Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-15, 09:27 PM   #851
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 利家 查看文章
仲以為係叫アキヒロ回去,ミカ自己一拖二XD

其實賣唔賣肉呢套真係冇所謂...
但仍想說
大小姐又降級了ww

正常來說笨大應該唔會批「高達唔夠打」既cut
監督究竟點說掂笨大
近年非高達系個需求上升嘛~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:28 PM   #852
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 風音 查看文章
女僕不知幾好
+1
百里同百錬班女都好惦

アトラ個角色定位應該係ハロ

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:54 PM   #853
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
+1
百里同百錬班女都好惦

アトラ個角色定位應該係ハロ
識煮飯既HALO
吉祥物

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 10:23 PM   #854
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
終於見識到乜叫殺死人的眼神,一個眼神就成船人玩命,肥仔表情超讚。
性能比唔上完全被對面壓打,其實號角機渣D?
話說隻艦個重力系統的運作的……
1. 其實三日月臨尾都出現殺人表情
2. 巴巴托斯個爐同發動機都未調整好,完全唔在狀態,加上今集對手以速度取勝,起初無得埋身格鬥就無符
3. 人工重力掛,唔再係早期UC咁靠艦體旋轉嘅產生重力;一到戰鬥狀態就要熄咗將能水源畀其他系統用。

引用:
作者: 風音 查看文章
識煮飯既HALO
吉祥物
你提起嚟呢套都無哈囉喎。

舊 11-16-15, 10:47 PM   #855
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
好在巴巴托斯係高達
唔係一早比人射散
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 10:58 PM   #856
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
白兵戰
仲想睇大小姐會點塞頭髮入頭盔結果冇載

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:20 PM   #857
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
好耐無睇GUN咁熱血
昭弘你才是主角吧?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:39 PM   #858
Rv250

註冊日期: Aug 2002
以為界對方艦橋, 竟然嗰個位登艦
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 12:05 AM   #859
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
發進程序好複雜

班囡咁好勇鬥狠
同V根一齊入機戰的話真係人都癲

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 01:24 AM   #860
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
長井龍雪+岡田麿里這組合真係犀利
今次高達都搞到頭頭是道

前面雜誌訪問話要打白兵戰都覺得奇, 原來咁樣玩命法

最尾預告都要吐糟返自己, 不爽不爽不爽不爽
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 01:38 AM   #861
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
班細路完全唔係人咁樣過艦完全唔要命.

雙馬尾好腿. 近幾集始終有一兩個鏡頭賣女.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 02:07 AM   #862
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
呢套野慢熱型,睇住大紅蓮團(?)一步步向前
同埋每次同唔人遭遇都生死相博,好精彩
仲有昭弘今集好堅,一拖二!

舊 11-17-15, 02:35 AM   #863
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
三日月真係一個魔性之男....迫到兩個男人一直向前行...

舊 11-17-15, 07:54 AM   #864
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實個d機動工兵本身應該係用黎開發地殼下面既礦石之類

會做到依d事唔多奇

反而唔明既係第一集d ms點解可以一腳踩爆佢地

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 08:02 AM   #865
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實個d機動工兵本身應該係用黎開發地殼下面既礦石之類

會做到依d事唔多奇

反而唔明既係第一集d ms點解可以一腳踩爆佢地
咁硬度同承重量又兩回事來的
不過其實uc年代d機係殖民星「空中」降落到地面個情況都係同依家差唔多,應該一早有晒相關技術。(減速、轉向)

舊 11-17-15, 10:33 AM   #866
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 尼路 查看文章
第七集就被打半殘,算唔算高達史上最快被打殘的一部……(唔計OVA)
古董機嘛
只相差5年機種既讓臂Exia...都差d俾雜魚群打爆

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 10:38 AM   #867
真!DC
Banned User
奉行我道

V gun 第一集未合體就爆腳
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 08:41 PM   #868
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
人地係私設組織,接JOB量(實戰)經驗多過號角唔奇,造就左難打咁多...
半殘主角機無問題啊, 千萬唔好同大哥合體就可以了...

昭弘一打二都得,其實大姐們有留手吧?
當然昭弘都併命了...這部份好看啊

原來白兵戰係咁出現,算係唯一最快解決嘅方法...
大哥唔係空有眼神,轉速都好快,由知道後宮艦係要搵嘅對象去到作戰計劃都係一陣時間...

如果繼續拎人地武器軍備用都幾好(天元突破嘛)
大哥幾時拎返部機用下...?千萬不要至真啊

p.s. 幾時提過戰艦都可以用阿賴耶系統? 好似miss左
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 09:16 PM   #869
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
p.s. 幾時提過戰艦都可以用阿賴耶系統? 好似miss左

(睇緊波㗎)

舊 11-17-15, 09:51 PM   #870
比卡SP
Game Master
祭...

我估之後講到同對方合作時,跟住比對方調整部高達時類似會咁講:
你地班友完全唔識調整部機, 連巴巴托既幾多幾多%性能都未發揮到出黎
(呢個細路(三日月)到底係點用呢部垃圾機同我地打成平手!? )
之類

舊 11-17-15, 10:24 PM   #871
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
感覺呢套野有唔少銀河英雄傳說既計謀。
第一集用主力部隊做餌誘
今集垠埋身派敢死隊突入敵艦

舊 11-17-15, 10:33 PM   #872
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
我估之後講到同對方合作時,跟住比對方調整部高達時類似會咁講:
你地班友完全唔識調整部機, 連巴巴托既幾多幾多%性能都未發揮到出黎
(呢個細路(三日月)到底係點用呢部垃圾機同我地打成平手!? )
之類
(之前舖過)根據英文維基講,TEIWAZ嘅工程師有巴巴托斯嘅資料檔案,還原到原本個樣(即係模型封面第四型態),仲有把太刀咁話。見三部機咁高水準,佢明顯係另一個有能力獨自開發MS嘅組織。

舊 11-18-15, 02:14 AM   #873
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(之前舖過)根據英文維基講,TEIWAZ嘅工程師有巴巴托斯嘅資料檔案,還原到原本個樣(即係模型封面第四型態),仲有把太刀咁話。見三部機咁高水準,佢明顯係另一個有能力獨自開發MS嘅組織。
我都睇到段情報咁講先咁估, 我意思係估對白上可能會講類似既內容去抬高三日月既戰鬥能力
順便解釋下今集點解打得咁苦,唔係三日月既問題

舊 11-18-15, 08:12 AM   #874
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
我都睇到段情報咁講先咁估, 我意思係估對白上可能會講類似既內容去抬高三日月既戰鬥能力
順便解釋下今集點解打得咁苦,唔係三日月既問題
在下多咀, 唔好見怪~

今集昭弘係 saved by the bell, 三日就好難講, 不過即使「爆seed」, 唔覺有嬴面

舊 11-18-15, 09:50 AM   #875
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
本身今集打之前就已經講左調整不足 唔駛台都已經有下台階啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 12:48 AM

手機版 | APP版