Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-10-16, 05:40 PM   #1226
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
op2都幾好
ed1就完勝了

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 07:17 PM   #1227
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
完食
Op1 ed2太神
Ed 2有待觀察
Op 2 好特別,我以為係mr children www

一開頭就出一幕
大小姐蹲下....ミカ赤裸上身...
個構圖根本係use month to communicate ......... :0)

青蛙除下頭盔ww
高達傳統板面登場
冇諗過突擊隊長會參戰,昭弘短時間冇晒死亡flag

漁火個出擊我覺得幾型
究竟ミカ會唔會換機呢?(我傾向唔想換)

大小姐越來越順眼www

繼續期待

此篇文章於 01-10-16 07:28 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 07:18 PM   #1228
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
OP2 很帥氣
面具是羅莉控無誤, 另外那個圓眉毛紅眼線的女生很討厭的樣子, 好像有一把更大的刀
ED2 那2個Q版好像太期了吧, 但感覺還是ED1較好, 因為ED1較鐵血和孤兒, ED2好像有點歡樂
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 08:46 PM   #1229
7ming_格鬥苦手
God of Gamer
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
還是用回ed1吧........

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 09:37 PM   #1230
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
Who is 朱古力

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 09:42 PM   #1231
利家
Game Master

引用:
作者: HONDA 查看文章
Who is 朱古力
新變態板面
羅利控

舊 01-10-16, 09:44 PM   #1232
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HONDA 查看文章
Who is 朱古力
金髮監察官,麥基。因第四話派朱古力畀畢斯傑特兩個妹,在第五話被三明認出而得名。

舊 01-11-16, 02:36 AM   #1233
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
面佬終於出

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 08:37 AM   #1234
qwe
Game Master

高達片3元素
1. 高達
2. 有角
3. 中二病面具人...
舊 01-11-16, 08:59 AM   #1235
肉羊哩咖
griffin611

14話

1. 文戲為主,但劇情推進又快返
2. 仙奴揸機確定(仲要係移殖成個阿賴耶識上去);上話尾後遺症:大小姐成個人亂晒仲要撞正半裸嘅三明,三明又繼續若無其事~~~
3. OP2: "Survivor" by BLUE ENCOUNT, 好upbeat, 但無咗Raise Your Flag 嗰種澎拜氣勢,但都okay 嘅(隻歌仲未見上iTunes)
4. 今次擺大小姐為主,而兩大男主腳反而由嚴肅變小小搞笑
5. 主要都係騷機械,巴巴托斯/獵魔(暫時)無改形態但有新裝備
6. 新女角(好似Turn A 某角)、新機械,比較在意係又出返一排MW,又有地面戰?!
7. 女僕有自己一個shot,但係無咗澳加嫂,不過有預感女僕好大可能會消失,由阿嫂佢補上
8. 今集亮點:終於出現面具男!(其實全部都係予告)
9. 咀一嘢就要談婚論嫁?!好在未諗到去有細路啫~ 以佢嘅家教,呢樣大小姐其實要同屋企人講;不過佢搵女僕,一貫微妙嘅心理狀態變化
10. 積壓咗好耐嘅「購買力」爆發!阿$係新杉,反而大小姐嗰件好似仲係第五話嗰件
11. 見到地球嗰度好似0083咁;另澳加嫂好主動,少少交流見其實澳加都有感覺,但好似唔知點回應咁啫
12. 一班佬係咁咖喇,唔多注意衞生;其實咁大棚佬上太空,有冇咁多水沖涼?不過要大小姐主動去照顧,佢已經係一家人
13. 無喇喇整埋畢斯傑特都同一排咁出鏡,果然佢又去shopping,佢有個大佬意想唔到,不過以佢嘅表現同予告咁睇,唔多睇好,另一種兄弟情(在下呢方面有個人經驗)
14. 終於知幕後金主玩乜,原來殖民星上嘅都係三等公民,唔怪得大小姐咁有名;但事件完全唔係金主預定咁去法
15. 澳加又無喇喇踩落另一個陷阱度,佢叫漁火號走先係啱:一來會比號角夾擊嘅危險,二來可以叫阿嫂去提華茲求救;不過名瀨好似唔知單嘢係有幾大鑊
16. 今話戰鬥無再以前咁血肉橫飛,班工人好似無乜死傷,嬴得太輕鬆咁
17. 號角既然知大小姐一行人目的地係地球,點解唔用重兵伏佢?朱古力旁人準備出擊,一兩集之後有得(用新機)打
18. ED2: 太輕鬆,係咪預示之後會唔咁沉重?一拍埋珠玉在下,在下有少少唔多接受呢隻
19. 予告:朱古力,你以為戴咗面具,啲人就會認唔出?好心喇

舊 01-11-16, 09:54 AM   #1236
qwe
Game Master

7. 果點反而ED2見到佢的畫面覺得會洗白, 雖然之前一直覺得佢遲早便當
舊 01-11-16, 10:10 AM   #1237
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
蘿莉控既傳統就係要戴面具

但老實講得返十幾集應該唔會解釋到堆鋼彈有咩特別,睇到依家性能上仲係同雜魚機差唔多
雖然我覺得咁樣比較好

仲有謎之面具男(笑)部機望落好似macross f部vf-27

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-11-16 10:20 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 10:53 AM   #1238
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: qwe 查看文章
7. 果點反而ED2見到佢的畫面覺得會洗白, 雖然之前一直覺得佢遲早便當
澳加嫂無份出OP2比較難解,以制作組鍾意改OP嘅傳統,女僕領檔唔出奇,爭在有幾狗血啫。

引用:
作者: 細路翔 查看文章
但老實講得返十幾集應該唔會解釋到堆鋼彈有咩特別,睇到依家性能上仲係同雜魚機差唔多
雖然我覺得咁樣比較好
呢部智魔未被發揮盡啫,其實同海盜打得唔之前咁有神彩;咁講,呢部作品間唔中都講返啲設定,可能會解都唔定

好似外圍資料講,巴巴托斯/獵魔嚮七廿二部中,都唔係最強;蘿莉控部可能都係高達(惡魔高達?)

