Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-17, 01:39 PM   #3526
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
當年打MA 仲洗乜整高達出嚟 直接用魔劍都搞得掂 D MA啦....

魔劍卒仔機用又得, 威力又勁到MAP炮咁~
仲話禁武... 結果不停用個個就乜事都冇 乜責任都唔洗負, 仲可以再上位

呢D劇情真係得得啖笑
不過望望現實....這種荒謬劇情日日上演中....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:10 PM   #3527
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: izumo 查看文章
黑人唔知有MA 呢樣野有幾危險 拎住非GUNDAM FRAME靠近
朱古力知道有MA並表現得煞有戒事 但唔知號角入面有武器可以秒殺MA
同時被人插贓果陣 佢對果件武器不表驚訝
鬍鬚有秒殺MA ge武器但唔理 由得黑人同條女去冒險

媽我好亂呀
禁講啦,魔劍禁勁ge話,最初朱古力根本唔應該拎巴力,係拎魔劍lo。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:16 PM   #3528
charcoal
Junior Member
你的祖先沒有卡關

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDJackY-11-
引用:
作者: 001015 查看文章
禁講啦,魔劍禁勁ge話,最初朱古力根本唔應該拎巴力,係拎魔劍lo。
朱古力中二上腦,當然揀巴力(不過又無話唔可以兩樣要哂
由手機版發出
charcoal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:22 PM   #3529
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 001015 查看文章
魔劍最大問題係...方便....冇技術.....超強火力....同堆太大量......

又話禁止兵器又話咩......你起碼用左百幾2百支......

邊得來禁多存貨....巴力仲要識飛外冇特別...朱古力以第一季同2季頭的智慧根本就唔會犯E種錯
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:28 PM   #3530
ゆり

註冊日期: Nov 2004
如果影帝係繼承左ZERO既頭腦套野根本唔會咁

冇底牌既情況下仲敢晒人冷

舊 04-03-17, 03:47 PM   #3531
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: ゆり 查看文章
如果影帝係繼承左ZERO既頭腦套野根本唔會咁

冇底牌既情況下仲敢晒人冷
冇計啦....他只係體術版ZERO 朱雀係唔識偷睇劇本XD
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:52 PM   #3532
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
引用:
作者: Sar8 查看文章
等寺田幫你改故事
等睇三明見阿寶叫索call彈同你續支打落黎果個樣
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 03:58 PM   #3533
yorkyork

註冊日期: May 2010
入機戰仲勁過螺旋雙曲炮
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 04:27 PM   #3534
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原來把魔劍仲可以直接射落去仲要咁高精準度
然後巴巴開紅眼唔係要有MA响附近咩?啲設定去哂邊

大小姐心諗︰「曉快啲大個,我要…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 04:28 PM   #3535
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ouki 查看文章
魔劍最大問題係...方便....冇技術.....超強火力....同堆太大量......

又話禁止兵器又話咩......你起碼用左百幾2百支......
倉底貨~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
原來把魔劍仲可以直接射落去仲要咁高精準度
然後巴巴開紅眼唔係要有MA响附近咩?啲設定去哂邊
大小姐心諗︰「曉快啲大個,我要…」
帶入機戰嘅話怕且 AT 力場都末必頂到
唔洗, 紅眼係無晒御制嘅模嚟
「今日姨姨畀你食住先, 你大個仔就要畀姨姨食返㗎喇~」(逃)

好似無交待到N年後蘿莉妻點喎, 不過如果 spin off 魔法少女(?) 阿$應該幾有趣

此篇文章於 04-03-17 04:37 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 05:38 PM   #3536
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
結局唯一滿意係黑人個便當留給昭宏派

三明之前放女歸山、留後患,原來係要她送自己最後一程
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 05:42 PM   #3537
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
其實編劇係唔係好憎gundam,最後一集斬頭

同樣係魔劍,蔽魔果把差咁多

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 05:58 PM   #3538
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
淨睇後最後一集既話無乜問題
如果係想做出主角方戰敗反而達到理想世界既諷刺感幾好
最大問題係之前鋪排原完全唔掂
奧加同朱古力都太智障
如果係悲壯滅團還好, 但觀眾只睇到係自己豬上司自己攞尼衰
號角個大叔一副野心家樣又無情情變好人

