Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-23-11, 06:52 PM   #151
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
睇番

呢套堅係要追
睇少3 個字都唔知會去左邊
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 09:28 PM   #152
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
阿佘今晚仲有冇床戲?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 09:52 PM   #153
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
世界觀系統…

林保怡果邊
林保怡:天文台話下午8號機會不大

所以陳豪交易得好爽->一話會改8號->OAO

睇少陣會變左陳豪係傻仔w

此篇文章於 11-23-11 09:55 PM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 09:59 PM   #154
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
黃德斌都幾煩
我係陳毛就直接拉佢上台係為咁樁

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 10:03 PM   #155
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我期待黃德斌記得番之後有咩反應

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 10:11 PM   #156
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
頭先陳豪洗面果陣我以為黃德斌又會出現 XDD

舊 11-23-11, 10:15 PM   #157
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

突然有人响出面冼一冼笑左

大乱闘X
舊 11-23-11, 10:18 PM   #158
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: W!LL 查看文章
突然有人响出面冼一冼笑左
我都見到

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 10:24 PM   #159
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

人新銀行

大乱闘X
舊 11-23-11, 10:31 PM   #160
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

都幾多實景屋, 好揼本喎

回憶應該拎走個橙色垃圾筒先好喎

大乱闘X
舊 11-23-11, 10:47 PM   #161
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
都幾多實景屋, 好揼本喎

回憶應該拎走個橙色垃圾筒先好喎
可能producer認為呀佘只係憶起嗰五個人
地點唔重要因為個scene係講呀佘彷彿見到昔日自己同朋友走過
第一集就唔同因為係佢同個男仔首次邂逅,時間,地點,對話佢仍然印象深刻
遇到難忘經歷會記多d細節, 唔難忘ge就模糊d
我諗producer因為要由主角角度出發所以係回憶時就貫徹呢點

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 11-23-11 11:00 PM 被 N0T51B 編輯。
舊 11-23-11, 10:49 PM   #162
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: BistonC 查看文章
首集平均29點 最高30點
5宗投訴: 冲涼鏡頭令人嘔心, 竊聽電話乃違法行為, 人食人劇情令人不安

喺幼稚園用大學課本, 學童點會消化得到呢?
冲涼鏡頭令人嘔心...
大把劇有冲涼鏡頭la,有幾嘔心先??
竊聽電話乃違法行為
咁差人,卧底,偵探竊聽電話又算唔算違法??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 11:09 PM   #163
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: HONDA 查看文章
冲涼鏡頭令人嘔心...
大把劇有冲涼鏡頭la,有幾嘔心先??
竊聽電話乃違法行為
咁差人,卧底,偵探竊聽電話又算唔算違法??
不如咁講la
套野睇唔明, 投訴佢太深奧又會顯得自己無知
打道德對錯牌就最穩陣 ,因為企喺道德高地ge人自我們感覺係最良好

舊 11-23-11, 11:24 PM   #164
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

仲有d配樂 / 歌好得....唔係呢年幾間d劇經常用既配樂...
差唔多每集都有個主題~~

大乱闘X
舊 11-24-11, 01:44 AM   #165
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有誠意之作wor,第三集仲保持到!!!

可惜FB有FD話悶,究竟我個FD佢個人生係咪太過正面ar....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 02:51 AM   #166
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
呢套野真係TBB難得要追嘅作品
希望收視可以再好啲
唔係永世都唔駛指意有呢類劇睇...

