Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-09-11, 05:40 PM   #301
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 10:50 PM   #302
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
『けいおん!! ライブイベント ~Come with Me!!~』LIVE CD!

発売日:2011年11月16日

初回限定盤:
品番:PCCG.01079
定価 \4,305(税抜\4,100)
CD3枚組+特典

「けいおん! ライブイベント ~Come with Me!!~」公式パンフレットを再編集した
『ミニチュアライブパンフレット』(B6変形サイズ)付/●透明ケース入/●デジパック仕様

通常盤:
品番:PCCG.01080
定価 \3,990(税抜\3,800)
CD3枚組

内容:
2011年2月20日にさいたまスーパーアリーナにて行われた、
「けいおん!! ライブイベント ~Come with Me!!~」を初のCD化!
収録楽曲数は充実の26曲予定!
特別描きおろしジャケット!(初回限定盤/通常盤共通)

収録楽曲:
後日詳細掲載予定!お楽しみに!

『けいおん! ライブイベント ~レッツゴー!~』LIVE CD!

初回限定盤:
品番:PCCG.01077
定価 \3,780(税抜\3,600)
CD2枚組+特典

●「けいおん! ライブイベント ~レッツゴー!~」公式パンフレットを再編集した
『ミニチュアライブパンフレット』(B6変形サイズ)付/●透明ケース入/●デジパック仕様

通常盤:
品番:PCCG.01078
定価 \3,465(税抜\3,300)
CD2枚組

内容:
●2009年12月30日に横浜アリーナにて行われた「けいおん! ライブイベント ~レッツゴー!~」を
初のCD化!
●収録楽曲数は充実の16曲予定!
●特別描きおろしジャケット!(初回限定盤/通常盤共通)

収録楽曲:
後日詳細掲載予定!お楽しみに!

舊 09-27-11, 05:24 PM   #303
money
◆.西野司命.◆

『けいおん!(高校組)』まさかの風呂シーンでおっぱいががががが

此篇文章於 09-03-12 09:59 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 11:48 PM   #304
money
◆.西野司命.◆

映画「けいおん!」予告(30秒)
http://www.tbs.co.jp/anime/k-on/trailer/trailer.html

舊 10-06-11, 09:07 AM   #305
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
急問 !有冇人有睇過呢場Live ? DVD又好 真人又好 ↓

『けいおん! ライブイベント ~レッツゴー!~』

場Live入面係咪真係有蛇哥出場 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 09:47 AM   #306
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
引用:
作者: nakakula 查看文章
急問 !有冇人有睇過呢場Live ? DVD又好 真人又好 ↓

『けいおん! ライブイベント ~レッツゴー!~』

場Live入面係咪真係有蛇哥出場 ?
屍忌蛇嗎?

有呀
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-11, 03:29 PM   #307
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: mike23 查看文章
屍忌蛇嗎?

有呀
正呀正呀 !!! 咁幾時出DVD , 好想睇 , 雖然可能只有分零鐘 , 但為左佢唔睇唔得 !

(其實我都奇在先生點解會咁好"了"同"了"得咁勁 , 原來仲有佢係入面 )

此篇文章於 10-06-11 03:31 PM 被 nakakula 編輯。
舊 10-06-11, 08:49 PM   #308
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
正呀正呀 !!! 咁幾時出DVD , 好想睇 , 雖然可能只有分零鐘 , 但為左佢唔睇唔得 !

(其實我都奇在先生點解會咁好"了"同"了"得咁勁 , 原來仲有佢係入面 )
let's go係佢地第一個live,出左碟好耐喇
宜家第二個live come with me都出埋碟LU
哥薩克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 05:44 PM   #309
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
let's go係佢地第一個live,出左碟好耐喇
宜家第二個live come with me都出埋碟LU
睇完 , 一開始飛到去she-ja 見到佢著到咁冇野好講.....

興奮完之後諗住橫掂都係 , 睇埋其他d人啦點知 .................

對k-on fans會絕望不要看!!

我頂~佢地屎弗隆...都廢事 , 竟然後面搵人企埋一邊係度彈 、班女主角就係前面度跳舞~彈呀~彈呀~
當佢地渣住支野係手時彈彈下停左係度揮手 , 我心諗發生乜事 , 你你你你彈緊邊度 ? 點解仲有声?、
係咪我部機其中一個 channel 神左 ? (唔好話我知你地出果d CD都係咁 )

究竟有幾多人俾佢地呃左到家下先知好似我咁

我明白點解佢地要搵she-ja 了 ........我 fd 同我講話 , 佢地只係 Voice actor ......