成個故事唔知想點

此篇文章於 04-03-17 06:22 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 06:21 PM   #3539
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
淨睇後最後一集既話無乜問題
如果係想做出主角方戰敗反而達到理世界既諷刺感幾好
最大問題係之前鋪排原完全唔掂
奧加同朱古力都太智障
如果係悲壯滅團還好, 但觀眾只睇到係自己豬上司自己攞尼衰
號角個大叔一副野心家樣又無情情變好人

成個故事唔知想點
不嬲都話朱古力反咬鐵華團先合乎常理,係唔知點解編劇鍾意玩花式je。
最終戰係巴巴托斯打巴力,兩個都大破戰死,成件事好睇幾多。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 07:15 PM   #3540
Hunter

註冊日期: Jan 2002
魔劍零技術, 高準確度, 射程超遠, 又可大量生產
係魔劍面前,咩高達, MA, 戰艦, 巴力全部都同張紙無分別

此篇文章於 04-03-17 07:17 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 07:22 PM   #3541
真!DC
Banned User
奉行我道

大氣外距離地面距離點都以公里計
發射到到達地面時間點快都以秒計吧
點可以打中移動中既目標?
由手機版發出
舊 04-03-17, 07:43 PM   #3542
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
試想像將來魔劍在機戰的設定是: 10架並列 攻99999 射程半版地圖 集中攻擊高達和戰艦 精神有必中+直擊

SR條件是 三明駕巴巴finish boss

咁點攞這SR?
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 07:47 PM   #3543
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
大氣外距離地面距離點都以公里計
發射到到達地面時間點快都以秒計吧
點可以打中移動中既目標?
由手機版發出
所以個發射先係禁忌兵器
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 07:50 PM   #3544
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
昭宏好波
個人
全滅就預左,真主角變左民主大叔就真係古你唔島……革命少女第二季食花生就上左位又係……
個人不滿度無大家咁嚴重,反正都係繼續反映現實,幾時有一個組織會打殘政府軍的感覺?
唯一不滿真係朱古力弱智化呢點……你話佢真係成功改革然後滅左鐵華我重接受到過民主大叔……
禁武隨便用都係啦,現實中例子大家無見過咩?第一棍之後咪更多棍囉。禁?佢自己講之嘛,執法犯法連法庭都係號角呀,告佢呀苯。
不過結果MA真係出來把鬼,節省返個段鋪返D便當好過……
最後巴巴個段戰鬥我以為睇緊EVA2號對量產機……連死法都一樣……

此篇文章於 04-03-17 07:58 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 08:03 PM   #3545
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
只係講一班原棄子由跟o岩大佬結果為義氣跟錯第二個大佬最後全滅嘅故仔je
係好睇嘅

舊 04-03-17, 08:51 PM   #3546
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
結局算比想像中好...最錯最bug係有魔劍既存在
感覺班人趕住為死而死,比多5集編劇可能可以寫得好睇d...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 08:59 PM   #3547
真!DC
Banned User
奉行我道

唔改左咁大個計劃只係建基於一個迷信又冇PLAN B哩樣野比幾多集都唔會好睇

舊 04-03-17, 09:19 PM   #3548
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
我只係想講番唔用魔劍打MA果度
1. MA出來果時係突然覺醒, 想用魔劍都無 (黑仔都要係倉庫偷出來)
2. 打MA果時仲未有人無視禁令用魔劍, 抺黑鐵華都係因為打MA時用左流星號
3. 其實魔劍可以直接當係現在的核彈/生化武器, 輕易可發動+破壞力大, 所以先會比人禁, 不過朱古力用先我咪用囉(不要問點解我會帶幾百支禁出街)

P.S. 點解你地會有禁令號角就唔會偷偷地生產的錯覺
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 09:25 PM   #3549
真!DC
Banned User
奉行我道

其實我都係接受唔到點解釘槍會係禁武
由手機版發出
舊 04-03-17, 09:25 PM   #3550
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
係咪劇場版出返 朱古力正常智力既if劇情?
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 06:53 AM

手機版 | APP版