咁搞落去,號角班人(尤其艾恩)焗裝阿賴耶識都唔奇

----

後加:

A. 啲殖民星又唔係完全UC式噃
B. 女僕好明顯知大小姐心事個內情
C. 制作組好似有寫晒金主個劇本,但在下無cap 圖,待補
D. 有女友/老婆嘅,好明肥畢同三明等嘅感受~~~

問:呢套係咪一季予定?追得好舒服,唔係幾願佢得一季

舊 01-11-16, 10:57 AM   #1239
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
澳加嫂無份出OP2比較難解,以製作組鍾意改OP嘅傳統,女僕領檔唔出奇,爭在有幾狗血啫。

呢部智魔未被發揮盡啫,其實同海盜打得唔之前咁有神彩;咁講,呢部作品間唔中都講返啲設定,可能會解都唔定

好似外圍資料講,巴巴托斯/獵魔向七廿二部中,都唔係最強;蘿莉控部可能都係高達(惡魔高達?)

----

後加:

C. 製作組好似有寫曬金主個劇本,但在下無cap 圖,待補

大人裝唔到啦(有說只能還在發育中的人先可以安裝)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 11:44 AM   #1240
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: pet3 查看文章
大人裝唔到啦(有說只能還在發育中的人先可以安裝)
第二話開頭講,你啱;可能在下記錯:大咗嘅人裝唔係唔得,只係更加危險(少年十個試都癱咗兩三件),艾恩為咗報仇提昇戰力,可以搵命摶去裝咁解

舊 01-11-16, 12:27 PM   #1241
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
朱古力假面

フミたん點會睇唔出大小姐意中人係邊個
應該話我諗得班男人咁遲鈍sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 01-11-16 12:30 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 12:29 PM   #1242
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
第二話開頭講,你啱;可能在下記錯:大咗嘅人裝唔係唔得,只係更加危險(少年十個試都癱咗兩三件),艾恩為咗報仇提昇戰力,可以搵命摶去裝咁解
咁蘿莉裝咪得囉。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 12:50 PM   #1243
利家
Game Master

其實我比較在意ミカ既反應
有2個位一講女僕就變臉
好似知女僕係內鬼咁

舊 01-11-16, 06:24 PM   #1244
qwe
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
咁蘿莉裝咪得囉。
蘿莉裝完跟面具一起上戰場
面具在操插入阿賴耶識系統蘿莉的機體
舊 01-11-16, 07:31 PM   #1245
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
澳加嫂無份出OP2比較難解,以制作組鍾意改OP嘅傳統,女僕領檔唔出奇,爭在有幾狗血啫。

好似外圍資料講,巴巴托斯/獵魔嚮七廿二部中,都唔係最強;蘿莉控部可能都係高達(惡魔高達?)

----

後加:

C. 制作組好似有寫晒金主個劇本,但在下無cap 圖,待補

蘿莉控果部紅色似Graze骨架,唔會係gundam

如果係gundam ,個胸骨架就唔會咁

舊 01-11-16, 08:18 PM   #1246
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
高達片3元素
1. 高達
2. 有角
3. 中二病面具人...
3. 咁即係等同話星戰嘅黑武士都係有中二病..

雖然文場較多
但比以往看的表達方法順暢
算是長井龍雪的功力吧
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 08:48 PM   #1247
舞風
Insane Gamer
仆直艾蕾卡

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRENTON_NIRVASH
XBox Live GamertagPROJECT EUREKA
餅乾哥大佬唔係叫威化餅而係沙瓦蘭蛋糕令我有d失望

舊 01-11-16, 10:28 PM   #1248
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今集思春大小姐確定走錯棚

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 10:41 PM   #1249
肉羊哩咖
griffin611

女僕暗殺指令全文:(啲英文好怪,嘗試亂譯)

僅上(註:With best regards 應該放最尾嘛)

你長年以嚟嘅奉獻係時候得到回報,你嘅旅程會嚮DOTI 殖民星度完結

一切已安排好

・陪大小姐進入DOTI 2 港口
・嗰度已經舖排好,當大小姐到達時會成為殖民星叛變嘅主角,跟住就畀加拉爾號角嘅殺手暗殺
・確定好大小姐嘅死亡之後,隨即同我哋聯絡

唔洗担心,我哋會搞掂啲手尾;希望可以再次會面

此篇文章於 01-12-16 10:01 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 11:44 PM   #1250
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Slush 查看文章
蘿莉控果部紅色似Graze骨架,唔會係gundam

如果係gundam ,個胸骨架就唔會咁
睇腰似高達骨架

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版