Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 06-18-05, 09:59 AM   #1
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
有冇人有玩alice soft新出o個隻game?

呢隻野幾正,點解冇人講的

而家玩到第一次去迷宮,但冇鎖匙入唔到o個d門,唔知點過版
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 12:43 PM   #2
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
果隻game係咩黎架 ? 果隻game 叫咩名 ? 玩乜架 ? 咩style 架 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 12:45 PM   #3
亞瑪迪拉

引用:
作者: nakakula
果隻game係咩黎架 ? 果隻game 叫咩名 ? 玩乜架 ? 咩style 架 ?

介紹網~
http://www.getchu.com/soft.phtml?id=132741
舊 06-18-05, 12:48 PM   #4
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 亞瑪迪拉
好似有捉手喎 db
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 12:51 PM   #5
亞瑪迪拉

引用:
作者: nakakula
好似有捉手喎 db

以我所知...勁少..
舊 06-18-05, 01:20 PM   #6
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
剛剛先裝完 ...
未開 /\

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 03:03 PM   #7
haha3156
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
呢隻野幾正,點解冇人講的

而家玩到第一次去迷宮,但冇鎖匙入唔到o個d門,唔知點過版

我玩了7個小時左右~還未有h-cg~

無鎖唔是可以打爆個鎖架咩~
和第一次入迷宮時,是要去拿東西的,之後就可以開鎖的啦~你找找看就會有的了~

舊 06-18-05, 03:09 PM   #8
亞瑪迪拉

引用:
作者: haha3156
我玩了7個小時左右~還未有h-cg~

無鎖唔是可以打爆個鎖架咩~
和第一次入迷宮時,是要去拿東西的,之後就可以開鎖的啦~你找找看就會有的了~

搞掂左~
之後第2次入迷宮,跟住爆門扣左我主角20幾hp,再同卒打多場得返30hp,即刻冇心機玩..
and我唔知點解入完第一次迷宮之後d人物對話冇左聲音,請問係隻game設定係咁定因為我隻game有問題
舊 06-18-05, 03:29 PM   #9
殘泉
Insane Gamer
オレは日本語を極める

註冊日期: Jul 2004
引用:
搞掂左~
之後第2次入迷宮,跟住爆門扣左我主角20幾hp,再同卒打多場得返30hp,即刻冇心機玩..
and我唔知點解入完第一次迷宮之後d人物對話冇左聲音,請問係隻game設定係咁定因為我隻game有問題
alicesoft d game不嬲都好少全語音架啦
雖然我未玩

舊 06-18-05, 03:41 PM   #10
亞瑪迪拉

引用:
作者: 殘泉
雖然我未玩

希望唔係我隻game的問題...其實有冇全語音都冇所謂,只要 o個陣有就得了~
舊 06-18-05, 05:38 PM   #11
長谷部
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
雖然我未玩
你應該說"不嬲都語音"

あなたが…いない
ここには…いない
わかりあえたのに埋まらない距離

今期推介---あなたが…いない
長谷部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 07:27 PM   #12
殘泉
オレは日本語を極める

引用:
作者: 長谷部
你應該說"不嬲都語音"
都唔係嘅
係d女多得濟嘅game先會全程無語音啫

真是不禁令人想起某元素之紋章啊

舊 06-18-05, 08:38 PM   #13
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
搞掂左~

應該是本身無全語音~
因為我玩個時,有時對話有配音~有時無~

另外~好像友達也可以攻略的!?

現在我會先攻略竜胆

如果再玩一次的~就會是斎香・S・

多數用的組合~
男主角x竜胆x幸子
幸子好有回復很好用~

舊 06-18-05, 09:39 PM   #14
亞瑪迪拉

引用:
應該是本身無全語音~
因為我玩個時,有時對話有配音~有時無~

另外~好像友達也可以攻略的!?

