Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-16, 01:55 AM   #326
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: harakuma 查看文章
咁咪好, 又唔洗求呢個求果個就可以買到心頭好.
係呀!
今日重收到email,貨已寄出!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-16, 09:48 AM   #327
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
咁咪好, 又唔洗求呢個求果個就可以買到心頭好.
請問係US Amazon買o既野會唔會送上門簽收,定係就咁放係樓下郵箱算啦??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 08-04-16, 10:20 AM   #328
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
請問係US Amazon買o既野會唔會送上門簽收,定係就咁放係樓下郵箱算啦??
應該送上門多, 放係樓下就一定唔會, 因為要你簽收作實,

但就唔知會係邊間送, 有時係D聽都未聽過既細運輸公司仔

(細公司有時反而會打電話問你屋企有冇人, DXL/UXS我試過直接上門, 無電話. 我試過一次咁大吧, 就係DXL根本無上過門, 我屋企全日有人 但上網查STAUS話已上門, 無人接收)

此篇文章於 08-04-16 10:24 AM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 05:44 PM   #329
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
我星期3收到﹐第2日已經return飯返Amazon.
感覺點較畫面都係矇.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 08:43 PM   #330
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
感覺點較畫面都係矇.
咁垃圾!!

唔怪得知香港都無乜人講呢部機, review都唔多見影
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 10:05 PM   #331
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
感覺點較畫面都係矇.
咁嚴重?
我原本諗住買佢,係咁耐都無先轉htc

舊 08-06-16, 12:46 PM   #332
Amuro0093

XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
咁嚴重?
我原本諗住買佢,係咁耐都無先轉htc
要你對眼對正lens中間先好D.
舊 08-07-16, 02:59 PM   #333
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
琴日最終都係忍唔住係百老匯入咗VIVE,
解像度的確有唔少要改善o既地方,不過投入咗隻game後就覺得影響唔大。
The Lab 隻射箭真係幾有趣,幾有投入感。

紳士真係好紳士。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 10:33 PM   #334
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
琴日最終都係忍唔住係百老匯入咗VIVE,
解像度的確有唔少要改善o既地方,不過投入咗隻game後就覺得影響唔大。
The Lab 隻射箭真係幾有趣,幾有投入感。

紳士真係好紳士。
玩會真係暫時最紳士既體驗
steam有隻30蚊既密室逃脫遊戲唔錯

舊 08-08-16, 08:02 AM   #335
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

http://www.techbang.com/posts/45131-...ight-to-pursue

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 01:42 PM   #336
david
The One

註冊日期: Mar 2002
個手掣明顯係抄OR TOUCH...

不過,這才是蚹蛤蟈蜻吧

劉明等睇玩玩O下出紅蓮腕...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 04:44 PM   #337
Amuro0093

換左GTX 1080後Steam VR performance test 居然11分; 之前Titan Black得 6.6.
舊 08-08-16, 06:51 PM   #338
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
玩會真係暫時最紳士既體驗
steam有隻30蚊既密室逃脫遊戲唔錯
Vacate the Room?

重用緊GTX 670, Steam VR performance test 得 0.6分
未有機會試下supersampling會有咩效果。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 07:38 PM   #339
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
換左GTX 1080後Steam VR performance test 居然11分; 之前Titan Black得 6.6.
之前果排成日話1070已經勁過Titian
1080會再勁D算係意料之內吧

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 11:23 PM   #340
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
Vacate the Room?

重用緊GTX 670, Steam VR performance test 得 0.6分
未有機會試下supersampling會有咩效果。
係!
短d,但好真實,投入感好高!

舊 08-09-16, 11:17 PM   #341
mrk

引用:
咁垃圾!!

唔怪得知香港都無乜人講呢部機, review都唔多見影
其實應該係好多人未收到貨吧!

PS:我件OR 2號已寄出,最快都要18號先到貨!
引用:
感覺點較畫面都係矇.
請問你係幾號訂貨??等左幾耐??(唔明,點解你可以咁快收到貨架??)

PS:畫面矇??係以咩Game做標準先??

