Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 09-04-11, 10:34 AM   #101
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 小Ray 查看文章
・1回の戦闘で複数回レベルアップ出来るように変更しました
 (ただし、幸福きゃんきゃんは除きます)]

個更新最正就係這個, 現在 H 完後, 帶個 lv1 去高 level 地方走一走就升返大半
難怪啦,現在有怪獸場可以方便升到35了

現在我應是後半故事了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-11, 01:28 PM   #102
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
上杉果段我覺得幾 warm

真係講「洗唔洗做到咁呀」係魔想志津香.. lv35 click 心心 Event 可以睇出佢幾「愛」ランス , 睇完段劇情我眼到突..
無辦法, 要佢有好面色, Rance系列大結局都未必有

鈴女果段好鬱...真係好鬱

舊 09-04-11, 06:01 PM   #103
Oscarzero
Game Master
VT魔人

終於爆左, Update完之後升得好快, 不滿度大降

今次既劇情雖然短, 但係好爆...
Last Boss有d無聊, 不過Rance真係勁, 上幾代全部食曬

最後Lia做得好聰明/殘忍...爆機之前我真係唔知會咁樣結局

舊 09-05-11, 12:49 AM   #104
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
唔係蘿莉控ge我竟然覺得リセット好可愛
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 12:07 PM   #105
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Oscarzero 查看文章
終於爆左, Update完之後升得好快, 不滿度大降

今次既劇情雖然短, 但係好爆...
Last Boss有d無聊, 不過Rance真係勁, 上幾代全部食曬

最後Lia做得好聰明/殘忍...爆機之前我真係唔知會咁樣結局
我星期六晚都爆左 , 同樣覺得今代個劇情都係偏短..到睇到結局時其實有點意外會停在這兒

「正妻」 個大話的確有點殘忍 , 但掉返轉頭講, 假既消息唔一定係冇希望/奇蹟 .. 加上主角一向強運
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 12:07 PM   #106
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
唔係蘿莉控ge我竟然覺得リセット好可愛
me too
舊 09-05-11, 12:24 PM   #107
鐵之侍

打了半天都未CLEAR最後那兒,弱!

希望今晚可以CLEAR了吧

版頭追加這個,這個肯定資最齊了
http://alice.xfu.jp/chara.html

此篇文章於 09-05-11 01:53 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 09-05-11, 03:06 PM   #108
stcdavidhk

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
打了半天都未CLEAR最後那兒,弱!

希望今晚可以CLEAR了吧

版頭追加這個,這個肯定資最齊了
http://alice.xfu.jp/chara.html
該網站拒絕顯示此網頁

入唔到...
舊 09-05-11, 08:12 PM   #109
鐵之侍

終於爆了……ending我有少少無奈……

Lia這個做法我倒認為正確,不過相對來說看到三位正老婆(笑,查實我個人連謙信也計的)望著rance,卻感到自己未能取代到那個人時,我更感到可悲(殘忍的說,還真希望alicesoft在最後讓玩家選自己心中的正妻,雖然這好像不太像rance這傢伙的作風啦)

還有真boss未ko,太變態了,慢慢再玩吧~

下集應會回歸戰略遊戲吧?
舊 09-05-11, 09:25 PM   #110
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
我星期六晚都爆左 , 同樣覺得今代個劇情都係偏短..到睇到結局時其實有點意外會停在這兒

「正妻」 個大話的確有點殘忍 , 但掉返轉頭講, 假既消息唔一定係冇希望/奇蹟 .. 加上主角一向強運
Lia今次最有正妻feel...呢個大話真係佢先講得出/夠膽講...其實都好感人

如果係按照鬼畜王設定既話, 係Helman的確有辦法---搵基佬問...
但最怕既係, 因為某創世神作怪, 所以都唔得...

舊 09-05-11, 09:26 PM   #111
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
me too
小公主既可愛程度直頭係犯規...
無佢既話我未必有恆心慢慢升Lv

舊 09-05-11, 09:36 PM   #112
Oscarzero
Game Master
VT魔人

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
終於爆了……ending我有少少無奈……

Lia這個做法我倒認為正確,不過相對來說看到三位正老婆(笑,查實我個人連謙信也計的)望著rance,卻感到自己未能取代到那個人時,我更感到可悲(殘忍的說,還真希望alicesoft在最後讓玩家選自己心中的正妻,雖然這好像不太像rance這傢伙的作風啦)

還有真boss未ko,太變態了,慢慢再玩吧~

下集應會回歸戰略遊戲吧?
謙信唔會係正妻, 因為日本代表係香姬
謙信係會同瑪莉亞, 志津香(?)一樣一世做情人啦

好難講
好明顯9=Helman, 10=魔人戰爭 (應該無其他枝節啦掛)
9應該係Helman大亂, 蘭斯如何幫助巴頓重返王位+食佢細妹
10就係蘭斯統領全人類同魔人開戰(雖然唔知點開, 好可能同鬼畜王有分別)
Alicesoft應該唔會兩隻都整戰略掛?
所以我估9係RPG, 10係SLG

舊 09-05-11, 10:58 PM   #113
stcdavidhk

想問一下,爆左機有冇2周目/繼承/隱藏野??

同埋想問'寶石'點拎ga?

此篇文章於 09-05-11 11:54 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 09-06-11, 09:05 AM   #114
鐵之侍

引用:

應是KO了真奈落王才有2周目(不過聽說隱藏要素不太多)

寶石是隨機在在紅寶箱找到的(我暫時只拿過一次而己……)
舊 09-06-11, 09:56 AM   #115
小Ray
Crazy Gamer

引用:

就如阿鐵所講, 打倒真奈落王就會開二周
難度變兩倍世界..
所有Quest重置
所有人去返 Lv 10 , 如之前已升滿等就會提高3等..

