Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-08, 10:17 PM   #276
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
始終打多深夜黑人鬥烏鴉既場面,睇死人
劇情方面就...太破碎,
但綜合總算值得睇下

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 10:40 PM   #277
Kain

PSN  IDkain_jpn
結論係,B.O.W.同t-virus根本唔岩做武器,所謂最強嘅暴君(個人認為hunter比較實際)或者G都打唔贏主角
用黎做恐怖襲擊先正確
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 12:25 AM   #278
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
睇完覺得都ok喎
同埋想問下tricell係咪就係bio5幕後嗰間?
咁呢個故仔算唔算係bio4-5中間空白嘅補完
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 02:57 AM   #279
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
睇完覺得CG方面都還可以接受,劇情方面就一貫荷里活動作片公式格局,不過都算係喺BIO 4 同5之間作一個連接。

此篇文章於 12-07-08 03:04 AM 被 persona_milk 編輯。
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 02:45 PM   #280
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
可惡
點解冇H.C.F. ,ada同wesker份既?
除左H.C.F. 仲要整多個組織有B.O.W.?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 03:57 PM   #281
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
可惡
點解冇H.C.F. ,ada同wesker份既?
除左H.C.F. 仲要整多個組織有B.O.W.?
其實我一直都好介意呢樣o野……做咩係咁整到umbrella執笠,之後又搞咁多新興藥廠

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 04:04 PM   #282
kasatigoru

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
其實我一直都好介意呢樣o野……做咩係咁整到umbrella執笠,之後又搞咁多新興藥廠
佢永遠係結尾都唔會有個完整結局, 係要留番一線,
等下一次重有故仔可以講...即係, biohazard個名實在太搵得錢,
呢世都唔會完
kasatigoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 05:23 PM   #283
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
其實咁龐大的製藥市場,無其他競爭者接手先唔合理.
武器,藥物等科研根本無可能停止的,一個設施毁滅自然有另一個新設施取而代之.

唔合理既係個個研究設施都咁容易發生意外...

舊 12-07-08, 07:20 PM   #284
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
其實咁龐大的製藥市場,無其他競爭者接手先唔合理.
武器,藥物等科研根本無可能停止的,一個設施毁滅自然有另一個新設施取而代之.

唔合理既係個個研究設施都咁容易發生意外...
我覺得wilpharm已經做足防擴散嘅後著
噴完disinfect,再嚟個大爆炸
之後再沉到3000m以下地底後再一次大爆炸
應該無乜措施可以再做吧
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 07:30 PM   #285
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: pakchi70 查看文章
我覺得wilpharm已經做足防擴散嘅後著
噴完disinfect,再嚟個大爆炸
之後再沉到3000m以下地底後再一次大爆炸
應該無乜措施可以再做吧
的確好完善,不過這些只是意外發生後用的後着.

(當然,沒意外發生的話主角們就無用武之地了... )

此篇文章於 12-07-08 07:32 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 07:38 PM   #286
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: kasatigoru 查看文章
佢永遠係結尾都唔會有個完整結局, 係要留番一線,
等下一次重有故仔可以講...即係, biohazard個名實在太搵得錢,
呢世都唔會完
跟本上

呢套又好 之前全世界關於生化的片又好(就算係港產都一樣) 都係永遠唔會有結局

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 08:26 PM   #287
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
真人版那個BH可以入黑歷史.
個人比個追擊者還好打, 主角中毒中到變超人. 手槍可以掉. 複製人無敵.
完全沒左個氣氛.

這次動畫版本不過不失, 但是主人公也有一個壞習慣, 就是打不死. 對住那麼勁的G都身上沒有任何傷害, 還用一把手槍把G消滅 ha.
不過Boss的設定和場景也有BH的感覺. 好過真人版本好多.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 09:01 PM   #288
小嘉
The One

LEON 次次出親黎都係溝女女既
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 09:13 PM   #289
ai.
RELEASED

看了,我覺得故事太短,total時間沒有問題,不過點解時間去到一半先介紹灑所有角色背景,
之後就直入final stage.(應該說序幕太過長,用了一半時間)
雖然故事太過做作(太似game了),但依然可以接受,只係太少戰鬥.(中間似係女主角的文戲太長了.)

