Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-29-09, 03:49 PM   #876
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: AiStudio 查看文章
我已經將難度轉翻為normal之後用主角,狗仔和ジュディス再打多一次百人斬,但點都無出2百人斬...
二百人斬係唔係要爆機之後load翻save玩隱迷個時先出現??定係要2週??
要過隱迷打埋最隱迷boss先得。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-09, 06:30 PM   #877
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
請先完成隱迷

完成的意思係要打死老爸
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
要過隱迷打埋最隱迷boss先得。
原來係咁~唔該灑~其實我未爆機~
看來都有排~(下一步先去上古代塔,但係想緊好唔好練左cooking全master之後先去.)

早知一早上來問.....搞到我打左14~15次以上的100人斬....浪費時間....(因為在打normal之前又再去打多左幾次easy看看...)

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 12:08 AM   #878
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
原來係咁~唔該灑~其實我未爆機~
看來都有排~(下一步先去上古代塔,但係想緊好唔好練左cooking全master之後先去.)

早知一早上來問.....搞到我打左14~15次以上的100人斬....浪費時間....(因為在打normal之前又再去打多左幾次easy看看...)
COOKING全master?

如果你只係想拎稱號既話, 一個角色全master就得,因為廚藝大賽一個人贏就全員得稱號。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 04:46 AM   #879
ai.
RELEASED

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
COOKING全master?

如果你只係想拎稱號既話, 一個角色全master就得,因為廚藝大賽一個人贏就全員得稱號。
原來係咁~thx
我d情報知d唔知d真係玩死自己~

舊 03-30-09, 07:46 PM   #880
ai.
RELEASED

終於爆了第一次,感覺.....

終於爆了第一次,對於個ending感覺超失望......
個ending動畫有點走樣,而且個ending故事又唔吸引,
無人死,又唔熱血,又無感人的劇情.(中途女主角變左敵人個part比ending更好)
更唔明點解個ending動畫故事咁土下,竟然可以一人句,之後一個一個大叫,咁就可以完左~好是旦~
而且動畫中可以用左大部份時間影個4隻野飛來飛去~真係一d都唔吸引~

原本想可能staff roll完左之後會有一段不短的動畫會比較吸引....點知真實係另一回事~
短得來而且可以說無聊....可以和無看過一樣......其實只可以話比靜止圖好少少少.....

以前日看灑toa game的ending.....質量方面tov真係比唔到.....

舊 03-30-09, 07:52 PM   #881
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
故事質量好了 遊戲方面的質量 我覺得這是目前3D TALES系列的頂點

故事方面......始終要就就外國嘛 所以冇咁熱血 同埋主人公已經係思想發展成熟 所以不能引起我地的共嗚吧

你好野 因為你 我決定解封隻GAME 玩四周目

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 08:23 PM   #882
ai.
RELEASED

引用:
故事質量好了 遊戲方面的質量 我覺得這是目前3D TALES系列的頂點

故事方面......始終要就就外國嘛 所以冇咁熱血 同埋主人公已經係思想發展成熟 所以不能引起我地的共嗚吧

你好野 因為你 我決定解封隻GAME 玩四周目
但係rpg至少個故事都唔好太差....
就算個故事要就外國唔可以太熱血,都至少做個感人少少ending,
真係唔明點解故事中間個part已經係最好了....(和ending比)

用外國最好賣的tos比,我gc時無打爆隻tos,但我估個ending應該會比tov好吧,(看完anime版的感覺)
依隻個ending我只係感覺到無奈和是旦.

我見你講你話玩第4周目就走去check你係唔係1000成就灑,
點知原來唔係,不過令我吃驚係...有一個可悲的成就竟然係我解了你未解,而你卻爆了3次機,
但我只爆左一次....個成就名叫"Too Much Free Time".....

ps.有樣野覺得自己好傻,係連第一次都未爆時收集灑d魔裝具,
原本以為自己一定夠打....點知原來個boss比我多了11~12個lv....
為左win....我只好浪費左我好多items.....
點知load爆機save係可以再打多次個boss....

此篇文章於 03-30-09 08:31 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-30-09, 09:10 PM   #883
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
終於爆了第一次,感覺.....

