Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-17, 08:40 AM   #33051
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章

睇返上年既劍職地獄, 茶碗性價比應該唔太理想
唔太理想 X
直情悲劇 O

即係:
茄子: 昨天開始的40AP狂關
碗: 20AP
平蜘蛛: 越後開的新40AP關最好, 但只能見步行步
(假設無新關, 就算有我估都係第8日開始...太遲)
?

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
蛋撻真的不用棄game, 但你真的不應再這樣課下去

如小鬼說中到一個就應收手,多寶是超級歐洲人的專利

不過我也是五十步笑百步啦,自己賺得少還是課延多,生活費都要省,朋友都叫我要節制(不過最近的新角色也很有吸引力,要節制也不容易)
睇住鐵大由無課變重課
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:47 AM   #33052
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
本能寺point就好易夠,在農茶器時自然就會夠
但茶器今次應該唔易, 剩係1000綠方要1000平蜘蛛已經唔易搞
約略睇左今次換野果頁和打左幾場個掉落數目, 我覺得今次其實唔太lite...(我開始懷疑下星期係無新活動..)

每日會出新的地獄關(每關一職), 但有無人記得係唔係全部都係趺平蜘蛛+茄子? (即係可以去20AP打住碗先?)
我不明你為什麼會認為下星期有新活動?

看素材需求和活動時間起碼月尾才有吧?(之前萬聖和聖誕復刻倒是讓人知很快有新活動)

還有如gingq 7大大你說最省錢的做法是抽也不要抽,像今次我當初還說只以禮裝為目標,但最後還不是課多了(好在結果ok, 如果又來哈桑王那次般就。。。。。)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 03-16-17 10:08 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:53 AM   #33053
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
原來鐵大曾經係無課

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:56 AM   #33054
gingq7

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我不明你為什麼會認為下星期有新活動?

看素材需求和活動時間起碼月尾才有吧?(之前萬聖和聖誕復刻倒是讓人知很快有新活動)
因為萬聖復刻都係兩星期, 但第二個星期就開新活動, 所以我有期待下星期會有新活動,
不過打左幾場後我已覺得機會很細, 因為實在睇唔出lite了在哪裡? drop rate一樣, 但平蜘蛛因為多了500綠方的原故反而仲需求多左...
舊 03-16-17, 09:00 AM   #33055
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
咁只好期待april fool

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 09:05 AM   #33056
gingq7

[在公司發呆中]
科普一下沖田Alter (魔神Saber)

舊設定(?):

寶具:

舊 03-16-17, 09:11 AM   #33057
細路翔
The One

我當初入坑就無天真到認為隻game可以無課玩落去

但我設比自己既娛樂消費上限係自己1/4收入,所以我一個月頂多只能課7.5 pack

依隻game真係要見到一路keep住每20連為單位內有5星禮/4星鯖出先好去賭j
好明顯個系統係輪到你果時就乜叉都一次過出比你,無你份果時你一次課3000石都比條毛你....

你地話我好歐,其實我只係果次月神翻出既時候無聊燒左300粒主線/登入送既石乜都無就覺醒左而已
(我都知依隻game 300粒乜春都無先係正常運作)

其實邊隻game都好,抽野都應該睇頭兩、三抽既手氣去做人

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 09:15 AM   #33058
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
因為萬聖復刻都係兩星期, 但第二個星期就開新活動, 所以我有期待下星期會有新活動,
不過打左幾場後我已覺得機會很細, 因為實在睇唔出lite了在哪裡? drop rate一樣, 但平蜘蛛因為多了500綠方的原故反而仲需求多左...
剛剛對一對

其實上次無綠方換
綠方係由空境活動開始先
所以平蜘蛛所需兌換量比上次多左1000

禁斷之頁便宜了200
但多左毒針換要900
所以茶壺所需兌換量比上次多左700

今年金銀火比上次雙倍兌換量
所以茄子所需兌換量比上次多左750

雖然我地可以唔使換黃金骷髏同換少D/唔駛換禮裝

不過佢再唔開新關其實真係幾肝下...
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 09:20 AM   #33059
細路翔
The One

引用:
[在公司發呆中]
科普一下沖田Alter (魔神Saber)

舊設定(?):

睇款覺得唔係仇職就係狂職,今次真係就算真係出都唔關我事

本身隻沖田我都係打算課兩pack拎禮裝刷event唔覺意射中,
狂職我夠晒人,仇職點都留比黑j(就算黎緊抽唔到都會等佢再翻兜)

劍職的話對我依d投石問路既弱雞依家真係靠沖田一隻單體劍搭多隻黑王算
(唔,仲要留石比嫁王,omfg)

其實我由尋晚就一直好想吐糟沖田同阿信明明係搞笑角色點解個戰鬥模組+對白咁正經

所謂lite應該係對已經肝過上一次既玩家,對我依d新人好明顯係肝爆

英國說大家抱團死
舊 03-16-17, 09:25 AM   #33060
~小鬼~
白虎白虎白白虎

今次要係冇5*禮裝的情況下農....
超辛苦

舊 03-16-17, 09:26 AM   #33061
細路翔
The One

引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
今次要係冇5*禮裝的情況下農....
超辛苦
上次活動果d今次用唔返?

