Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 337 837 1237 1287 1327 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1347 1387 1437  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
樹靈DRYAD 12:20 PM 03-23-17
2016年好集中係活動EVENT上(宣傳及內容)...2017感覺佢想將FGO正式當一個系列今做將資源放曬去做主線...似係由當年的7:3比例反轉成3:7...

不過一D舊有限定角其實應該差唔多時間放佢去返常駐....
細路翔 12:38 PM 03-23-17
作者: 樹靈DRYAD:
不過一D舊有限定角其實應該差唔多時間放佢去返常駐....
不過黑貞依D放去故事池感覺更加無可能抽到

就好似我依家已經抽到槍大公同紅A寶4都未見過一張龍女/尼祿
小嘉 12:40 PM 03-23-17
Del...
細路翔 12:48 PM 03-23-17
作者: 小嘉:
Del...
咪就係話人地GBF賠完咁大單野都無放置PLAY隻GAME擺爛囉

比錢你賺你都要似GBF咁比我FEEL到間唔中一個月有糖派下先得架大佬,法律無定明死忠就唔會插你架喎

手機GAME需要既製作資源同家機根本無得比,但後者整2-3年收你3-400蚊一隻GAME只要角色模組樣衰左D就已經可以大炎上搞到個監製係推特比人用性器宮問候娘親
你FGO平均每個月都起碼收人400-650蚊(超級歐洲人指數)都同我擺爛係唔插得掛

你要我比錢食O都要比我感受到舊O係有誠意調過味架
大破人間 12:50 PM 03-23-17
作者: 細路翔:
不過黑貞依D放去故事池感覺更加無可能抽到

就好似我依家已經抽到槍大公同紅A寶4都未見過一張龍女/尼祿
4星太多就易側埋一邊,好似我就龍女寶5 雙子海賊寶4都未見過卡密拉同紅A

尼祿係故事池限定, 除左特殊情況(PICKUP或情人節女角池), 平常都抽唔到嘛, 未見過好正常
c12 01:01 PM 03-23-17
放故事池=福袋會入
所以依家乜9都限定
大破人間 01:02 PM 03-23-17
咪就係話人地GBF賠完咁大單野都無放置PLAY隻GAME擺爛囉

比錢你賺你都要似GBF咁比我FEEL到間唔中一個月有糖派下先得架大佬,法律無定明死忠就唔會插你架喎
其實我覺得手遊平時要俾人插下同炎上下先有機會進步, 呢點GD子成日企為我地呢邊

舉例最多就羅生門炎上過BP系統,鬼島就有改進.
早期既曜日任同無快進都係.

只係寶具演出SKIP呢D咁簡單同常見既function俾GD子插足成年都堅持唔肯加
細路翔 01:08 PM 03-23-17
作者: 大破人間:
其實我覺得手遊平時要俾人插下同炎上下先有機會進步, 呢點GD子成日企為我地呢邊

舉例最多就羅生門炎上過BP系統,鬼島就有改進.
早期既曜日任同無快進都係.

只係寶具演出SKIP呢D咁簡單同常見既function俾GD子插足成年都堅持唔肯加
我覺得佢應該將第一部主線逐章整做HARD MODE比玩家REPLAY,每過一關都派一粒銅/銀素材代替粒石之類

而唔係驚玩家太快升晒D鯖之後放低隻GAME幾個星期會棄坑
所以反其道而行搞到D銅素材都要刷2-3條氣先見到1-2粒咁反人類囉

老老實實講依家除左復刻活動挑戰關比你打一次,隻鯖升到識飛都無用武之地

我覺得寶具無得skip應該係奈須堅持大絕唔skip得(?
gingq7 01:28 PM 03-23-17
其實無活動我當養生,無所謂; 無素材我都無所謂,因為我全部職階都起碼有1隻練滿
我最不滿係太少難關, 辛苦練完堆人後好少機會用

例子: 我師匠技30拎埋絆禮裝,但跟住完來用4/4/4 L狐一樣可以過關,師匠+絆禮裝我自己一次都未用過
孔明技30拎完絆禮裝後,我自己都只係用過1-2次 (係直情孔明都無上場, 而且我亦無梅林)

現時既難度係其實每職有幾隻練到滿級, 4/4/4都夠平推, 在升技已經唔知為乜的情況下, 營運扣素材係十分無聊的行為
細路翔 01:44 PM 03-23-17
應該話整到後期堆主線boss個模組咁炫炮打一次就無好浪費,反正都係要拖點解唔物盡其用出個hard mode

例如打提媽個幾關無冥界女神幫你buff之類
fufufu123456 02:15 PM 03-23-17
作者: gingq7:
如果接住都係無新活動,4月頭直接開1.5章第二節唔知大家會點諗
(其實唔係無機會,因為講過FGO第二章係2017下半年,而家過左3個月先出得四份一應該唔夠數 )
小弟覺得依家運營個策略系用ev復刻+1.5部頂住上半年
入到7月先開turbo,7月尾2周年開始,跟住水著、第2部
仲有3套fate anime:Apo、Extra、HF等緊(雖然未必17年出到哂)
到時anime collabo ev都可以出3個
所以上半年繼續冇新ev小弟都可以接受,最緊要下半年堆ev做得好好睇睇就得,唔好再好似600日咁小器
c12 02:29 PM 03-23-17
我怕到時會見到輪第3次嘅萬聖2015
婠婠 03:03 PM 03-23-17
寶具skip果度擺明係program原生問題
要改唔係唔得
成個戰鬥差唔多要砍掉重練咁解 (program上)
蛋撻王子 04:01 PM 03-23-17
『もっとマンガで分かる!Fate/Grand Order』第67話更新! 体調不良により真名看破がうまくいかなかったジャンヌ。名誉挽回を試みるが、その視線の先には…? #FateGO fate-go.jp/manga_fgo2/

http://www.fate-go.jp/manga_fgo2/comic67.html

細路翔 04:44 PM 03-23-17
作者: 蛋撻王子:
『もっとマンガで分かる!Fate/Grand Order』第67話更新! 体調不良により真名看破がうまくいかなかったジャンヌ。名誉挽回を試みるが、その視線の先には…? #FateGO fate-go.jp/manga_fgo2/