雖然畫面不及ff7ac,不過我喜歡依套多些,個套完全最後看唔明,而且有些動作分鐘又差.
引用:
作者: marco仔 查看文章
個人比個追擊者還好打, 主角中毒中到變超人. 手槍可以掉. 複製人無敵.
雖然我都唔係太鍾意真人版,因為故事一集比一集
從bio5的預告,wesker都已經變到接近超人了.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 11:28 PM   #290
Kain

PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: AiStudio 查看文章
看了,我覺得故事太短,total時間沒有問題,不過點解時間去到一半先介紹灑所有角色背景,
之後就直入final stage.(應該說序幕太過長,用了一半時間)
雖然故事太過做作(太似game了),但依然可以接受,只係太少戰鬥.(中間似係女主角的文戲太長了.)

雖然畫面不及ff7ac,不過我喜歡依套多些,個套完全最後看唔明,而且有些動作分鐘又差.
雖然我都唔係太鍾意真人版,因為故事一集比一集
從bio5的預告,wesker都已經變到接近超人了.
根本wesker用果隻毒最勁,仲整咁多野把鬼
umbrella其實可能未玩完,spencer仲未出現過,連wesker都唔知佢諗乜
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:06 AM   #291
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
leon 原來係姐控
救阿蘿莉個陣, 真係眼尾都無望下

同埋capsom仲咩搞到佢越黎越james bond ae. . . . . .

第二集個陣真係唔識貨, (同埋可能無ps啦)
淨係爆左一邊一次
好想玩番ae

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已

此篇文章於 12-08-08 12:57 AM 被 jamsquare 編輯。
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 10:30 AM   #292
宇智波佐助
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: pakchi70 查看文章
睇完覺得都ok喎
同埋想問下tricell係咪就係bio5幕後嗰間?
咁呢個故仔算唔算係bio4-5中間空白嘅補完
但係佢有 g1 出場
呢個唔係 bio2 既故事咩-0-???

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 10:42 AM   #293
千野新一

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jamsquare 查看文章
leon 原來係姐控
救阿蘿莉個陣, 真係眼尾都無望下

同埋capsom仲咩搞到佢越黎越james bond ae. . . . . .

第二集個陣真係唔識貨, (同埋可能無ps啦)
淨係爆左一邊一次
好想玩番ae
玩psp啦..我都玩緊xdxd~

bio 2~係3集ps bio入面最正~xd

舊 12-08-08, 10:52 AM   #294
千野新一

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 宇智波佐助 查看文章
但係佢有 g1 出場
呢個唔係 bio2 既故事咩-0-???
呢個故事係bio 4 既一年之後..

bio 2 既7年之後...

舊 12-08-08, 10:52 AM   #295
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
對於隻g ...我只能講 冇野講
以下反白 未睇者唔好睇
開頭g比1x人用步槍 全身掃射 仲成功推進 之後down左一次 然後起身清場
leon出場 打踢左條橋壓到g 進化...

再之後...中間d 超人片段唔講 一刀飛落隻眼度 (會心一擊!?) 隻g大叫...

leon既神力 一手 頂住兩個人 + 一發head shot 就ko 隻g
最後大家要知道 有手搶就夠了 任何步槍都冇意思 或者拎多幾把刀仔
真係..冇野講
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 10:53 AM   #296
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 千野新一 查看文章
psp啦..我都玩緊xdxd~

bio 2~係3集ps bio入面最正~xd
恩 !? 您係唔係打多左隻字 ?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:27 PM   #297
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
恩 !? 您係唔係打多左隻字 ?
SCE官網有得下載PSP版BH2(係用官方PS模擬器運行的)

收費好似太約$60~70

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:58 PM   #298
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
SCE官網有得下載PSP版BH2(係用官方PS模擬器運行的)

又係一個好既solution wor
又平又可以出街玩

thanks all

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:59 PM   #299
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:

$33咋~~好抵玩~~

舊 12-08-08, 01:22 PM   #300
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
LEON 次次出親黎都係溝女女既
係比女溝呀

標籤
BIOHAZARD: VENDETTA, バイオハザード:ヴェンデッタ, 生化危機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:39 AM

手機版 | APP版