Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-17, 05:43 PM   #376
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
我出機為玩Zelda ,但未出就話有DLC,我又唔急玩就不如等佢出晒我一次過玩。
家吓啲offline RPG game未出都後補DLC,無咩心機一開波買。等吓GOTY version一次玩。

講真,打完隔大半年又要再打過,已經無左個團火。
由手機版發出
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 05:55 PM   #377
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
我出機為玩Zelda ,但未出就話有DLC,我又唔急玩就不如等佢出晒我一次過玩。
家吓啲offline RPG game未出都後補DLC,無咩心機一開波買。等吓GOTY version一次玩。

講真,打完隔大半年又要再打過,已經無左個團火。
由手機版發出
其實我都好討厭dlc
就算內容豐富同平
隔左一排又要重新識應
真係會洩左道氣

不過Zelda我又忍唔到等埋dlc先買呢
玩左先算
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 06:07 PM   #378
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
如果佢話你知2018年仲有追加內容但係免費,唔通你等到2018先玩乎?
我係度諗如果佢話DLC係免費大家係反應又會係點?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 06:33 PM   #379
信長
God of Gamer
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 赤武神 查看文章
如果佢話你知2018年仲有追加內容但係免費,唔通你等到2018先玩乎?
我係度諗如果佢話DLC係免費大家係反應又會係點?
[完全假設]
另一角度睇, 青沼應該係放足料BOTW. 內容質量已達標可發售
咁辛苦建構一個OPEN WORLD,物盡其用,
開發時當然仲有D 未用得盡的點子, 追加外傳式故事線,
假設DLC 可用ZELDA 玩另一支線,HD 振動對應的釣魚... 以上可能要多D 時間開發

如果最良心做法, DELAY 一年, 做埋DLC 部分, 對玩家,NS發售,老任都係得不償失
以上當然要睇BOTW 出DLC 動機,如佢地咁講係追加式,不是閹割式

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 06:50 PM   #380
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
如果好似mario kart,Galaxy 咁,DLC 係買新stage 我會接受到
放係RPG 上我就接受唔到
因為成個劇本應該係一早就寫好,如果後加(DLC)迷宮唔影響劇情,咁即係去打過白"夾"轉,為乜呢?
如果對劇情有影響,我會理解為,係度劇本時已經plan 好咗要出DLC
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 07:02 PM   #381
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: Terry仔 查看文章
如果好似mario kart,Galaxy 咁,DLC 係買新stage 我會接受到
放係RPG 上我就接受唔到
因為成個劇本應該係一早就寫好,如果後加(DLC)迷宮唔影響劇情,咁即係去打過白"夾"轉,為乜呢?
如果對劇情有影響,我會理解為,係度劇本時已經plan 好咗要出DLC
好多game都有支線劇情,係主線定支線到時先知了
總之本身隻game既內容已經編定左~~現係完成左之後再計劃追加什麼上去增加耐玩度(半年後既事),而收費定免費這就由任天堂自己判斷

最終玩家的問題都只會係因"收費",呢個世界一講到錢就係咁,mario run係一個例子反影到呢樣野(講到要比錢就係垃圾,送比你玩先唔係垃圾,有d野唔係理所當然的)

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 02-16-17 07:20 PM 被 赤武神 編輯。
舊 02-16-17, 07:20 PM   #382
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我想問買咗實體之後點樣買DLC? Online store?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 07:21 PM   #383
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我想問買咗實體之後點樣買DLC? Online store?
E SHOP買,類似PSN

-------
舊 02-16-17, 07:21 PM   #384
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
老任個ESHOP,同PSN買DLC一樣
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 07:24 PM   #385
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
老任個ESHOP,同PSN買DLC一樣
我見到上面提過嘅season pass包埋DLC係咪美版先有?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 02-16-17, 07:25 PM   #386
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

我唔係否定佢做法
只係有我依類人會因為佢出DLC而唔去買佢(連機都唔出住)

Fallout3個時真係買左DLC都無團火再去玩

反而skyrim, witcher 3等到佢出GOTY先玩(又平左又完整)。可以一路清晒

Bloodborne出DLC我買左都無心機再重新去pick up(或者講係練習)

我明白一向任記做法都會攞Zelda同馬大叔sell機,唔可能postpone等佢做晒DLC既內容。而佢都好有良心係未發售時講有DLC(等我依啲人去cut orders)。不過我只講offline RPG有DLC事實會有影响一啲玩家。
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 07:26 PM   #387
enishi

Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
日版 Season Pass 2500 yen

仲會出一張 3000 yen 特別版 prepaid card
https://www.nintendo.co.jp/zelda/sp/dlc.html
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 07:42 PM   #388
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實老任賣DLC方式已經好好

你睇其他廠啲DLC係拆分好多然後等你揀
例如十件衫定價1000円,佢拆開上架後一件150円,咁你望落就會覺得好平而去買
再整個十件合輯版賣1300円佢都仲有賺

依家老任就係講,我追加嘅內容就係咁多
一炮過俾哩筆錢後到時就可玩到,買就買唔買就算,MK8嗰時都係咁
我就幾鐘意哩種有料DLC

你叫佢分拆嘅話都唔知點SET價好,高難度一個錢?追加原創故事又一筆?
倒不如一個合理價錢,講埋幾時出全部有咩內容,而唔係得閒又追加新嘢咁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 12:18 AM   #389
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: enishi 查看文章
日版 Season Pass 2500 yen

仲會出一張 3000 yen 特別版 prepaid card
https://www.nintendo.co.jp/zelda/sp/dlc.html
由手機版發出
咁行版係咪咁買都得?

舊 02-17-17, 02:58 AM   #390
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
https://www.youtube.com/watch?v=9k77GXyLrW0&t=27s

睇youtube D片總係矇矇咁
係霧化效果定片種問題..?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 11:42 AM   #391
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實老任賣DLC方式已經好好

你睇其他廠啲DLC係拆分好多然後等你揀
例如十件衫定價1000円,佢拆開上架後一件150円,咁你望落就會覺得好平而去買
再整個十件合輯版賣1300円佢都仲有賺

依家老任就係講,我追加嘅內容就係咁多
一炮過俾哩筆錢後到時就可玩到,買就買唔買就算,MK8嗰時都係咁
我就幾鐘意哩種有料DLC

你叫佢分拆嘅話都唔知點SET價好,高難度一個錢?追加原創故事又一筆?
倒不如一個合理價錢,講埋幾時出全部有咩內容,而唔係得閒又追加新嘢咁

經驗上唔覺老任賣DLC有咩比其他廠好
大亂鬥咪又係一大堆垃圾mii 裝逐件收你錢,
xbx 正情係割幾個人劇情出黎unlock 嘔心到爆炸

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者

此篇文章於 02-17-17 11:46 AM 被 怪人怪人 編輯。
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 11:51 AM   #392
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
如果係垃圾都要買齊都冇計架喎,去睇心理醫生可能仲好。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 04:21 PM   #393
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
如果係垃圾都要買齊都冇計架喎,去睇心理醫生可能仲好。
儲野好難講, 我有d game買左都冇玩過
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 10:13 PM   #394
enishi

Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Del, fake
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 10:19 PM   #395
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 天野 查看文章
其實我都好討厭dlc
就算內容豐富同平
隔左一排又要重新識應
真係會洩左道氣

不過Zelda我又忍唔到等埋dlc先買呢
玩左先算
Me TOO ar DLC 可怒也

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 12:26 AM   #396
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 11:19 AM   #397
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
*there is a new character appears in the new TVCM, don't watch if you don't want to be spoiled

2/21限定!『ゼルダの伝説 ブレス オブ ザ ワイルド』TV CM特別篇 1080p60fps
https://www.youtube.com/watch?v=mpwQtMDDUfM
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 09:25 AM   #398
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇到個spoiler post.... 見到GAME 中武器/防具造型.. 好多都好特別
仲有暗示GAME 中會有****

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 10:56 AM   #399
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

spoilers/劇透 禁止

如有發現,出post者將會被ban3個月

thanks
舊 02-22-17, 10:58 AM   #400
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: 信長 查看文章
睇到個spoiler post.... 見到GAME 中武器/防具造型.. 好多都好特別
仲有暗示GAME 中會有****
我望過一D
個故仔應該唔錯

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] [WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市 信長 攻略及心得交流區 882 02-10-19 03:27 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 日本攻略 (sold) ZERO NEKO 買賣專區 2 08-04-17 10:15 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 及相關 amiibo (sold) ZERO NEKO 買賣專區 1 08-02-17 03:40 PM
出售400全新 Wii U 薩爾達傳說 WiiU Zelda: Breath of Wild (日本版)sold kinpingk 買賣專區 4 07-05-17 08:33 PM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版