終於爆了第一次,對於個ending感覺超失望......
個ending動畫有點走樣,而且個ending故事又唔吸引,
無人死,又唔熱血,又無感人的劇情.(中途女主角變左敵人個part比ending更好)
更唔明點解個ending動畫故事咁土下,竟然可以一人句,之後一個一個大叫,咁就可以完左~好是旦~
而且動畫中可以用左大部份時間影個4隻野飛來飛去~真係一d都唔吸引~

原本想可能staff roll完左之後會有一段不短的動畫會比較吸引....點知真實係另一回事~
短得來而且可以說無聊....可以和無看過一樣......其實只可以話比靜止圖好少少少.....

以前日看灑toa game的ending.....質量方面tov真係比唔到.....
我反而好鐘意TOV的故事.(ユリー同クレイ的友情描寫很好~ )
雖然ENDING動畫我都覺得有點兒不足.

玩RPG好少玩二週目的我也爆了四次.(雖然爆第三次(速攻)是想攞1000成就 )

舊 03-30-09, 09:14 PM   #884
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
但係rpg至少個故事都唔好太差....
就算個故事要就外國唔可以太熱血,都至少做個感人少少ending,
真係唔明點解故事中間個part已經係最好了....(和ending比)

用外國最好賣的tos比,我gc時無打爆隻tos,但我估個ending應該會比tov好吧,(看完anime版的感覺)
依隻個ending我只係感覺到無奈和是旦.

我見你講你話玩第4周目就走去check你係唔係1000成就灑,
點知原來唔係,不過令我吃驚係...有一個可悲的成就竟然係我解了你未解,而你卻爆了3次機,
但我只爆左一次....個成就名叫"Too Much Free Time".....

ps.有樣野覺得自己好傻,係連第一次都未爆時收集灑d魔裝具,
原本以為自己一定夠打....點知原來個boss比我多了11~12個lv....
第二 三次 係速攻嘛=-.-
而定好似先得8X小時 最初完成1周 卻用左4X小時 (連埋儲錢 打隱迷 鬥技場)

而家第4次 慢慢玩哂所有SUB EVENT先 (不過第一周目都已經完成左8成)

舊 03-30-09, 09:24 PM   #885
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
haha, 我都係只爆左1次就已經「可悲」了
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 09:29 PM   #886
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
我都係昨晚爆機喎
都係用咗百幾個鐘頭開埋個成就...
可能係我地睇攻略玩, 要解晒d 小event 先用咁耐, 正常人玩三十幾個鐘已經爆到

仲要攞埋心中的聖騎士你應該未攞o既

我又係儲晒魔裝具...不過打boss 第三次用rita 洗衣機好快就搞掂
反而係開秘奧殺boss 成就試咗幾次先得.....

而家我開始二週目衝緊lv.15 個成就...希望一次過可以開埋速攻成就

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 09:57 PM   #887
ai.
RELEASED

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
我反而好鐘意TOV的故事.(ユリー同クレイ的友情描寫很好~ )
雖然ENDING動畫我都覺得有點兒不足.

玩RPG好少玩二週目的我也爆了四次.(雖然爆第三次(速攻)是想攞1000成就 )
其實我都針對ending的質量來罵~
因為我用了過百個hrs,但竟然比這種ending我,我真係接受唔到~

你真係"Too Much Free Time"
雖然我估我都會3次...為了15hrs內爆機~
我想問下15lv內的成就係唔係打爆個故事的第一part就有??

我想信我未必可以收集齊図鑑和稱號,所以我估我未必可以1000成就.
引用:
第二 三次 係速攻嘛=-.-
而定好似先得8X小時 最初完成1周 卻用左4X小時 (連埋儲錢 打隱迷 鬥技場)

而家第4次 慢慢玩哂所有SUB EVENT先 (不過第一周目都已經完成左8成)
我爆時只有3600grade左右~但我想收集到15000....所以都唔知要幾多個hrs.

我依開住部機用"像巾"拉住個移動制....唔知要幾長時間先至10萬km~
因為聽講2周目唔繼承km所以依家只好咁做.