現在我會先攻略竜胆

如果再玩一次的~就會是斎香・S・

多數用的組合~
男主角x竜胆x幸子
幸子好有回復很好用~

友達有冇得攻略我唔清楚,只知冇得同4眼妹
好慘,我玩呢隻game唔多唔少都係為佢
舊 06-18-05, 09:55 PM   #15
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
我都唔知阿~
只是見到在星期日時~
都可以約朋友的喔~(但是我未試過)
其實我玩這game反而是受竜胆 沙耶影響~
http://www.alicesoft.com/pastel2/chr31.html
帥阿!!@@
和這張圖~

當然本身以為它是一片rpg成份比較多的game~可惜不是,avg+育成好像更多..

其實這game也很奇怪~
如果冒險時~一定是一位女主角+一位友達的
不可以2位女主角一起的

此篇文章於 06-18-05 09:59 PM 被 haha3156 編輯。
haha3156 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-05, 10:02 PM   #16
亞瑪迪拉

引用:
我都唔知阿~
只是見到在星期日時~
都可以約朋友的喔~(但是我未試過)
其實我玩這game反而是受竜胆 沙耶影響~
http://www.alicesoft.com/pastel2/chr31.html
帥阿!!@@
和這張圖~

當然本身以為它是一片rpg成份比較多的game~可惜不是,avg+育成好像更多..

其實這game也很奇怪~
如果冒險時~一定是一位女主角+一位友達的
不可以2位女主角一起的

女主角o黎講我最鐘意竜胆 沙耶,因為佢係我理想中的御姊
不過估唔到佢係處
舊 06-18-05, 10:38 PM   #17
殘泉
オレは日本語を極める

引用:
女主角o黎講我最鐘意竜胆 沙耶,因為佢係我理想中的御姊
不過估唔到佢係處
上集可攻略女角今集係處?
又是平衡世界?

舊 06-18-05, 10:46 PM   #18
亞瑪迪拉

引用:
上集可攻略女角今集係處?
又是平衡世界?

sorry,我睇左呢張圖

以為呢個就係竜胆 沙耶
舊 06-19-05, 04:22 PM   #19
haha3156
↓相良宗介(?)↓

將竜胆的好感升到8好像是最高的了@@b
之後不知為什麼心形變為問號~

有得用她們2姐妹啦~(因為劇情需要才可以用沙耶的~)
不愧是S級~強

現在冒險者level06~
還在上級的第4層冒險中
中期考試不合格,如何才可以pass的阿~~~

而且行竜胆的路線是可以見回前作的一些女角~嘿嘿~

舊 06-19-05, 08:19 PM   #20
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
上集幾時出架?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-05, 08:30 PM   #21
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: Gashapon™
上集幾時出架?

http://www.getchu.com/soft.phtml?id=664

舊 06-20-05, 06:39 AM   #22
haha3156
↓相良宗介(?)↓

http://kipima.hp.infoseek.co.jp/game/PCC/index.html
當中的技能表算是很詳細~

日本人也很強
那麼快已經玩到出來@@|||||||||

舊 06-20-05, 01:53 PM   #23
亞瑪迪拉

引用:
http://kipima.hp.infoseek.co.jp/game/PCC/index.html
當中的技能表算是很詳細~

日本人也很強
那麼快已經玩到出來@@|||||||||

我淨係想要全cg的save...
舊 06-20-05, 02:24 PM   #24
whitecloud
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
引用:
將竜胆的好感升到8好像是最高的了@@b
之後不知為什麼心形變為問號~

有得用她們2姐妹啦~(因為劇情需要才可以用沙耶的~)
不愧是S級~強

現在冒險者level06~
還在上級的第4層冒險中
中期考試不合格,如何才可以pass的阿~~~
去買道具間店接中期考任務

11月份會有特殊event可以將你現時好感最高的女角改變為戀人關系
whitecloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-05, 02:45 PM   #25
whitecloud
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
引用:
友達