Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45  ... 最後
日本動漫畫討論版>佐島勤「魔法科高校の劣等生」総合THREAD
leungky1 04:04 PM 06-04-14
作者: 細路翔:
講真

由病徵黎睇,作者似有自閉症多過中二病
自閉症係有才能但唔識表達

呢套頂多只係扮大人
小嘉 09:11 PM 06-04-14
作者: 神龍:
呢套好似正到叫娘咁喎
你睇完佢寫一大堆設定後

你見主角反設定而行

係咪正到叫娘
money 11:16 PM 06-04-14

Kinny Riddle 01:07 AM 06-05-14
我係故意無視故事滑稽設定,專睇可愛人設同當笑片睇先挨到而家。(慣左先睇熟肉版,以為唔明內容乃自己日語修鍊未成熟。但睇埋字幕後都仍然R o西頭後決定放棄唔唸太多)

但見大家可以持續幾十頁認真插作者同故事後,都仲可以好似睇三色台劇集般一邊鬧一邊繼續睇,我開始覺得不可思議,你地係天生M既嗎? (SAO討論串也係同樣現象)
leungky1 02:58 AM 06-05-14
作者: Kinny Riddle:
我係故意無視故事滑稽設定,專睇可愛人設同當笑片睇先挨到而家。(慣左先睇熟肉版,以為唔明內容乃自己日語修鍊未成熟。但睇埋字幕後都仍然R o西頭後決定放棄唔唸太多)

但見大家可以持續幾十頁認真插作者同故事後,都仲可以好似睇三色台劇集般一邊鬧一邊繼續睇,我開始覺得不可思議,你地係天生M既嗎? (SAO討論串也係同樣現象)
頭幾集印象極差
之後就想睇佢下限可以去到邊
直到最後有足夠把握話俾人聽呢套係爛作

同一道理用過喺AB同GC身上
hitachi 12:23 PM 06-05-14
作者: Asurada:
其實呢個睇法同我朋友研究過「在下板本」作者同「上帝的日常」作者的心理係一樣
坂本好睇好多
尼路 12:37 PM 06-05-14

因為唔睇到最後會俾人話無資格罵的
不過個人來說佢再無乜爆點我就跳船算,換個角度重有人罵都好過完左都無人知個堆,好似信長個套就夠死……
casio 12:48 PM 06-05-14

其實本嘢無視上帝本人同上帝有關嘅人際關係我覺得OK架,至於魔法設定,因為我唔識魔法所以不在意
神龍 04:16 PM 06-05-14
作者: Asurada:
其實呢個睇法同我朋友研究過「在下板本」作者同「上帝的日常」作者的心理係一樣
我睇土反本真係唔覺個作者打緊飛機喎
尼路 04:55 PM 06-05-14
土反本唔係認真的搞笑咩?明玩野同扮認真係兩回事喎
細路翔 06:08 PM 06-05-14
依套野好明顯連我地中學時寫既黑歷史小說都不如(?

就算係業餘人士公開得比人睇就預左比人插

依套個原作者明顯係覺得你唔入得佢
ouki 06:13 PM 06-05-14

SAO只係插動畫組的成品...不是插原作

作者: casio:
其實本嘢無視上帝本人同上帝有關嘅人際關係我覺得OK架,至於魔法設定,因為我唔識魔法所以不在意
....E.....禁本野仲有咩內容
細路翔 06:25 PM 06-05-14
SAO起碼設定上自打嘴巴都要花幾期時間

依套就每期都大巴大巴對住自己個嘴係咁聲

無得比

加上川原係公開場合講野無咁得罪人多(?
casio 06:32 PM 06-05-14
作者: ouki:
....E.....禁本野仲有咩內容
莉娜,會長,雙子之類,另外幾篇無上帝嘅短篇都ok架
leungky1 06:46 PM 06-05-14
作者: 細路翔:
依套野好明顯連我地中學時寫既黑歷史小說都不如(?

就算係業餘人士公開得比人睇就預左比人插

依套個原作者明顯係覺得你唔入得佢
X 覺得你唔入得佢
O 話你聽呢個世界有個設定令你唔入得佢
Kinny Riddle 07:20 PM 06-05-14
我唔係好知詳情,作者本人真係咁乞人憎?
casio 08:05 PM 06-05-14
我唔係好知詳情,作者本人真係咁乞人憎?
具體D應該係自我中心加脾氣臭,每次有人係推特吐糟佢D設定,佢就會發癲鬧人
不過傳聞正式出書後有改善……傳聞啦,因為自從佢發癲同網民開戰怒刪推特後就無咩點同讀者交流
Kinny Riddle 09:05 PM 06-05-14
作者: casio:
具體D應該係自我中心加脾氣臭,每次有人係推特吐糟佢D設定,佢就會發癲鬧人
不過傳聞正式出書後有改善……傳聞啦,因為自從佢發癲同網民開戰怒刪推特後就無咩點同讀者交流
不過我唔明既係,既然佢白痴到出書前得罪咁多人,響呢個先天不利條件下,點解仍然都可以咁賣得兼漫畫+動畫化?

唔通結論係:角川既宣傳攻勢真係厲害到足以彌補到呢個不足之處?
細路翔 09:06 PM 06-05-14
不過我唔明既係,既然佢白痴到出書前得罪咁多人,響呢個先天不利條件下,點解仍然都可以咁賣得兼漫畫+動畫化?

唔通結論係:角川既宣傳攻勢真係厲害到足以彌補到呢個不足之處?
你睇美國就知一個作者口臭+內容白癡同本書賣唔賣得完全唔關事
casio 09:24 PM 06-05-14

嘛,某程度嘅理由似乎係因為有人將自己鍾意代入主角
harakuma 09:09 PM 06-08-14
點解今集達也個制服有花既?比佢升咗級定畫錯咗?
埃及使者 09:14 PM 06-08-14
作者: harakuma:
冇畫錯
代表一高出戰九校戰既制服
所以全部統一哂

OT: 小說有提及制服有兩款既超~無聊原因
harakuma 09:28 PM 06-08-14
作者: 埃及使者:
冇畫錯
代表一高出戰九校戰既制服
所以全部統一哂

OT: 小說有提及制服有兩款既超~無聊原因
THX, 又真係幾無聊, 唔怪得之之前幾頁你哋係咁話個作者啦
小嘉 09:31 PM 06-08-14
作者: harakuma:
件制度有無花既原因已經唔係無唔無聊既問題
係直頭低能

都係間接做成而家歧視既原因
harakuma 09:45 PM 06-08-14
不過, 話說回來, 日本本身都係個好重階級分別既國度, 成功既就捧到上天, 失敗既就踩到狗屎咁,

所以作者個思維, 或者外國人我地係有D難体會
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45  ... 最後

返回主題版面