佢騎果隻藍色有角係乜q黎
鐵之侍 05:01 PM 03-23-17

http://www.fate-go.jp/manga_fgo2/comic67.html

說起來fate fake真是有其中一位四騎士的,還算是小恩的兢星

不過有人猜是美國傳說的巨人paul bunyan ,她騎的是babe the blue ox

http://www.atlasobscura.com/places/p...be-the-blue-ox
細路翔 05:43 PM 03-23-17
作者: 鐵之侍:
不過有人猜是美國傳說的巨人paul bunyan ,她騎的是babe the blue ox

http://www.atlasobscura.com/places/p...be-the-blue-ox
所以寶具就係隻牛巨大化去撞人
Hextor 06:39 PM 03-23-17
作者: 鐵之侍:
說起來fate fake真是有其中一位四騎士的,還算是小恩的兢星

應該係啦...之前漫畫話靈二會著吊帶褲
蛋撻王子 06:41 PM 03-23-17
https://twitter.com/choco_taberusan/...64368365543426

有兩把聖劍
笑左
the fool 02:31 AM 03-24-17
如果接住都係無新活動,4月頭直接開1.5章第二節唔知大家會點諗
(其實唔係無機會,因為講過FGO第二章係2017下半年,而家過左3個月先出得四份一應該唔夠數 )
無活動開第二節唔係問題,好似新宿弓出左無得練咁一樣je
但佢話下半年出第二章,聽住先啦,12月都係下半年,而且我唔信奈須寫得咁快(望住月姬remake...10週年計劃,15週年都o黎緊la wo)
仲有老實講我覺得gameplay本身其實真係無乜內容,我亦都有自己做緊一隻食O狗係度一路食一路吠既自覺
可能我無玩開其他手遊,我覺得gameplay叫ok(不過如果佢唔講,好多gameplay上應該俾你知o既知識你都唔會知好似最初佢無教你初手bouns同寶具chain之類,我用完都無留意到有分別)
其實無活動我當養生,無所謂; 無素材我都無所謂,因為我全部職階都起碼有1隻練滿
我最不滿係太少難關, 辛苦練完堆人後好少機會用

例子: 我師匠技30拎埋絆禮裝,但跟住完來用4/4/4 L狐一樣可以過關,師匠+絆禮裝我自己一次都未用過
孔明技30拎完絆禮裝後,我自己都只係用過1-2次 (係直情孔明都無上場, 而且我亦無梅林)

現時既難度係其實每職有幾隻練到滿級, 4/4/4都夠平推, 在升技已經唔知為乜的情況下, 營運扣素材係十分無聊的行為
作為一隻手遊,我覺得一個月最少一次event係基本,
雖然我都每個職有1隻主力,但我都想有素材去升下d喜歡o既角色,
同埋可能我打得無技術(或懶用腦成日用孔明),有時都覺得唔係太夠打(當然,同我掛滿魔術禮裝exp,QP,加絆,event裝去打有關),升技對我o黎講要求會大d
不過都同意練到滿級,剋到o既一隻掃場都係唔係問題
細路翔 07:46 AM 03-24-17
依家就係話個難度根本9成時間用4/4/4都過到,升到技10基本上除左每次EVENT打一次既超難度關根本用唔著
然後營運又莫明奇妙驚你太快玩厭棄坑SET到D銅素材都同粒心臟/爪差唔多實際掉落率唔比你咁快靈四/滿技

除非佢後面真係學GBF咁連主線都有幾關要農到嘔電先夠力過就唔同講法

但咁搞法又會變相突顯左有D舊底既高星鯖係垃圾又要BUFF依個又要NERF果個一堆野搞,依家因為主線難度上連BX都上得場所以無人理

會出現有人嘈1-3星餵聖杯堆技勁過一部份5星既問題,依家因為可以4,5星角4/4/4碾過去所以剩睇主線既輕玩好多都唔會走去練低星角

所以我個人覺得出個剩係提高1/3難度每次要燒60AP既HARD MODE比農民無限刷刷刷係最實際
ko121314 11:57 AM 03-24-17
https://twitter.com/choco_taberusan/...64368365543426

有兩把聖劍
笑左
金閃個表情加上句對白真係令人堅強唔到
作者都太有才
蛋撻王子 01:12 PM 03-24-17

路過日站見到
改圖~
都係睇唔慣
stcdavidhk 01:25 PM 03-24-17
沖田又抽唔到冇乜動力打event...想問係咪重有較好農的關未出,係就遲d至農
鐵之侍 01:37 PM 03-24-17
作者: stcdavidhk:
沖田又抽唔到冇乜動力打event...想問係咪重有較好農的關未出,係就遲d至農
應該還有2,3關UP,今晚會UP一關
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 337 837 1237 1287 1327 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1347 1387 1437  ... 最後

返回主題版面