Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-12, 04:20 PM   #1226
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
好奇問下,有冇人試過擦身成個過程其實需要幾多時間?

因為頭先係行街見到兩個人玩緊,但返到屋企睇返見佢地嘅時間都無擦到人
(當然可能佢地無開擦身)
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 04:52 PM   #1227
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: usayarE 查看文章

因為頭先係行街見到兩個人玩緊,但返到屋企睇返見佢地嘅時間都無擦到人
好似話如果人地連線對戰緊係唔會擦到身!?
(之前睇mh版版友講,話完左對戰先一個個擦返)
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 06:23 PM   #1228
knob
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
引用:
作者: assy 查看文章
日版升左價,美版無問
mk 大約 1500 連堆野, 淨機 14xx 要hori貼要加錢
美版得藍黑紅,歐版有白、粉紅 (玩唔到美版)
Thanks 而家出去放左部日機入部美機
日機隻隻大作五六百真係頂唔順
knob 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 07:36 PM   #1229
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: newlife2010 查看文章
各位版友大家好~
好耐冇打手提機...對上已經係NDSL, 仲要買左冇咩點玩過
近排玩PC隻LOL多, 不過打得多悶悶地, 又想玩返手提機
想問宜家出機大概咩價錢? 宜家日版機玩唔到美版GAME @@!?
我自己完全唔識日本, 所以宜家諗緊買日版OR美版 (我自己偏向美版)
我自己比較LIKE玩MARIO, RPG之類既GAME
大家有冇GAME介紹? 出機係邊到出好? 跟機有D咩包? 有D咩要注意?
唔該哂
玩孖寶、老任作建議美版,價錢平好多
日系RPG 未必有美版或者要等一段時間,大作就多數有
eshop內容唔同,美版點卡難買
某d有包牛、雜貼,出機都係熟舖,mk/好景/188
馬車、zelda 唔錯

舊 01-20-12, 08:44 PM   #1230
stonechi

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 628 查看文章
i have not brought FIFA but only winning, however, WE 2012 improved alot compare to the last one, most required mode (ML / BAL / Champions league) are all there, ultimately, online game play against the others also... so for me, this is worth buying especially if you are a football mad...
行了3個場,
沒有FIFA... 大多數得 Winning 3d...
得3間有Winning 2012 咋...
最後買了Winning 2012~ $469
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 08:46 PM   #1231
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
今日系好景 入多部美版+ Mario kart 7同Mario 3D land。結果領咗野
Mario 3d land 系二手野.佢用Mario kart7 放系面 所以無留意個包裝,翻屋企 一睇 個包裝唔對路,睇埋game card ,金手指花咗.就知道領咗野。唔知道虧咗幾多..
p.s 間野系一上扶手電梯個間,同埋佢張單寫明 水貨無得更換
p.s. 今日擦咗10個人,我估應該唔止10人,因為我無開來睇

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 09:24 PM   #1232
MO

註冊日期: Aug 2005
好景同黃金...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 09:40 PM   #1233
knob

Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
我永遠信和買 覺得穩陣d同多選擇d
今日入左美版紅機 1360
額外買左牧場物話雙子村
有冇師兄玩過呢隻掂唔掂?
舊 01-20-12, 11:27 PM   #1234
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: irismong 查看文章
幾個POST前既文都唔爬下 sosad

宜家日版機玩唔到美版GAME @@!? < no!
出機係邊到出好? < 你自己相熟既舖頭
跟機有D咩包? < 可以上返www.nintendo.co.jp睇
有D咩要注意? < 買機一向要留意既野囉
其實我有爬文, 不過想問得DETAIL D, ANYWAY唔該哂

引用:
作者: teealpha 查看文章
而家出街的話一般都係$14xx日版機,美版平$100左右,特別色如紅、白色的話會貴幾十蚊
機同game都有分區,日、美版機同game唔可以互換亦唔可以連線(唔知有冇例外),而且兩邊eshop都係分開

出機攻略應該頭post會有
UM...最大問題係唔可以互換唔可以連線...我見大部分人都係玩日版多...因為有MH, 不過我本身對MH就冇咩興趣...
THANKS!

