Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
攻略及心得交流區>[攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區
IDGAF 02:02 AM 08-29-15
作者: initial:
玩緊第一章, 沿途果d 兵營其實駛唔駛清哂?
定係直剷上最頂果區救人就ok?
由手機版發出
我做咗玩MGS最唔應該做的…被發現+殺晒全村人再救人質…

解咗Captured成就15 G
(Capture an outpost or guard post.)

http://www.xboxachievements.com/game...-Captured.html

其實係咪用ZZZ槍整暈晒D敵人一樣當係capture 咗個outpost?

不過,睇返成就都無所謂啦,反正都唔打算會玩頭一次全S。

http://www.xboxachievements.com/game.../achievements/
GN00508771 01:41 AM 08-29-15
已解決了
THANK
鈴蘭 02:56 AM 08-29-15
千祈唔好亂挑熊機
由手機版發出
Billywto 11:37 AM 08-29-15
作者: 鈴蘭:
千祈唔好亂挑熊機
由手機版發出
只要唔好太近隻熊仔,用麻醉槍打中個頭就可以[回收]
由手機版發出
鈴蘭 11:49 AM 08-29-15
作者: Billywto:
由手機版發出
咁睇黎係我唔中頭
射晒成排都唔訓
Billywto 12:08 PM 08-29-15
咁睇黎係我唔中頭
射晒成排都唔訓
戰鬥狀態下隻熊麻醉唔到,但唔知後期的裝備得唔得
由手機版發出
鈴蘭 12:37 PM 08-29-15
戰鬥狀態下隻熊麻醉唔到,但唔知後期的裝備得唔得
由手機版發出
咁都係開發到麻狙先去捉.........
另外,殺動物都係計殺傷的 已經試左一次了
~飛彈~@@ 11:52 AM 08-29-15
由手機版發出
個回收氣球level 1 都可以? 好似唔係樣樣都得,可能我太貪心了
Billywto 12:13 PM 08-29-15
作者: ~飛彈~@@:
個回收氣球level 1 都可以? 好似唔係樣樣都得,可能我太貪心了
汽球開發到一定程度可以回收重型裝備/載具
汽球數量會增加,一次過全收整個蘇聯補給站人員/裝備應該冇難道 XD
由手機版發出
~飛彈~@@ 12:41 PM 08-29-15
汽球開發到一定程度可以回收重型裝備/載具
汽球數量會增加,一次過全收整個蘇聯補給站人員/裝備應該冇難道 XD
由手機版發出
太貪心諗起都超正
com1010hkjp 01:35 PM 08-29-15
千祈唔好亂挑熊機
由手機版發出
被撞死
HI_Ricky 03:33 AM 08-29-15
一開波落樓梯直去地下有驚喜
GN00508771 04:01 AM 08-29-15
作者: HI_Ricky:
一開波落樓梯直去地下有驚喜
我見到有人即刻番轉頭wwwww

有d咩驚喜
pureman 09:25 AM 08-29-15
救miller0個到,去到millet所在既building都唔見人,係咪正常?
我驚係bug
玩左好多次,0係屋到行黎行去都唔見,比日發現又由頭潛入過(因為想0alert)
LonelyBlue 10:28 AM 08-29-15
對上個一次玩係PW
GZ無玩過

通常一開波到地圖係做咩多?
救MILLER個地圖已經係大到無倫⋯⋯
唔似以前一條路徑玩落去
慢慢索敵搜下鑽石 定直奔終點?
will1223 11:53 AM 08-29-15
作者: LonelyBlue:
對上個一次玩係PW
GZ無玩過

通常一開波到地圖係做咩多?
救MILLER個地圖已經係大到無倫⋯⋯
唔似以前一條路徑玩落去
慢慢索敵搜下鑽石 定直奔終點?
Miller個開始講限時3日
想知有冇人試過overtime

玩左成晚先4%
rokuna 12:03 PM 08-29-15
熊仔可唔到以CQC ?
大懶財 12:38 PM 08-29-15
遲下洗唔洗幫手整個mgo ID收集表
鐵之侍 11:19 PM 08-29-15
作者: 大懶財:
遲下洗唔洗幫手整個mgo ID收集表
求之不得,我不懂搞的,大大願幫手太感謝了

打支線任務都花很多時間加上我是亂打一通的,主線推得很慢,錢也不太夠用,好在任務可重打賺錢,加上基地都很多寶石拿
zamar 01:03 AM 08-30-15
打到ep12,敵軍基地搵emmerich果個建築物點入?
搵到3隻門仔,全都有鎖
太多敵人,仲有直昇機巡,好難唔alert....
westpat 01:18 PM 08-29-15
出事
玩完序章,之後system話install game data要507seconds
等左一個鐘都冇反應

出得返去ps menu

而家唔知點...stuck住左

日psn,行日版
GN00508771 01:23 PM 08-29-15
作者: westpat:
出事
玩完序章,之後system話install game data要507seconds
等左一個鐘都冇反應

出得返去ps menu

日psn,行日版
完全關機重新開過
IDGAF 01:39 PM 08-29-15
可惜咁大的地圖冇COOP
由手機版發出
我買之前無睇太多預告片,想玩的時候多D驚喜,
好似話有兩個ONLINE模式,一個係ONLINE VS形式(10月先開始?),
另一個我無留意好似係整MOTHER BASE之類的。

我覺得就算宜家無,日後都可能出(收費)DLC追加,
個人期望有類似R* Red Dead Redemption之後加的CO-OP MODE咁。
唔係整到阿富汗咁大咪好嘥…

https://twitter.com/Kojima_Hideo/sta...rc=twsrc%5Etfw

作者: westpat:
出事
等左一個鐘都冇反應

出得返去ps menu

日psn,行日版
其實PS4/PS3版宜家有無更新,同埋係VER.幾?
rokuna 01:54 PM 08-29-15
作者: LEGOCAPTOR:
我買之前無睇太多預告片,想玩的時候多D驚喜,
好似話有兩個ONLINE模式,一個係ONLINE VS形式(10月先開始?),
另一個我無留意好似係整MOTHER BASE之類的。

我覺得就算宜家無,日後都可能出(收費)DLC追加,
個人期望有類似R* Red Dead Redemption之後加的CO-OP MODE咁。
唔係整到阿富汗咁大咪好嘥…

https://twitter.com/Kojima_Hideo/sta...rc=twsrc%5Etfw

其實PS4/PS3版宜家有無更新,同埋係VER.幾?
從來無公佈過 有coop 呢樣野 亦唔希望有

話明潛入 今集有Npc quiet 已經足夠

想coop 等online pvp吧 一定好精彩
IDGAF 02:54 PM 08-29-15
作者: rokuna:
從來無公佈過 有coop 呢樣野 亦唔希望有

話明潛入 今集有Npc quiet 已經足夠

想coop 等online pvp吧 一定好精彩
其實上次MGS PW有得幾個人CO-OP做任務都幾好玩,
同埋我印象中好似要單機過咗某D主線先開到CO-OP無損單機的可玩性的。
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面