Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-01-08, 06:26 PM   #176
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: pureman 查看文章
第三關個巷戰我跟FAMITSU先可以KILL ACE加拿S, 仲要試左N次先得, 好彩有D中途SAVE...
自己可以諗到呢個戰法真係幾叻, 仲要有技術
我岩岩打完第三關
2隻突擊兵係街果邊衝入去險勝

舊 05-01-08, 07:28 PM   #177
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: pet3 查看文章
10章 ~ファウゼン解放戦~ ◆

我不知道目標是什麼???

我清哂兵了

但不知道要怎樣贏
係未帝國烈車個版, 係既話,係目的地個位, 向住天橋下面個位射爛個引爆裝置就得架啦

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-08, 07:53 AM   #178
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
係未帝國烈車個版, 係既話,係目的地個位, 向住天橋下面個位射爛個引爆裝置就得架啦
一開始去左上橋炸斷+放炸彈
之後架戰車去中間果黃點道射擊?(射哪裡?
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-08, 10:08 AM   #179

引用:
一開始去左上橋炸斷+放炸彈
之後架戰車去中間果黃點道射擊?(射哪裡?
搵的突撃士兵或者偵察士兵去射都得. 而右面會有lift 搭架, 當到咗之後向下面search target 見到之後, 就射啦

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 08:45 AM   #180
pet3
The One

引用:
搵的突撃士兵或者偵察士兵去射都得. 而右面會有lift 搭架, 當到咗之後向下面search target 見到之後, 就射啦
之後果關
煙霧彈
得一粒
都檔唔到成條路
行過去死緊既...........

-----------------------------
有沒有一關係別係咁衝過去打我地?(我想放好多等佢衝過黎果時狂射)
舊 05-03-08, 12:05 PM   #181

引用:
之後果關
煙霧彈
得一粒
都檔唔到成條路
行過去死緊既...........

-----------------------------
有沒有一關係別係咁衝過去打我地?(我想放好多等佢衝過黎果時狂射)
你架戰車的煙霧彈係要射去不死炮台附近就可以, 除咗一開始左右二個, 入到去, 第三據點附近二個, 用係呢二個地方就夠架啦 其餘個的炮包係打得爛, 用戰車榴彈砲ko 啦

地球不曾為誰停一停

舊 05-03-08, 05:36 PM   #182
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
第11章打完
個故事搞我到流眼淚 好....可惜..
殺哂D帝國兵
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 10:35 PM   #183
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
請問大家第五關樹林兵分兩路0個關大家有咩計??
試左好多次都打唔贏.
尤其是東面個據點要用大量時間同兵力先拿到....
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-08, 11:28 PM   #184

引用:
作者: kowloon 查看文章
第11章打完
個故事搞我到流眼淚 好....可惜..
殺哂D帝國兵
個part 我反而無也感覺. 死得太求其, 一點震憾都無

地球不曾為誰停一停

舊 05-03-08, 11:34 PM   #185

引用:
請問大家第五關樹林兵分兩路0個關大家有咩計??
試左好多次都打唔贏.
尤其是東面個據點要用大量時間同兵力先拿到....
係 閘口附新近,搵的突撃同偵察殺咁的衝上去(殺完一個再匿係角落, 下個Cp 再衝上去殺, 戰車士兵再衝上去打敵人坦克, 另外一面一個反戰車士兵同支援(補彈)再上小山坡地打炮台, 同係下面打下面的士兵同坦克

地球不曾為誰停一停

舊 05-04-08, 12:11 AM   #186
頹廢人辨
Game Master
-.-

第5關唔睇攻略s 到
尼關最重要係入大基地之後要用榴彈炸左基地下面果堆木, 係d 營房下面推入去唔洗打坦克
另外基地外面有條獸道, 派偵察兵入去殺左支反坦克炮, 之後掉手榴彈清下面d 兵

舊 05-04-08, 08:53 AM   #187
pureman
Crazy Gamer

引用:
係 閘口附新近,搵的突撃同偵察殺咁的衝上去(殺完一個再匿係角落, 下個Cp 再衝上去殺, 戰車士兵再衝上去打敵人坦克, 另外一面一個反戰車士兵同支援(補彈)再上小山坡地打炮台, 同係下面打下面的士兵同坦克
引用:
作者: 頹廢人辨 查看文章
第5關唔睇攻略s 到
尼關最重要係入大基地之後要用榴彈炸左基地下面果堆木, 係d 營房下面推入去唔洗打坦克
另外基地外面有條獸道, 派偵察兵入去殺左支反坦克炮, 之後掉手榴彈清下面d 兵
MARTIN:thx, 0係閘口衝入去? 但架TANK D機關槍迎擊好勁下...