引用:
玩孖寶、老任作建議美版,價錢平好多
日系RPG 未必有美版或者要等一段時間,大作就多數有
eshop內容唔同,美版點卡難買
某d有包牛、雜貼,出機都係熟舖,mk/好景/188
馬車、zelda 唔錯
YES,我主要係想玩MARIO同ZELDA, 另外想問有冇WEBSITE介紹3DS出過咩GAME架?
想睇下有咩舊作岩玩同埋最緊要睇下邊隻有日版邊隻有美版...THANKS!!
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 11:29 PM   #1235
usayarE

Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
好似話如果人地連線對戰緊係唔會擦到身!?
(之前睇mh版版友講,話完左對戰先一個個擦返)
兩個人唔係一齊
係唔同時間遇到

係咪行得太快資料未過完會擦唔到?
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 12:01 AM   #1236
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
今日系好景 入多部美版+ Mario kart 7同Mario 3D land。結果領咗野
Mario 3d land 系二手野.佢用Mario kart7 放系面 所以無留意個包裝,翻屋企 一睇 個包裝唔對路,睇埋game card ,金手指花咗.就知道領咗野。唔知道虧咗幾多..
p.s 間野系一上扶手電梯個間,同埋佢張單寫明 水貨無得更換
p.s. 今日擦咗10個人,我估應該唔止10人,因為我無開來睇
好景得一間OK少少....

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 12:04 AM   #1237
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
其實我有爬文, 不過想問得DETAIL D, ANYWAY唔該哂

UM...最大問題係唔可以互換唔可以連線...我見大部分人都係玩日版多...因為有MH, 不過我本身對MH就冇咩興趣...
THANKS!

YES,我主要係想玩MARIO同ZELDA, 另外想問有冇WEBSITE介紹3DS出過咩GAME架?
想睇下有咩舊作岩玩同埋最緊要睇下邊隻有日版邊隻有美版...THANKS!!
//eshop介紹3DS出過咩GAME
i read wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games
日文wiki 得日版game顯示漢日文名/英文wiki 有整歐日美版,

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 01-21-12 12:07 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 01-21-12, 12:21 AM   #1238
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: neo2046 查看文章
ニンドリ3月号
もう一つの付録はポスター
ニンドリ3月号
http://www.nindori.com/blog/2012/01/37dvd3.html
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 02:53 AM   #1239
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
兩個人唔係一齊
係唔同時間遇到

係咪行得太快資料未過完會擦唔到?
咁真係要等人test下先知...
平時我行街都叫行得快...有時都擦到人
(唔知人地係靜止/同我同一方向行/同我反方向行)

有時take mtr/kmb等
係到站果一下燈又係閃閃下....
不過都望唔到身邊邊個拎住機...

平時行街見到人持住機...
慢慢行過都會擦到...

最後就係有d人買左部機係唔玩mii

引用:
作者: B|WINS 查看文章
係咪同信和一樣果間

買機都係188,信和or其他大鋪好d了...
但居然今次連game都出事...

引用:

THANKS!

mario我就必挑美版....
其他如biohazard都係....

zelda依類玩返日文又會投入感大d
or FF等rpg都會係咁...

不過有時就無謂同錢作對...
除非如pokemon要等成年先出美版就

此篇文章於 01-21-12 02:57 AM 被 cknjoshua 編輯。
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 03:29 AM   #1240
knob

想問有冇師兄知道呢個保護套得唔得?會唔會好迫?
http://www.play-asia.com/Quick_Pouch...h-70-42cd.html
舊 01-21-12, 04:04 AM   #1241
assy
Game Master

引用:

THANKS!