英國說大家抱團死
舊 03-16-17, 09:30 AM   #33062
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 細路翔 查看文章
上次活動果d今次用唔返?
用得返

歡迎pm查詢、預約
舊 03-16-17, 09:32 AM   #33063
細路翔
The One

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
用得返
即係用左都肝爆?

我就係見今次要肝到嘔血所以3張看板娘無拎去突,就咁插係3隻角上面先算

英國說大家抱團死
舊 03-16-17, 09:35 AM   #33064
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
即係用左都肝爆?

我就係見今次要肝到嘔血所以3張看板娘無拎去突,就咁插係3隻角上面先算
用左都肝, 唔用就更加...
活動禮裝除非你抽到6張以上, 否則最好都係等活動完先拎去合

歡迎pm查詢、預約
舊 03-16-17, 09:36 AM   #33065
大破人間

引用:
即係用左都肝爆?
小鬼當時好似未入坑

最肝的是素材兌換量, 黃金骷髏同禮裝個兌換量只係九牛一毛

再者換回來的個張活動禮裝只加本能寺proint而無助於換素材, 本能寺proint係最唔駛擔心既野
每日一場既黃金天國會派超大量.

所以要勁抽卡池活動禮先可能唔駛肝
舊 03-16-17, 09:38 AM   #33066
細路翔
The One

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
用左都肝, 唔用就更加...
活動禮裝除非你抽到6張以上, 否則最好都係等活動完先拎去合
最主要係插晒卡/配晒bonus角去打40ap都係得3000point左右

cp值完全對不上,快d比90lv關我地肝算啦

英國說大家抱團死
舊 03-16-17, 09:39 AM   #33067
大破人間

引用:
最主要係插晒卡/配晒bonus角去打40ap都係得3000point左右

cp值完全對不上,快d比90lv關我地肝算啦
point等每日一場黃金天國, 後面會派勁多point又易打
全隊放哂加成角去打就得
舊 03-16-17, 09:42 AM   #33068
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
其實我每次出部野都想課 就算有非洲石都好 每次課之莉望一望個戶口同埋俾埋家用 見到條數就會放棄

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 10:13 AM   #33069
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
一直玩ps系的表示 一隻人物要幾百幾千我就會停下來

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 10:18 AM   #33070
~小鬼~
白虎白虎白白虎

果時未玩,目標定係全狗肉,禮裝同信長先
好多時係見到好多人出post 易中就去抽,但更多人冇中唔出聲

舊 03-16-17, 10:48 AM   #33071
大破人間

引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
果時未玩,目標定係全狗肉,禮裝同信長先
好多時係見到好多人出post 易中就去抽,但更多人冇中唔出聲
其實呢D有感染力, 見到人中就自己都會想抽

所以見呢度一直都有師兄話新池開頭幾日唔好入GAF
舊 03-16-17, 11:04 AM   #33072
細路翔
The One

引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實呢D有感染力, 見到人中就自己都會想抽

所以見呢度一直都有師兄話新池開頭幾日唔好入GAF
跟車太貼唔係問題,但頭兩抽feel到唔對路就應該剎車

英國說大家抱團死
舊 03-16-17, 11:26 AM   #33073
~小鬼~
白虎白虎白白虎

用2下去估跟本冇可能,抽100下唔中就諗下係咪真係好想要先...
都係果句,唔上穩陣D

閃光彈注意

尋日頭2Pack乜都冇,之後1Pack 3張5*

真係3P 乜都冇我會抖下....

此篇文章於 03-16-17 11:31 AM 被 ~小鬼~ 編輯。
舊 03-16-17, 11:35 AM   #33074
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
我係逐pack逐pack入,所以抽晒1pack唔會即刻繼續抽
上次一次入三pack情人節分俾jack,羽蛇神
結果係阿jack個日抽晒
所以宜家等啱角先再入(魔神saber)
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 11:36 AM   #33075
~小鬼~
白虎白虎白白虎

1pack pack 入其實係好D,你一次過入唔中只會抽晒留唔到

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:14 AM

手機版 | APP版