱
Crazy Gamer

哎吔 要殺Ace先有
咁樣無乜變數
舊 04-30-08, 09:54 AM   #169
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
哎吔 要殺Ace先有
咁樣無乜變數
有啲ACE好鬼鼠架
廻避重超高
舊 04-30-08, 09:54 AM   #170
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
要拎s多數都係用偵察兵衝去敵陣之後用手榴彈炸哂d敵軍出陣

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 09:58 AM   #171
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
要拎s多數都係用偵察兵衝去敵陣之後用手榴彈炸哂d敵軍出陣
係..
所以全S呢d留番ニ周目
舊 04-30-08, 07:39 PM   #172
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
今日終於打爆機啦, 用蘿姖一個就ko 咗佢 , 以S rank 完成咗呢一關

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 01:56 AM   #173
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
第三關個巷戰我跟FAMITSU先可以KILL ACE加拿S, 仲要試左N次先得, 好彩有D中途SAVE...
自己可以諗到呢個戰法真係幾叻, 仲要有技術
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 10:37 AM   #174
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問有冇人已經 全S Rank , 想知道會唔會有secret ending , 或者係 追加mission???

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 06:09 PM   #175
pet3
The One

10章 ~ファウゼン解放戦~ ◆

我不知道目標是什麼???

我清哂兵了

但不知道要怎樣贏

論壇跳轉

現在的時間是 03:55 AM

手機版 | APP版