Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-05, 07:08 PM   #251
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: supermanlady
唔知今次會用邊個配

不過唔明點解女王轉o左由能登麻美子配
把聲柔弱o左好多
主角色無轉配音呀
而且冬馬由美和久川綾第一集就做旁述啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 07:13 PM   #252
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: mikemike
主角色無轉配音呀
而且冬馬由美和久川綾第一集就做旁述啦
係咩......
不過能登都係配番八雲果類較為適合
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 09:58 PM   #253
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
作者: supermanlady

不過唔明點解女王轉o左由能登麻美子配
把聲柔弱o左好多

變了超級弱男 佐佐木雪成 (不知眾先輩有沒有這個感覺呢?)

還是習慣聽她配摩亞大魔后
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 10:00 PM   #254
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: amn_dl811
變了超級弱男 佐佐木雪成 (不知眾先輩有沒有這個感覺呢?)

還是習慣聽她配摩亞大魔后
我反而聯想起志摩子

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 10:09 PM   #255
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
http://www012.upp.so-net.ne.jp/hirom.../beru4up1.html

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 11:00 PM   #256
supermanlady
The One
あかん

唔係好似喎......

此篇文章於 01-31-05 11:08 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-05, 11:22 PM   #257
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
經過恩平道寫樂堂見到有本 newtype cv book ---- 井上喜久子 photo book , 60 左右, 親衛隊/中毒者/死忠不妨入手, 雖然, 我都唔覺得佢靚
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-05, 09:17 AM   #258
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 歌絲˙暮斯
經過恩平道寫樂堂見到有本 newtype cv book ---- 井上喜久子 photo book , 60 左右, 親衛隊/中毒者/死忠不妨入手, 雖然, 我都唔覺得佢靚
where is 恩平道?^^b
(where is my wallet...i want to buy ar.....)

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-05, 09:36 AM   #259
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: PTX-003C
where is 恩平道?^^b
(where is my wallet...i want to buy ar.....)
在銅鑼灣, 近三越百貨

Rice

舊 02-01-05, 12:07 PM   #260
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
引用:

今日去香港島順便敗佢

我想問afternoon係一個星期出一次,定係一個月出一次?

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-05, 11:42 PM   #261
老師
Crazy Gamer
難明漢字

我今日手多,係太吉古之島買左果本

「ああっ女神さまっ COLLECTION」

原來內容既型式係同love hina第0期一樣,好似一本資料集咁。

開頭果幾頁係彩色插畫,之後就係開始由belldandy講到其他人物。當中當然見到藤島先生既樣貎喇,同埋專訪……但係……問題就係我唔識日文……鳴鳴……識日文的人多幸福呢

舊 02-01-05, 11:51 PM   #262
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 老師
今日去香港島順便敗佢

我想問afternoon係一個星期出一次,定係一個月出一次?
月刊Afternoon, 吾輩聖書之一

Rice

舊 02-01-05, 11:53 PM   #263
riceking
一人前のダメ人間

引用:
但係……問題就係我唔識日文……鳴鳴……識日文的人多幸福呢
幸福的背後是要付出代價的

Rice

舊 02-06-05, 11:47 PM   #264
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
買左 single, 好聽係好聽, 不過總係同原本所認識既"女神"唔多夾甘
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-05, 12:00 AM   #265
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
買左 single, 好聽係好聽, 不過總係同原本所認識既"女神"唔多夾甘
感覺比較貼近電影版時既風格

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-05, 11:50 AM   #266
riceking
一人前のダメ人間

引用:
OVA的OP/ED才是王道
Goddess Family Club命

Rice

舊 02-13-05, 01:39 AM   #267
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

惠.....紅蘭把聲......
越來越櫻戰.

舊 02-13-05, 01:39 AM   #268
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: 軀魔人
惠.....紅蘭把聲......
越來越櫻戰.
向來都係呢位配音架啦
配惠果時仲早過配紅蘭

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 01:43 AM   #269
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

引用:
作者: Coquelicot
向來都係呢位配音架啦
配惠果時仲早過配紅蘭
原來係咁 "
以前冇睇.

舊 02-13-05, 04:20 AM   #270
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
看完今話~
硬係覺得惠不太夾樣
畫得好像差了少少惠....

舊 02-16-05, 01:38 PM   #271
老師
Crazy Gamer
難明漢字

引用:
作者: KTN
看完今話~
硬係覺得惠不太夾樣
畫得好像差了少少惠....

的硬是走了樣似的。

比起劇場版和電視版,老是覺得以前的好像順眼得多。

此篇文章於 02-16-05 01:40 PM 被 老師 編輯。
舊 02-16-05, 01:40 PM   #272
riceking
一人前のダメ人間

引用:
的硬是走了樣似的。

女神OVA是當年的最高傑作, TVA差少少在所難免....

Rice

舊 02-16-05, 02:14 PM   #273
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
的硬是走了樣似的。

漫畫 都係越來越走樣喔..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 11:05 PM   #274
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
無走樣~~
藤島轉畫風~~
硬食~~

引用:
作者: CSY
漫畫 都係越來越走樣喔..
在已出場人物中
惠係TVA中係走得怪少少個樣

舊 02-18-05, 11:54 PM   #275
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
下集 Skuld 終於出場

熱切期待

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 06:31 AM

手機版 | APP版