舊 10-08-11, 05:55 PM   #310
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
呢樣野其實一早知吧?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 11:13 PM   #311
哥薩克
Game Master
んふんふ

....呃....真係預左佢地係扮彈咖喎(不過其實expect扮得好D...
佢地只係配音員黎...所以都只係預左聽把聲,無諗過真係會彈埋呢...
舊 10-08-11, 11:42 PM   #312
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

真彈係有既 當然唔係全部啦

舊 10-08-11, 11:42 PM   #313
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
不如咁問: 有邊個會expect 佢地係堅彈? 我知道, 你知道. 自己知啦

舊 10-08-11, 11:43 PM   #314
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
個 live 我無睇, 但我記得之前睇過 D making 物體影佢地練樂器...
既然係假扮彈o既就咪鬼懶係有花時間練習啦

舊 10-09-11, 12:13 AM   #315
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
個 live 我無睇, 但我記得之前睇過 D making 物體影佢地練樂器...
既然係假扮彈o既就咪鬼懶係有花時間練習啦
第二次LIVE唔知啦 但第一次LIVE 後段有幾首係唱之前佢地講明係邊彈邊唱

舊 10-09-11, 12:56 AM   #316
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: GN00508771 查看文章
第二次LIVE唔知啦 但第一次LIVE 後段有幾首係唱之前佢地講明係邊彈邊唱
yes~聽得出好明顯有甩咖,佢地自己彈果D
算唔算叫俾heart?
舊 10-09-11, 12:58 AM   #317
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
yes~聽得出好明顯有甩咖,佢地自己彈果D
算唔算叫俾heart?
關於佢地彈成點 我唔會作出任何評論 廢時俾人話信者...

此篇文章於 10-09-11 10:38 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 10-09-11, 09:40 AM   #318
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
兩次live都有堅彈幾首歌, 都有講到明話堅彈架.
講真, 夾歌唔係佢地本業, 而且k-on既歌老實講唔易彈

舊 10-09-11, 10:51 AM   #319
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
兩次live都有堅彈幾首歌, 都有講到明話堅彈架.
講真, 夾歌唔係佢地本業, 而且k-on既歌老實講唔易彈
引用:
作者: GN00508771 查看文章
關於佢地彈成點 我唔會作出任何評論 廢時俾人話信者...
老實講 , 佢地彈得屎又好 , 點都好過搵個後援 。She-ja 就可以話係guest 啫, 但係好似上面幾位咁講都預左 , 而且又唔係得佢地彈得差 , 更差的都有都係咁台上面全場照去架啦 。
點解要搵後援............
( 某幾段我覺得我好似睇緊IdolM@ster咁 , 但係(唔好怪我口臭)地個樣本身已經......佢地咁搞只會打我落絕望深淵。 )

此篇文章於 10-09-11 10:55 AM 被 nakakula 編輯。
舊 10-09-11, 11:20 AM   #320
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
隻碟未出之前應該知道個live係fans向
真係唔鐘意o既, 無謂迫自己睇

業餘(其實業餘都未算)尼講, 佢地彈出尼首歌已經算OK.

舊 10-09-11, 12:20 PM   #321
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: Gallardo 查看文章
隻碟未出之前應該知道個live係fans向
真係唔鐘意o既, 無謂迫自己睇

業餘(其實業餘都未算)尼講, 佢地彈出尼首歌已經算OK.
咁又冇迫自己睇既 , 我本身都係動版。真人版諗都冇諗過,只係知道有d我想睇既係入面先睇。
(跟順便睇埋其他 , 因為你唔知其他地方佢仲有冇再走出黎架嘛)

舊 10-09-11, 03:45 PM   #322
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
老實講 , 佢地彈得屎又好 , 點都好過搵個後援 。She-ja 就可以話係guest 啫, 但係好似上面幾位咁講都預左 , 而且又唔係得佢地彈得差 , 更差的都有都係咁台上面全場照去架啦 。
點解要搵後援............
( 某幾段我覺得我好似睇緊IdolM@ster咁 , 但係(唔好怪我口臭)地個樣本身已經......佢地咁搞只會打我落絕望深淵。 )
唔係彈得差唔差既問題, 而係就算你點簡化份譜, 對於新手業餘黎講你要佢記晒咁多首歌係冇可能既事. 佢地彈到幾首出黎已經唔錯架喇, 就算係簡化左唔少, 但最少可以企係台上面面對咁多人.

舊 10-09-11, 11:52 PM   #323
Cooly
Senior Gamer
癒し系↑聲優向↑

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDCoolytse
XBox Live GamertagCoolytse
Let's Go! 同 Come with Me 都有彈...不過扮彈份大多數
其實好明顯分到 (甩chord )~~

我2隻Bluray 都有幫襯, 亦由頭到尾+(疑似)Making of 都睇晒..
不竟佢地只係CV, 我覺得做到o禁都算係好有heart~~

末日式重創打擊系
Cooly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 11:57 PM   #324
Cooly
Senior Gamer
癒し系↑聲優向↑

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDCoolytse
XBox Live GamertagCoolytse
唔通真係ゆい上身咩
何妨樂器都係幾蝦人玩, 哩家野真係要講吓天份~~

末日式重創打擊系
Cooly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 12:58 AM   #325
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: Cooly 查看文章
Let's Go! 同 Come with Me 都有彈...不過扮彈份大多數
其實好明顯分到 (甩chord )~~

我2隻Bluray 都有幫襯, 亦由頭到尾+(疑似)Making of 都睇晒..
不竟佢地只係CV, 我覺得做到o禁都算係好有heart~~
之前好像聽過話除左壽美菜子係有彈琴底之外
其他4個都無音樂底

老老實實,以佢地原本靠把聲搵食的
特登去學,出到來效果又唔差
已經合格有餘了

要咁介意去睇真人個樣的話
你估個個CV都係靚仔靚女
膚淺
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM
けいおん! 放課後ライブ!! HD Ver money 電視遊戲討論版 20 06-13-12 11:46 PM

現在的時間是 05:39 AM

手機版 | APP版