其實都唔係隻隻美日對戰唔到
例如mk7上wifi世界賽/gaf 團可以美日對戰,面對面我就無試過,刷身禮物美日可互通
我上左年紀覺得RPG玩美版容易投入

引用:
我都係幫襯一間
我朋友係188都試過,買ps3 game某舖二手當一手賣

引用:
作者: knob 查看文章
想問有冇師兄知道呢個保護套得唔得?會唔會好迫?
http://www.play-asia.com/Quick_Pouch...h-70-42cd.html
呢隻我見過實物好似好窄
買左呢隻 $75

http://www.amazon.co.jp/%E4%BB%BB%E5...822645&sr=1-13

舊 01-21-12, 04:35 AM   #1242
knob

引用:
例如mk7上wifi世界賽/gaf 團可以美日對戰,面對面我就無試過,刷身禮物美日可互通

我都係幫襯一間
我朋友係188都試過,買ps3 game某舖二手當一手賣

呢隻我見過實物好似好窄
買左呢隻 $75

http://www.amazon.co.jp/%E4%BB%BB%E5...822645&sr=1-13
呢個都唔錯 話者過兩日訂先
舊 01-21-12, 09:30 AM   #1243
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: stonechi 查看文章
行了3個場,
沒有FIFA... 大多數得 Winning 3d...
得3間有Winning 2012 咋...
最後買了Winning 2012~ $469
Enjoy your game and lets online play when you are ready !!!
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 10:53 AM   #1244
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
呢隻我見過實物好似好窄
買左呢隻 $75

ching 請問呢隻邊度有售呀 ? Thanks.
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 01:01 PM   #1245
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
引用:
//eshop介紹3DS出過咩GAME
i read wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games
日文wiki 得日版game顯示漢日文名/英文wiki 有整歐日美版,
唔該哂!!

引用:
mario我就必挑美版....
其他如biohazard都係....

zelda依類玩返日文又會投入感大d
or FF等rpg都會係咁...

不過有時就無謂同錢作對...
除非如pokemon要等成年先出美版就
ZELDA,FF日文睇唔明又好冇癮...><

引用:
@@原來MK7可以美日對戰!?
咁睇黎我應該買美版啦!
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 02:35 PM   #1246
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:

根據過去大半年個人經驗
推斷得出以下幾點

其之一, 人地開緊機玩緊game一定刷唔到 如:mon hunt
其之二, 一定要係玩緊刷frd 或者sleep mode先會有效 (當中有d人係完全power off 或者無開mii)
其之三, sleep mode中個刷frd唔係不停運作 而係一定時間先會搜尋一次 所以就算兩三個人一齊行信和 都會有人遇到多d 有人遇到少d

其他請補充

舊 01-21-12, 02:51 PM   #1247
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
大約3秒左右(自己有2部機,由綠燈開始閃閃下到長著3秒左右)

當部機有擦身同有開信號情況,合埋部機就得,就算玩玩下game合埋部機都得,打開部機(無論有無玩game)都擦唔到

但點計擦身成功就好謎,一時得一部擦到,一時兩部同時都擦到(有時睇舖見到兩部同時閃,跟住擦到下一個人時得一部閃),我兩部機放埋一齊的

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 04:55 PM   #1248
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
根據過去大半年個人經驗
推斷得出以下幾點

其之一, 人地開緊機玩緊game一定刷唔到 如:mon hunt
其之二, 一定要係玩緊刷frd 或者sleep mode先會有效 (當中有d人係完全power off 或者無開mii)
其之三, sleep mode中個刷frd唔係不停運作 而係一定時間先會搜尋一次 所以就算兩三個人一齊行信和 都會有人遇到多d 有人遇到少d

其他請補充
其之一,玩緊game係刷到的,
其之二,power off,sure刷唔到啦XD,

其之四,放入袋入面,有機會發訊接收差DD
我相信刷的過程要時間, 仲要一個刷完先另一位,走太快會skip

舊 01-21-12, 05:03 PM   #1249
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
最後就係有d人買左部機係唔玩mii
點知D人唔玩mii?!

我只知我儲砌圖,對方的砌圖,你已經有晒就冇得收

另外
忍者服最靚,我隻mii一早著住
未見過其他mii著過

舊 01-21-12, 05:32 PM   #1250
assy
Game Master

引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
ching 請問呢隻邊度有售呀 ? Thanks.
188 高佬

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 08:11 PM

手機版 | APP版