Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-16, 11:13 AM   #101
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: david 查看文章
雖則由一開始我都唔覺呢類戲好好睇就是了...
呢類口水多過茶既superhero戲的確小見, 所以迴響至會咁大.
講真, 我覺得套戲一般, 真係口水太多...

我個人對口水多既戲係有d討厭, 如果唔係有埋hero形式兼血腥位, 可能等出碟至睇.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 11:13 AM   #102
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我最鍾意係大隻講大愛要放過人地果時 主角諗都唔諗送一槍真係好正

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 11:16 AM   #103
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
Deadpool提到以前當軍加入過一個特殊部隊,殺過四十幾人.
那個特殊部隊應該就係Wolverine入面狼人兩兄弟加入的那一個部隊.

不過當RESET完條路線唔同左, Deadpool無俾部隊捉左去改造.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 11:17 AM   #104
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
呢類口水多過茶既superhero戲的確小見, 所以迴響至會咁大.
講真, 我覺得套戲一般, 真係口水太多...

我個人對口水多既戲係有d討厭, 如果唔係有埋hero形式兼血腥位, 可能等出碟至睇.
呢套收得就係因為佢「另類」,但一「另類」得多(如"FOUND FOOTAGE" GENRE)就只會變成「一般」之後再變「垃圾」,所以我唔太想佢玩DP玩得太多集...

利申:我未得閒去睇DP的,但有入場預算

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 11:25 AM   #105
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
我最鍾意係大隻講大愛要放過人地果時 主角諗都唔諗送一槍真係好正
大隻佬出聲時, 連個奸角都嘆氣, 完全係「你快D俾我死啦」咁意思
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 11:50 AM   #106
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: ahleung 查看文章
大隻佬出聲時, 連個奸角都嘆氣, 完全係「你快D俾我死啦」咁意思
真 你不如一槍打死我.jpg

舊 02-17-16, 11:53 AM   #107
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
呢個GAG唔錯, 尤其是佢出手, 你唔會OH, 只會YEAH...HAHA

引用:
呢套收得就係因為佢「另類」,但一「另類」得多(如"FOUND FOOTAGE" GENRE)就只會變成「一般」之後再變「垃圾」,所以我唔太想佢玩DP玩得太多集...

利申:我未得閒去睇DP的,但有入場預算
家陣SUPERHERO個圈已經死症, 今日睇都話DP收得就跟住嗰D都會粗口爛舌, 呢類就係你話齋變"垃圾".

拍多幾集唔緊要, 但唔好咁緊迫, 否則唔係唔睇, 而係睇到悶.
不過fox為賺到盡黎拍到爛睇怕都唔會收手架la.

引用:
有無諗過除左搞GAG外, 其實係為大隻佬獨立拍一套作準備...HAHA

舊 02-17-16, 12:02 PM   #108
david
The One

引用:
家陣SUPERHERO個圈已經死症, 今日睇都話DP收得就跟住嗰D都會粗口爛舌, 呢類就係你話齋變"垃圾".

拍多幾集唔緊要, 但唔好咁緊迫, 否則唔係唔睇, 而係睇到悶.
不過fox為賺到盡黎拍到爛睇怕都唔會收手架la.
狐狸呢O的衰O野真係無得避,除非D記可以攞翻個版權...

---
舊 02-17-16, 12:29 PM   #109
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
狐狸呢O的衰O野真係無得避,除非D記可以攞翻個版權...
拍爛左咪俾返佢囉...HAHA

舊 02-17-16, 12:35 PM   #110
david
The One

引用:
拍爛左咪俾返佢囉...HAHA
又唔見佢俾翻F4 D記...

三連冠喎,仲唔夠?

---
舊 02-17-16, 01:08 PM   #111
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:

三連冠喎,仲唔夠?
D記 ? M記 ?

舊 02-17-16, 01:12 PM   #112
david
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
D記 ? M記 ?
DISNEY
MARVEL

---
舊 02-17-16, 02:26 PM   #113
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:

三連冠喎,仲唔夠?
代佢答: F4... 唔差呀, 你地唔識欣賞啫.

不過咁講, 佢放唔放出黎都係一樣...死得, 我未睇過原著COMIC, 但成個流程睇落都係唔吸引, 所以點拍都無意思...