我雖然過左100hrs,不過我d支線都未爆齊,打算2周時齊左佢~(雖然玩齊支線無成就解)

舊 03-30-09, 10:00 PM   #888
ai.
RELEASED

引用:
作者: ahleung 查看文章
haha, 我都係只爆左1次就已經「可悲」了
我得一次見到個成就名時真係覺得好似hurt緊我~

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我都係昨晚爆機喎
都係用咗百幾個鐘頭開埋個成就...
可能係我地睇攻略玩, 要解晒d 小event 先用咁耐, 正常人玩三十幾個鐘已經爆到

仲要攞埋心中的聖騎士你應該未攞o既

我又係儲晒魔裝具...不過打boss 第三次用rita 洗衣機好快就搞掂
反而係開秘奧殺boss 成就試咗幾次先得.....

而家我開始二週目衝緊lv.15 個成就...希望一次過可以開埋速攻成就
其實d支線我未完全解齊~因為巴哈個攻略我唔係由頭開始睇,係已經打左一段時間之後先看,所以miss左一d野.
未完成的支線包括:
兩本100%図鑑,
女主角個師傅,
ジュディス把槍(臨尾香),
料理對決,
レイヴン學左100個skill的支線,
心目中聖騎士,
兔子公會,
還有差個神秘男人其中一,兩個對話.

心中的聖騎士我未攞,因為我miss左第2個和最後一個秘密任務,
最後一個我可以重打,但係第2個就無得重打.....好煩.....

你爆機時有好多grade?你唔收集grade先??之後先去爆lv15,和15小時內的成就.

舊 03-30-09, 10:03 PM   #889
ai.
RELEASED

deleted

此篇文章於 03-30-09 10:10 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-30-09, 10:07 PM   #890
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
因為我用了過百個hrs,但竟然比這種ending我,我真係接受唔到~

我想問下15lv內的成就係唔係打爆個故事的第一part就有??

我想信我未必可以收集齊図鑑和稱號,所以我估我未必可以1000成就.

我爆時只有3600grade左右~但我想收集到15000....所以都唔知要幾多個hrs.

我依開住部機用"像巾"拉住個移動制....唔知要幾長時間先至10萬km~
因為聽講2周目唔繼承km所以依家只好咁做.
對,個成就只要15Lv內打完バルボス就開到了.(Skip劇情,避戰鬥,四小時內應該OK)

收集Grade,裝左damage 1技能之後屈リタ OVL魔法就好快過萬了.

移動10萬KM....起碼要拉住個制六七個鐘.

舊 03-30-09, 10:10 PM   #891
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:

沒錯, Lv15 只需到第一part 打完鐡鈎船長

舊 03-30-09, 10:13 PM   #892
ai.
RELEASED

引用:
對,個成就只要15Lv內打完バルボス就開到了.(Skip劇情,避戰鬥,四小時內應該OK)

收集Grade,裝左damage 1技能之後屈リタ OVL魔法就好快過萬了.

其實15lv內的成就係唔係一定要用"取得経験値0.5倍"先至有可能?

另外有一個問題
如果我load爆機save去玩2周目,再用2周目爆機save玩3周目,
咁開3周目時,之前開2周目時未用灑的grade(<-在第一周收集的grade)會唔會係齊度?
定係grade係每一個周目自己分別計算??

還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?

我次次都忘記按ovl,一係就唔知點解其中一隻怪無lala走到我面前打停左我,
我最多都係去到899hits就停了.
其實有無較好的方法令d怪唔會追住我,只會追其他角色??

引用:
沒錯, Lv15 只需到第一part 打完鐡鈎船長
鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)

此篇文章於 03-30-09 10:16 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-30-09, 10:18 PM   #893
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
我得一次見到個成就名時真係覺得好似hurt緊我~

其實d支線我未完全解齊~因為巴哈個攻略我唔係由頭開始睇,係已經打左一段時間之後先看,所以miss左一d野.
未完成的支線包括:
兩本100%図鑑,
女主角個師傅,
ジュディス把槍(臨尾香),
料理對決,
レイヴン學左100個skill的支線,
心目中聖騎士,
兔子公會,
還有差個神秘男人其中一,兩個對話.

