Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-15, 08:55 PM   #26
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
一開始仲以為妹妹唔係人類之類嘅超自然故事,原來佢變細粒只係純粹形容妹妹點樣一番到屋企「打回原形」變成死宅女嘅演繹而已。XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 09:02 PM   #27
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
分段太多不連貫吧,我覺得如果像烏賊娘那樣將數個故事合成一回較好
問題係呢隻生物比唔到巧打意o既感覺......只係有想打鑊o既感覺

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 09:08 PM   #28
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
直頭是煩果隻

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 09:23 PM   #29
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
問題係呢隻生物比唔到巧打意o既感覺......只係有想打鑊o既感覺
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完唔知點解有股莫名的怒火
引用:
作者: mikemike 查看文章
直頭是煩果隻
比起佢,某D精蟲上腦o既蘿蔔頭觀眾大半都話要調教佢呀怒姦佢一鑊咁。

佢o地比女S完覺醒M屬,同對d死小孩覺醒S屬係咪已經係宅男女界常規?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 11:25 PM   #30
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
又有人用了現實的角度看二次元了
那是你的妹妹啊
聽從妹妹任性的要求是哥哥的義務吧
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 11:41 PM   #31
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
又有人用了現實的角度看二次元了
那是你的妹妹啊
聽從妹妹任性的要求是哥哥的義務吧
點解我只會諗到四個字: 體無完膚
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-15, 11:50 PM   #32
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
第一集就被抓包?

qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-15, 07:51 AM   #33
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
原作有隱約交代過佢之前15年都過得唔正常

所以個阿哥依一年先係補償心態下由得佢予取予求搞到咁,仲有高中課程佢應該3-4歲就學完所以依家先可以一返歸就廢人化

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-10-15 08:37 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-15, 07:58 AM   #34
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: qhxu 查看文章
第一集就被抓包?

http://i.imgur.com/kgJd9U5.jpg[/IMG]
沒有I go to school by bus

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 09:48 AM   #35
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
EB777對吸睛波唔止太平,連堆生寶男女對引到o黎

777o既天然聾+天然盲屬性,攪到佢好正路咁日日都聽唔到屋企樓上+睇到面對面煩埋兄妹六國大封相
下集切繪回
舊 07-16-15, 03:40 PM   #36
Game Master

海老名ちゃんおっぱいデカイ

秋田弁もかわいい

哥哥確實應該多啲叫佢上嚟玩,以抗衡任性妹妹嘅猖獗。反正海老名都已經係喜歡上哥哥了,對雙方係雙贏。

舊 07-16-15, 04:14 PM   #37
細路翔
The One

但個阿哥係公司比青梅竹馬既太子女相中都係無感覺

你地睇到後面就會知佢地兩兄妹既關係有幾禁忌(誤

英國說大家抱團死
舊 07-16-15, 04:44 PM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
咁妹妹真的好打意
充滿打意
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 05:19 PM   #39
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
女主角實在太討人厭

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 06:39 PM   #40
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
但個阿哥係公司比青梅竹馬既太子女相中都係無感覺

你地睇到後面就會知佢地兩兄妹既關係有幾禁忌(誤
別說笑了!哥哥的太太是海老名才對!!

我不要又來一個某我妹的爛結局

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 07:12 PM   #41
細路翔
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
別說笑了!哥哥的太太是海老名才對!!

我不要又來一個某我妹的爛結局
但暫時就咁睇

個妹似係後母生既

英國說大家抱團死
舊 07-16-15, 07:17 PM   #42
細路翔
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
女主角實在太討人厭
我覺得女主角只係一隻欠打既寵物(無誤

加上動畫好明顯將佢d無咁欠打既表現剪起左擺去後面d集數

依套野同蠟筆小新無分別,主角唔屁孩就會無野好演w

英國說大家抱團死
舊 07-16-15, 07:51 PM   #43
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
海老名回舒服好多,下回到另一個盲的出場

舊 07-16-15, 11:04 PM   #44
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
真係愈睇愈火,妹妹好煩,好想打,特別係唔比人訓
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 08:03 AM   #45
細路翔
The One

依種程度就覺得難頂,你地肯定未接觸過現實既16歲青春期女性

英國說大家抱團死
舊 07-17-15, 08:12 AM   #46
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
本來唔覺煩,但近幾日多左個三歲小朋友打搞,妹妹完全係同一lv,令人拳頭硬硬的

舊 07-17-15, 09:32 AM   #47
滅龍士
MHWs↓

引用:
咁你實頹過太平wwww
舊 07-17-15, 09:54 AM   #48
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
呢刀你刺中很多人
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 10:06 AM   #49
細路翔
The One

引用:
作者: J+1 查看文章
呢刀你刺中很多人
由手機版發出
現實中依種年紀又真係"任性"既女人唔止會覺得自己所有野都無錯

仲好清楚做d咩會實際傷害到屋企人
知道點樣一野劈晒你所有san值基本係每個女人都有既種族技能,只係睇人格素質用唔用得落實戰或者會唔會用(?

依套既女主角對比下只係對住阿哥時心智跌到得返5歲w

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-17-15 10:10 AM 被 細路翔 編輯。
舊 07-17-15, 05:57 PM   #50
Game Master

你班友仔,睇一陣就話煩要cut番。好明顯你哋未見識過俺妹嘅桐乃。

干物妹至少會撒嬌叫返「哥哥」,有某程度自知之明。

桐乃呢D就直頭當京介係垃圾。

同埋呢套唔似會行「亂倫路線」,所以干物妹雖然係煩,但我頂多當佢係小學生嗰種煩,至少我自己細個都係咁,咪又係被我阿媽搞到服服貼貼。XD

比桐乃呢類懶清高嘅極端傲嬌更容易服侍。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] 干物妹!うまるちゃん ~干物妹!育成計画~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 11 09-02-15 04:08 PM
[ETC]週間売り上げ(12月6日~12月12日) neo2046 電視遊戲討論版 6 12-16-04 04:10 PM
週間売り上げ(12月6日~12月12日) gc64 手提遊戲機討論版 0 12-16-04 01:39 AM
NEW:12月22日-28日 及 12月29日-04年1月4日+1/12 - 月曜版遊戲遊主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 01-16-04 12:30 AM
[GBA]Card Capter Sakura 12月12日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 19 11-01-03 12:15 PM

現在的時間是 04:56 PM

手機版 | APP版