另一方面, D記太惡啦, 唔可以俾晒佢既, 否則我地仲慘.

舊 02-17-16, 02:37 PM   #114
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Disney未必夠膽拍R級,如果又係跟Avengers條formula,就出唔到Deadpool效果。

漫畫其實應該食住條水,再出返Deadpool MAX系列(MAX系可以講粗口同暴力)。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 02:53 PM   #115
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Disney未必夠膽拍R級,如果又係跟Avengers條formula,就出唔到Deadpool效果。

漫畫其實應該食住條水,再出返Deadpool MAX系列(MAX系可以講粗口同暴力)。
如果班HERO去晒DISNEY, 佢地一定唔會拍R級, 因為任佢玩, 到時我地最慘, 局睇老鼠大戰HERO.

如果拍太多既話只會變爛, 就算依家好多人話拍續集等等, 其實只係睇住個HERO去死.
實情佢有咁多個HERO角色, 真係任佢發揮, 爭在有叫座力同知名道既唔多, 要好似DP咁突圍係好難, 但手入面有咁多隻棋, 真係玩到世界末日都未玩完.

舊 02-17-16, 07:05 PM   #116
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
要R可以拍Netflix既
而且Deadpool自己一個series既漫畫一直都畫得出,證明個角色唔需要太多其他角色點綴
反而去番Marvel度會無左X-Men, 好多故事都講唔到

Fox見到Deadpool成功,肯定又叉番隻手落去搞爛
所以下一套Fox既戲會等到X-Force(R rated)先睇

舊 02-17-16, 08:13 PM   #117
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
Deadpool仲要扮應承開完講下次先啦
呢D英雄我buy

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 01:47 PM   #118
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
  其實字幕譯得唔錯。「啡色褲」譯成「屎色褲」,兩位X教授唔係寫演員名,而係譯「老的」同「後生的」。有心地令笑點易明咗。

舊 02-18-16, 11:30 PM   #119
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
想問彩蛋係唔係只有1個?
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 11:45 PM   #120
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
想問彩蛋係唔係只有1個?
1個意思係咩先?

出完就到翻譯個名, 咁唔知算1次定兩次LA.

舊 02-19-16, 12:47 PM   #121
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得最好睇係用架剷冰車要件雜魚等死果part(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 02:42 PM   #122
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
彩蛋分析&笑點解說

Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 12:01 AM   #123
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢最驕傲件珍藏係WHAM!隻碟唔係隻公仔呀...

舊 02-23-16, 06:43 PM   #124
david
The One

無乜點睇個漫畫,無期待之下入場,幾乎由頭笑到尾,輕輕鬆鬆不知不覺咁就個幾鐘

上曬字幕仲有O野睇

仲有,如果戲入面DP個名O既由來係跟原著O既,咁個中文DP譯名真係亂O黎,之不過又有幾可中文譯名唔係亂O黎...

---
舊 02-23-16, 07:49 PM   #125
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
無乜點睇個漫畫,無期待之下入場,幾乎由頭笑到尾,輕輕鬆鬆不知不覺咁就個幾鐘

上曬字幕仲有O野睇

仲有,如果戲入面DP個名O既由來係跟原著O既,咁個中文DP譯名真係亂O黎,之不過又有幾可中文譯名唔係亂O黎...
算啦, 中文片名都係俾某D人去睇既啫, 就好似X-MEN咁, 我都服左佢地改個咁既名.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[分享] 日本寫實 Mario Kart 車隊 (有片) neo2046 電視遊戲討論版 0 01-30-14 12:07 AM
(有片)69號小巴有鬼? ZlWS 02專區 2 08-02-13 09:33 AM
[多機種] DEADPOOL (死侍) 信長 電視遊戲討論版 26 06-29-13 01:00 AM
[動畫] いぬかみっ!THE MOVIE(犬神)丨(MOVIE DVD 9月26日發售) 貝黑萊特 日本動漫畫討論版 254 06-11-07 03:16 PM
Soul Calibur the movie (anotehr movie base on video game) GimGim 電影版 9 04-21-06 08:03 PM

現在的時間是 09:25 PM

手機版 | APP版