心中的聖騎士我未攞,因為我miss左第2個和最後一個秘密任務,
最後一個我可以重打,但係第2個就無得重打.....好煩.....

你爆機時有好多grade?你唔收集grade先??之後先去爆lv15,和15小時內的成就.
我差兩本100%図鑑,ジュディス槍,兔子公會

爆機我有5千幾grade, 用洗衣機洗咗幾次,
覺得夠用來開lv15 成就所以諗住開埋佢先(分開另一個save)

舊 03-30-09, 10:23 PM   #894
ai.
RELEASED

引用:
我差兩本100%図鑑,ジュディス槍,兔子公會

爆機我有5千幾grade, 用洗衣機洗咗幾次,
覺得夠用來開lv15 成就所以諗住開埋佢先(分開另一個save)
比我小好多~而且解了心目中聖騎士就唔洗咁煩.

你多我1千幾當然夠用~
我爆機前嘗試過洗,不過發覺得自己成日忘了按ovl,一係就忘了回tp,所以試了兩次就停左.

其實洗grade用的ovl係用lv1的定係lv2的??

舊 03-30-09, 10:26 PM   #895
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
其實15lv內的成就係唔係一定要用"取得経験値0.5倍"先至有可能?

另外有一個問題
如果我load爆機save去玩2周目,再用2周目爆機save玩3周目,
咁開3周目時,之前開2周目時未用灑的grade(<-在第一周收集的grade)會唔會係齊度?
定係grade係每一個周目自己分別計算??

還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?

我次次都忘記按ovl,一係就唔知點解其中一隻怪無lala走到我面前打停左我,
我最多都係去到899hits就停了.
其實有無較好的方法令d怪唔會追住我,只會追其他角色??

鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)
應該只可用取得経験値0.5倍開, (或者另一個経験値只會加1+bouns的), 再用holy bottle 避晒通常戰鬥只打boss

>還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?
應該唔得(所以我分開save...)

>鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
>看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)
用item 繼承, skill 繼承應該已夠開成就

舊 03-30-09, 10:34 PM   #896
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:

你晌邊到屈Grade?
我跟wiki 講去沙漠引3 隻飛行敵人開洗衣機, 效率都好似唔係咁好...

移動10萬KM我諗住同兔子公會成就一齊開 (利用訓覺時間 )

此篇文章於 03-30-09 10:49 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 03-30-09, 10:47 PM   #897
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
比我小好多~而且解了心目中聖騎士就唔洗咁煩.

你多我1千幾當然夠用~
我爆機前嘗試過洗,不過發覺得自己成日忘了按ovl,一係就忘了回tp,所以試了兩次就停左.

其實洗grade用的ovl係用lv1的定係lv2的??
我用ovl lv3(術技唔扣TP) ,裝備飾物ワンダーシンボル
skill : リミッター、スペルエンド、エンドラッキー、スキルシンボル、リミッツボーナス2),
只要同時有9隻敵人以上基本上可以keep 住ovl lv3

舊 03-30-09, 11:15 PM   #898
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
我用ovl lv3(術技唔扣TP) ,裝備飾物ワンダーシンボル
skill : リミッター、スペルエンド、エンドラッキー、スキルシンボル、リミッツボーナス2),
只要同時有9隻敵人以上基本上可以keep 住ovl lv3
我去沙漠

用黑瓶 較最高難度 兩粒藍"色"子 術技只扣TP1戈個 OVL1 已經玩哂了

舊 03-30-09, 11:33 PM   #899
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
我去沙漠

用黑瓶 較最高難度 兩粒藍"色"子 術技只扣TP1戈個 OVL1 已經玩哂了
兩個方法也可,係OVL3 煩少少 , 我係想知點樣打有效率d...一場連幾多FS chain 同打幾多分鐘比較好?
唔知點解好似FS chain 易斷過combo hit...

下次試下用OVL1 洗...

舊 03-30-09, 11:36 PM   #900
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
兔仔會係味一定要進行時4人嚮隊而又唔可以拎走佢地入後備?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版