隱藏野暫時未聽到, 但好似話打寶出 lv40 既野高 d 囉..

以上都係聽返來

anyway, 冇新Quest同要素下..冇乜心機再玩 lu
舊 09-06-11, 09:46 PM   #116
aile1993
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
我想問下...

我隻rance一放到前列去打任,每次中途就會離開
放後列就無問題...點解咁
aile1993 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 10:13 AM   #117
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: aile1993 查看文章
我想問下...

我隻rance一放到前列去打任,每次中途就會離開
放後列就無問題...點解咁
係咪裝左黑色的指輪 ?
舊 09-07-11, 01:28 PM   #118
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
果然同大帝國一樣真係出1.1 patch
唔打住係正確的
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:45 PM   #119
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
http://www.nicovideo.jp/watch/1313620401

隻GAME未玩
但.....佢竟然係女
蘭斯冇對佢出手掛?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-11, 11:51 PM   #120
彼岸花
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
果然同大帝國一樣真係出1.1 patch
唔打住係正確的
個更新唔洗由頭開始
可以中途使用~
唔洗驚

弱音IC:とある白沢の慧音先生---EX:C-117 G-112 E-100 P-88 TC-60 97.56322%
舞い舞いIC:BBA88---任何難度対戦/SYNCプレイ募集中~
彼岸花 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 07:33 PM   #121
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
http://www.nicovideo.jp/watch/1313620401

隻GAME未玩
但.....佢竟然係女
蘭斯冇對佢出手掛?
玩完你就知
舊 09-10-11, 08:37 AM   #122
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
其實updata左之後冇左鎚要練乜
我到家陣都未updata

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-11, 12:29 PM   #123
asfwl

註冊日期: Sep 2007
リア的話不完全是謊話, ヘルマン的確是有甚麼稀世的東西(詳見鬼畜王), 而且也不要忘了ヘルマン的賢者塔, 只要ランス願意和那基佬賢者過一晚弄不好可以找到解冰方法.. (同樣詳見鬼畜王)

不過, 能解冰的人常理來說只有來水美樹本人或一級神以上的人, 所以無意外下集シィル也應該解不到冰。而下集相信可以看見的主題是:

シーラ被救/變廢人
パットン做 ヘルマン皇帝
魔人戰爭
AL教被滅
永恆英雄們再度登場

不過無意外魔人戰爭最多應寫一半左右, 若果ケイブリス真的被幹掉那R10大概要打到神界去和見大白鯨了(世界要毀滅啦~)

此篇文章於 09-10-11 12:33 PM 被 asfwl 編輯。
asfwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-11, 05:49 PM   #124
小Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: asfwl 查看文章
リア的話不完全是謊話, ヘルマン的確是有甚麼稀世的東西(詳見鬼畜王), 而且也不要忘了ヘルマン的賢者塔, 只要ランス願意和那基佬賢者過一晚弄不好可以找到解冰方法.. (同樣詳見鬼畜王)

不過, 能解冰的人常理來說只有來水美樹本人或一級神以上的人, 所以無意外下集シィル也應該解不到冰。而下集相信可以看見的主題是:

シーラ被救/變廢人
パットン做 ヘルマン皇帝
魔人戰爭
AL教被滅
永恆英雄們再度登場

不過無意外魔人戰爭最多應寫一半左右, 若果ケイブリス真的被幹掉那R10大概要打到神界去和見大白鯨了(世界要毀滅啦~)
玩家知道一定有奇蹟
但代入 Rance8 , リア講既就係謊話 ..

我自己都唔希望走好似鬼畜王同一條路既故事同事件設定, 且鬼畜都唔係正傳 story 同一世界線
舊 09-10-11, 06:16 PM   #125
asfwl

註冊日期: Sep 2007
引用:
玩家知道一定有奇蹟
但代入 Rance8 , リア講既就係謊話 ..

我自己都唔希望走好似鬼畜王同一條路既故事同事件設定, 且鬼畜都唔係正傳 story 同一世界線
鬼畜王的確只是外傳, 但總算是蘭斯世界的初形, 有不少角色當時設定了現在肯定並健在的。至於和 リア結婚成為リーザス王帝大概沒甚麼可能, 但蘭斯朝人類之王進發是可以看見的, 而且現在加了カラー族, 若果連魔軍也成為蘭斯的一方 (假設ケイブリス被幹掉, 美樹即位並沿用前魔王政策, 蘭斯和ホーネット一派友好), 那全大陸差不多都成為蘭斯的所有物了..

而且我很在意リズナ的後日談, 雖然這設定不一定成真, 但魔人大戰中愈有更多魔人站在蘭斯一方, 就愈能夠引領戰勝ケイブリス一派的故事。還有是アームズ到底如何幹死魔人... 若果下集アームズ會成為主角之一那就有得看了
asfwl 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
蘭斯8 rance quest可予約了( wow左?) johnlam H-GAMEの部屋 0 05-05-11 11:23 PM
有冇人有玩alice soft新出o個隻game? 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 197 07-14-05 12:43 AM
ALICE-SOFT 新作:「大番長」 彩子 H-GAMEの部屋 48 12-18-03 11:58 AM
ALICE SOFT新作 |0| H-GAMEの部屋 2 04-02-03 11:17 AM
ALICE SOFT新作「DALK外伝」「Rance5D」製作告知 彩子 H-GAMEの部屋 2 06-29-02 11:59 AM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版