舊 11-24-11, 07:04 AM   #167
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
可惜FB有FD話悶,究竟我個FD佢個人生係咪太過正面ar....
我覺得節奏慢左D o者~香港習慣急趕快~慢節奏唔係人人接受到~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 09:06 AM   #168
N0T51B
Game Master
非中國藉

第二集8宗投訴: 內容意識不良,教壞青少年,不應在黃金時段播放, 人食人劇情恐怖,太多血腥場面,令人不安
咁少投訴即係可以再血腥d啦

此篇文章於 11-24-11 09:11 AM 被 N0T51B 編輯。
舊 11-24-11, 09:15 AM   #169
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
套劇既配樂好入耳 ~
不錯~

另外,無線既劇集一般乜都要透過角色用口講
好少有唔出聲、冇音樂既畫面

暫時哩3集都有哩個特色~
前日林保怡整肉餅時差不多成3分鐘冇對白
令人會諗究竟哩幕講近咩.....
尋晚陳芷菁"瞄"到林保怡張banner因為大風甩左
只係簡單一句落車就幫佢掛返好.....等等
表達方式有別於其他無線劇集~

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 01:40 PM   #170
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
第二集8宗投訴: 內容意識不良,教壞青少年,不應在黃金時段播放, 人食人劇情恐怖,太多血腥場面,令人不安
咁少投訴即係可以再血腥d啦
大把劇"內容意識不良,教壞青少年"la
咪一樣咁多人睇
人食人劇情恐怖,太多血腥場面,令人不安
人地有出"家長指引"架喎
咁世界上D食人族係咪要消失你班C9先安樂??

少女時代,
F1 2024討論區
舊 11-24-11, 01:43 PM   #171
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
不如咁講la
套野睇唔明, 投訴佢太深奧又會顯得自己無知
打道德對錯牌就最穩陣 ,因為企喺道德高地ge人自我們感覺係最良好
一班自以為是的人類
真可憐

少女時代,
F1 2024討論區
舊 11-24-11, 01:59 PM   #172
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Be With You 查看文章
套劇既配樂好入耳 ~
不錯~

另外,無線既劇集一般乜都要透過角色用口講
好少有唔出聲、冇音樂既畫面

暫時哩3集都有哩個特色~
前日林保怡整肉餅時差不多成3分鐘冇對白
令人會諗究竟哩幕講近咩.....
尋晚陳芷菁"瞄"到林保怡張banner因為大風甩左
只係簡單一句落車就幫佢掛返好.....等等
表達方式有別於其他無線劇集~
同意
其實今次套戲既表達手法係tbb黎講真係幾"創新"

另外,呢套劇真係唔o岩果d追求節奏好快既人睇,
因為都真係幾慢(就好似之前係明珠果套Walking Dead一樣)
不過一句到最尾,個topic其實好"特別" (同Walking Dead都一樣)
真係值得"年度推薦劇"
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 03:01 PM   #173
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

呢套我已經無晚錄左高清版, 出OST的話一定敗

大乱闘X
舊 11-24-11, 06:42 PM   #174
dust11

註冊日期: Aug 2010
睇緊尋晚個集
黃德斌成日失驚無神出現
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 07:56 PM   #175
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
阿佘今晚仲有冇床戲?

阿佘好似集集都有床戲

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] "怒火街頭" 30/05/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:鄭嘉穎、陳敏之、李璨琛、滕麗名、胡杏兒、林子善、關禮傑 Busconcamp Neo Entertainment TREND 226 06-24-12 11:52 PM
[TVB] "女拳" 3月7日 21:30-22:30 首播 演出 劉 璇、黃宗澤、馬國明、黃浩然、 姜大偉、岳 華、林嘉華、陳法拉 joeypong Neo Entertainment TREND 189 05-10-11 04:26 AM
[TVB] "魚躍在花見" 07/02/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:張智霖,謝天華,楊怡,胡囧囧 Busconcamp Neo Entertainment TREND 84 03-04-11 10:32 PM
[TVB] "仁心解碼" 10/01/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:方中信,徐子珊,黃浩然 Busconcamp Neo Entertainment TREND 88 02-06-11 09:33 PM
[TVB] 台慶劇 "刑警" 10/12/10 20:30~22:30 2小時大結局 主演:黃日華,苗僑偉,宣萱,胡定欣,王浩信 Busconcamp Neo Entertainment TREND 220 12-18-10 06:52 PM

現在的時間是 09:36 AM

手機版 | APP版