Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-17, 09:56 PM   #226
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: qwe 查看文章
無想像中咁好, 打怪時幾粗糙同偷格
畫面感覺似PSP GAME HD落PS3度
switch版d貼圖完全唔同而細節位都多左好多,絕對唔係只係解像度高左
我見唔到有咩偷格,整體表現比想像中理想

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:06 PM   #227
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
可能我唔識嘢
3D模組動作會有偷格都係第一次聽
通常都係2D偷格多,例如以前細個打PS拳皇96再去同學屋企用SS打先知咩叫偷格
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:17 PM   #228
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
係咪無中文?

擔心新手好難追進度
其他人繼承一開始有勁裝
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:25 PM   #229
野良猫
肥倫

引用:
作者: Akira 明 查看文章
係咪無中文?

擔心新手好難追進度
其他人繼承一開始有勁裝
睇你同邊個打,街場新手多的是

我自己玩都嘅話要由頭嚟過
舊 06-05-17, 10:35 PM   #230
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我自己玩都嘅話要由頭嚟過
難得你個名隔離有個紅皇冠,就咁砍掉重練大o徙o左D喎
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 11:37 PM   #231
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: qwe 查看文章
無想像中咁好, 打怪時幾粗糙同偷格
畫面感覺似PSP GAME HD落PS3度
粗糙應該係YOU壓片造成, 靜止時其實幾清楚

舊 06-05-17, 11:38 PM   #232
Eking

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
難得你個名隔離有個紅皇冠,就咁砍掉重練大o徙o左D喎
有3DS版唔駛重練吧?

舊 06-05-17, 11:57 PM   #233
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
SORRY, 用錯詞, 係想表達好似FPS唔順, 同開頭係村個順暢感唔同
純感覺, 反正都為左佢買左NS, 到時點都會買, 同埋點都好過起格...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 09:20 AM   #234
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
本身只有 mhx, 如果想繼承有冇建議打到邊度夠?
印象中打到上位開左就冇玩, 搵番餅帶出黎先確認到.

舊 06-06-17, 09:31 AM   #235
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
點解你地可以咁有趣對住條720P仲係直播既片講起格同粗糙...
唔係以為實機係咁嘛
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 09:38 AM   #236
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
作者: carychow 查看文章
本身只有 mhx, 如果想繼承有冇建議打到邊度夠?
印象中打到上位開左就冇玩, 搵番餅帶出黎先確認到.
打o左上位緊急骸龍就夠。因為就算你上集打到HR999,今集都會俾Crapcom reset到得返HR8,打完螳螂解放HR都係得返兩位數
舊 06-06-17, 09:47 AM   #237
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
打o左上位緊急骸龍就夠。因為就算你上集打到HR999,今集都會俾Crapcom reset到得返HR8,打完螳螂解放HR都係得返兩位數
多口問句,上位滅燼裝夠唔夠殺住先?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 09:49 AM   #238
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 野良猫 查看文章
可能我唔識嘢
3D模組動作會有偷格都係第一次聽
通常都係2D偷格多,例如以前細個打PS拳皇96再去同學屋企用SS打先知咩叫偷格
3D偷格

雖然呢個係特登偷格會好睇D既

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 10:39 AM   #239
Eking

引用:
繼承X正常都係錢同埋會有少量特別優惠, 正常係唔會繼承裝備, 最多可能送特別裝備

舊 06-06-17, 10:44 AM   #240
Eking

3DGAME正常係因為機能而DISPLAY唔到全動作, 畫面出現好似30FPS左右, 佢地唔係好似以前2D GAME咁做少格數, 同PC GAME一樣, 機能強機FPS會自動上升(會上升超過60FPS), 但係差PC可能只會有20-30FPS, 只不過係畫面上係20-30FPS, 實際上電腦係有運算哂成個動作

舊 06-06-17, 11:03 AM   #241
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
多口問句,上位滅燼裝夠唔夠殺住先?
升爆Lv.10實夠
話時話,你唔係唔打3DS+NS o既MHXX咩?
舊 06-06-17, 11:29 AM   #242
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
升爆Lv.10實夠
話時話,你唔係唔打3DS+NS o既MHXX咩?
NS無話唔打,係唔滿意佢出隻高清唔加新o野

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 11:31 AM   #243
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
3D偷格

雖然呢個係特登偷格會好睇D既
你這是認真解釋定吐嘈!?

舊 06-06-17, 01:36 PM   #244
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
睇完成段試玩...........

有種好似一般三流PC game 要靠行Mod 改貼圖加AA 先見得吓人嘅感覺

起角嘅奶子一樣係起角, 四方形嘅下巴行1080 後更見四方

似乎只要係Gapcom 出品, 都唔好其待會有新3d 建模

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 01:40 PM   #245
野良猫
肥倫

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

有種好似一般三流PC game 要靠行Mod 改貼圖加AA 先見得吓人嘅感覺

新模唔會啦
Wiiu嗰次都係咁上下,陰影位都起格
舊 06-06-17, 02:11 PM   #246
Eking

引用:

你以為NS係一部好勁機?.....

舊 06-06-17, 06:35 PM   #247
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Eking 查看文章
你以為NS係一部好勁機?.....
NS 機能好唔好係期次

Gapcom 技術力同食老本態度先係重點

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 06:48 PM   #248
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:

非常中肯~終於有人講左我心果句~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 06:59 PM   #249
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:

人物模組,水面effect, 倒映....全部不合格~
都唔攞Horizon Zero Dawn比~
2013 GTAV都仲有一大段距離,起碼8-10年~

除非Numbering新作出黎見人,
否則都無討論/研究/買既價值~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 07:10 PM   #250
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
佢而家只係將一隻3ds game高清化

就算3ds隻bio revelations高清化出係PS4都唔會有bio5/6/7畫質
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter XX, Nintendo Switch, モンスターハンターダブルクロス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Monster Hunter XX | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 308 11-11-17 04:10 PM
放 Monster Hunter XX 220$ 11281984 買賣專區 0 05-01-17 03:19 AM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版