頹廢人辨:THX, 我只係試過一次入人基地, 仲要比人地架勁坦克一個塯彈秘殺....
舊 05-04-08, 11:10 AM   #188
happyguy
神の一手

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhata_kensuke
i just started the game recently and still in chapter 3

ive read you guys were talking about you get a 勳章 when you get a S rank

do you get something extra or special stuff when getting a 勳章??

thx
happyguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-08, 11:13 AM   #189

引用:
MARTIN:thx, 0係閘口衝入去? 但架TANK D機關槍迎擊好勁下...

頹廢人辨:THX, 我只係試過一次入人基地, 仲要比人地架勁坦克一個塯彈秘殺....
唔係殺到最入面, 係靠左個角沙落沙包附近殺卒, 殺咁的之後, 再用反戰車士兵邊搵掩護邊繞過去後面打戰車weakpoint, 如果上安全的, 可以係炮台的小山坡地打坦克

地球不曾為誰停一停

舊 05-04-08, 12:07 PM   #190
pet3
The One

引用:
我也剛玩完這話了
我覺得明明好似爆頭
但佢竟可說遺言.........
舊 05-04-08, 09:17 PM   #191
pureman
Crazy Gamer

引用:
唔係殺到最入面, 係靠左個角沙落沙包附近殺卒, 殺咁的之後, 再用反戰車士兵邊搵掩護邊繞過去後面打戰車weakpoint, 如果上安全的, 可以係炮台的小山坡地打坦克
try try later, thx
舊 05-04-08, 09:38 PM   #192
happyguy
神の一手

is there any extra stuff or benefit of a 勳章 when you get S rank?
舊 05-04-08, 09:40 PM   #193
happyguy
神の一手

btw....do you guys have any favorite combination or list of soldiers that you would always put in your squad?

also, is it always good to put max 20 ppl in the squad each time?
舊 05-04-08, 11:19 PM   #194
頹廢人辨
Game Master
-.-

第5關d 坦克係可以唔打ga a

舊 05-05-08, 07:03 PM   #195
pet3
The One

玩到13關了

ヴァルキュリア血的人要點先扣佢到?
舊 05-05-08, 07:08 PM   #196
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
玩到13關了

我試過扣,最勁支大炮住佢面射都唔扣XD 反而下回合比佢支雷光線秒我部坦克XD 好過份

個關唔洗埋理セルベリア,我軍有個普通坦克可以食佢一炮,係我玩野,成班行去試下做低佢XD點知佢支野串魚蛋XD 一串2 我只會笑
下關D故事 有段片好正XD

アリシア D表情 睇到上腦

引用:
個時睇個故事,諗住佢可以ロージー關係好番,點知XD(イサラ之前親手做個部飛機點算囧).... 不過睇断章先知道,一直怪錯ダルクス人... <---可以去睇下XD

此篇文章於 05-05-08 07:24 PM 被 kowloon 編輯。
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 09:56 PM   #197
pet3
The One

引用:
作者: kowloon 查看文章
我試過扣,最勁支大炮住佢面射都唔扣XD 反而下回合比佢支雷光線秒我部坦克XD 好過份

個關唔洗埋理セルベリア,我軍有個普通坦克可以食佢一炮,係我玩野,成班行去試下做低佢XD點知佢支野串魚蛋XD 一串2 我只會笑
下關D故事 有段片好正XD

アリシア D表情 睇到上腦
這關我也過了

艾莉希雅死左2次......
我部2號戰車
一開始還打算用佢黎頂住她d連射炮
點知一下雷射即爆了

一天一關的進度~
明天就玩下篇了
女主角比人狙擊了
她應該又會發藍光回復吧
舊 05-05-08, 11:52 PM   #198

引用:
玩到13關了

唔好同佢打, 的坦克向上邊走, 儘量係佢出現之後一回合佔領哂的據點, 最後既據點好似有成三四個突擊同一架戰車, 先用反戰車ko, 然後的突擊(2-3人殺哂上去, 手榴彈先, 然後再用槍掃

地球不曾為誰停一停

舊 05-05-08, 11:53 PM   #199

引用:
這關我也過了

艾莉希雅死左2次......
我部2號戰車
一開始還打算用佢黎頂住她d連射炮
點知一下雷射即爆了

一天一關的進度~
明天就玩下篇了
女主角比人狙擊了
她應該又會發藍光回復吧
Bingo

地球不曾為誰停一停

舊 05-06-08, 01:11 AM   #200
maskrider
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
卡左第 7 關, 玩左 4 次, 呢關我每次都係玩成 2 個鐘(無真正計,大概啦)跟住臨尾香. 比果條無敵既女人打殘.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:37 AM

手機版 | APP版