Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-15, 12:50 PM   #1
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
[PC] Assetto Corsa Competizione︱Official GT World Challenge

http://www.assettocorsa.net/coming-to-console-2016/
引用:
505 Games today announced a partnership with Italian developer Kunos Simulazioni to publish
the current generation console versions of Assetto Corsa, the highly acclaimed racing game.
Currently available on Steam, Assetto Corsa is regarded as one of the most authentic racing
simulators on the market.
https://www.youtube.com/watch?v=XdejU7orTuk

此篇文章於 06-23-20 05:53 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 01:13 PM   #2
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
又黎一隻

比d出GT好過把喇

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 01:31 PM   #3
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
呢隻玩落好悶

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 01:47 PM   #4
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
留名等睇人講眼高手底

PC玩緊, 純 Sim 係悶d架啦,
無計啦, Casual Player 係只會覺得集郵要素重要過物理,
物理勁少少都話眼高手低架啦

呢度有晒人辦
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-15, 12:13 PM   #5
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
Race Sim 唔係不嬲都係for Hardcore Gamers架咩??
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-15, 12:48 PM   #6
TCS_disable
我有車車~

自呢度有人講 「架車唔係一早準備好晒俾我架咩?」 , 我已經唔當一回事

完全反映左佢幾懶同手車幾爛
舊 06-07-15, 03:09 AM   #7
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
Race Sim 唔係不嬲都係for Hardcore Gamers架咩??
Hardcore唔等於要踢SIM新手出門口
有物理唔等於其他要素完全飛走晒可以無視羅
更加唔好講明明個d暗病,User花時間fix到,但官方預設都keep住問題既問題

有好多人和review問候的地方係「對有興趣投入SIM的人支援不足」

====

有無玩過既人知道隻game手制點
有法拉利今次可能買下

見到某hardcore player嘴臉,其實都覺得玩垃圾NFS都重開心D

此篇文章於 06-07-15 03:12 AM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 09:35 PM   #8
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 飛燕 查看文章
但基本入場就係用軑,即係咁...

你想踩單車,你唔係踩一般單車,而係健身單車
而你想講我踩健身單車一樣有踩單車嘅樂趣... (我係隔離先講呢樣野黎)
(再換個角度講,現實,尤其F1,無左季中測試,試車時間都少埋,滿足練習條件就係打機,但要模仿成個環境就要落好多工夫,
調轉打機一樣,你覺得特定嘅掣先滿足條件,其實你可以物理上改掣,但偏偏有人講我邊有咁多錢甚至位,既然錢解決到嘅問題,解決唔到就無你辨法)

如果你買左軑又玩唔掂,唔好先話隻Game唔得,
最起碼你本身試分五級油門同 Brake,
會打滑係踩多左,鎖 Brake 係踩深左,
唔夠轉係唔夠慢,唔衝得就係少Grip 同 Downforce

知呢d已經係入門級

引用:
有無玩過既人知道隻game手制
已經無你嘅事
AC 都係難搞, 不過條胎比 Project Cars 咬, 可能會易上手d, 可能

引用:
見到某hardcore player嘴臉,其實都覺得玩垃圾NFS都重開心D
我知你話我,但實際更多人恥笑果個人,要明呢樣野,唔係我地唔歡迎佢,係佢講嘅野NOOB到更本唔識世界先大問題

如果講 Default 會毀一隻 Game, 咁 PS2 隻 R:Racing Evolution 就係呢類型嘅野, Default (全部野 Set中間)個操控更本完全有問題

當大家以為 GT 拉高左成個整體界別水平嘅時候,實際上情況無變

此篇文章於 06-07-15 10:22 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 06-07-15, 10:45 PM   #9
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
有物理唔等於其他要素完全飛走晒可以無視羅
更加唔好講明明個d暗病,User花時間fix到,但官方預設都keep住問題既問題

有好多人和review問候的地方係「對有興趣投入SIM的人支援不足」

====

有無玩過既人知道隻game手制點
有法拉利今次可能買下

隻game玩過一陣個問題都係
我究竟之後要做乜

起碼f1級手制上都仲好正常
係比codemaster果隻差少少

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-16, 12:22 PM   #10
安安

https://www.youtube.com/watch?v=HG0C_Q0h9Mw PS4 gameplay
引用:
舊 04-08-16, 10:19 AM   #11
安安

https://www.youtube.com/watch?v=5oPqCkp6IOQ Engineered to Perfection
引用:
舊 06-19-16, 12:22 PM   #12
安安

https://www.youtube.com/watch?v=zp713Evu5m4 Porsche Reveal Trailer
引用:
舊 08-16-16, 02:08 AM   #13
安安

https://www.youtube.com/watch?v=ZzUk6RY748I PS4 Preview
引用:
舊 08-17-16, 10:07 PM   #14
安安

https://www.youtube.com/watch?v=mv88TeBc13s Built For Racers
引用:
舊 05-18-17, 07:08 PM   #15
安安

https://m.facebook.com/notes/assetto...3245978701711/
CONSOLE UPDATE V 1.14 NOTES
Featuring all-new FREE bonus content, including 5 cars, as well as our home made Highlands track!

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=yE37VX2OQEM Update assetto corsa Ps4 (V 1.14)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Fallout 4 《異塵餘生 4》| 已售 | GOTY Edition 26/9/2017 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 705 12-14-23 12:50 PM
[多機種] [PS4, Xboxone, PC] Just Cause 3 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 38 12-12-15 02:17 PM
[多機種] [XboxOne,PS4] Worms Battlegrounds david 電視遊戲討論版 0 02-11-14 03:59 PM
Live for Speed - online racing simulator Viper II PC電腦遊戲討論版 0 06-28-06 11:38 PM
[psp]TOCA Race Driver 2: The Ultimate Racing Simulator 李偉樂 手提遊戲機討論版 10 02-22-05 10:53 AM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版