此篇文章於 08-09-16 11:20 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-10-16, 01:08 AM   #342
alvinclub
Crazy Gamer

PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
又講吓小小個人vr試後感,上朋友屋企玩,所以係HTC VIVE而唔係 PSVR,玩valve跟機嗰d射箭,射擊,類angry bird之類都okay,真係好有投入感,但其實幾悶,係間選遊戲房嘅移動有點奇怪,係指住一點跳過去而不是行~ (後尾發覺係有原因嘅)

之後玩隻打工類似cooking mama嘅game(Job Simulator), 真係幾好玩,好似做咗大廚咁係廚房一手一腳煮飯~ 但其實顆粒感幾大,細心畫面就會好覺,似玩緊360P game,仲要隻唔係好graphic intense 嘅game, 但玩咗大約四十分鐘都冇問題,不過玩完變咗熊貓眼~ XD

之後試隻喪屍射擊都okay, 但d貼圖幾核突... 之後試吓d手制game就嚟料喇,原來唔用支棍,唔係企係度唔郁嘅恐佈fps(我最想試嘅類型),一行就即刻瀨嘢,完全感受到motion sickness嘅衝擊,玩咗一陣就投降,之後試埋project car,畫面set唔到太高所以背景有點矇,之後炒車打咗個360旋轉.....哇_ _ _ _吖,真係有種比人扑頭嘅感覺~真係久久未能平伏,終於明點解sony重點推嘅games都係屬於on- rail 類別,如果出fps真係死唔小人,別外我有玩開fps嘅習慣,如destiny,halo,doom之類,除咗十九幾年前ps1嘅doom,都好耐冇試過咁頭暈~

朋友家中電腦係六核intel +gtx980ti X2,所以硬件上應該唔係瓶頸,而係第一代嘅vr,不論遊戲性同畫面都未成氣候~ 等我之前仲走去出咗張1080...

唔係話唱衰叫大家唔好買,但有機會試吓fps game先好確定自己係咪岩玩vr... 我就會觀望吓下一代先扑鎚了~

此篇文章於 08-10-16 01:12 AM 被 alvinclub 編輯。
alvinclub 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 03:23 AM   #343
Amuro0093

引用:

請問你係幾號訂貨??等左幾耐??(唔明,點解你可以咁快收到貨架??)

Amazon priority shipping
我星期6買佢星期1寄出用DHL, 我星期3收到.
所用GAME同一樣尤其係d文字, 主要係佢lens要真係對到好正你個眼球先清.
舊 08-10-16, 09:43 AM   #344
ycyleo
Game Master

引用:
作者: alvinclub 查看文章
之後試吓d手制game就嚟料喇,原來唔用支棍,唔係企係度唔郁嘅恐佈fps(我最想試嘅類型),一行就即刻瀨嘢,完全感受到motion sickness嘅衝擊
我初初玩spell figther都係會咁
之後玩多兩三次就會習慣好好多
但呢個我都好期望之後有公司解決到,
或者可能好似之前提到行路時改field of view真係解決到

舊 08-10-16, 04:13 PM   #345
alvinclub
Crazy Gamer

PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
引用:
作者: ycyleo 查看文章
我初初玩spell figther都係會咁
之後玩多兩三次就會習慣好好多
但呢個我都好期望之後有公司解決到,
或者可能好似之前提到行路時改field of view真係解決到
我諗可能係我玩嗰d細廠嘅恐佈game,所以調整得唔好都係原因之一,或者真係要時間適應吓~其實rift會唔會好d? 我本來都打算買,但我朋友叫我試完vive再考慮...家吓真係要諗清楚了

舊 08-10-16, 07:38 PM   #346
mrk

引用:
Amazon priority shipping
我星期6買佢星期1寄出用DHL, 我星期3收到.
所用GAME同一樣尤其係d文字, 主要係佢lens要真係對到好正你個眼球先清.
Q1:Amazon priority shipping係咪即係最快送貨服務??(咁運費咪好金囉!)

Q2:唔明咩係「所用GAME同一樣尤其係d文字」
即係試左D咩Game??

此篇文章於 08-10-16 07:47 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-10-16, 07:45 PM   #347
ycyleo
Game Master

引用:
作者: alvinclub 查看文章
我諗可能係我玩嗰d細廠嘅恐佈game,所以調整得唔好都係原因之一,或者真係要時間適應吓~其實rift會唔會好d? 我本來都打算買,但我朋友叫我試完vive再考慮...家吓真係要諗清楚了
其實我諗係咪細廠做既可動fps game,現階段都應該會咁
比如psvr既farpoint,動漫展果日玩我都會有少少,
但可能之前有類似遊戲經驗所以就玩一陣之後都無事
諗起之前入手vive無耐就去玩spell figther,我真係前後郁左兩個圈幾分鐘到
我就feel到好暈同想嘔,仲衝左去房訓
而家就好期待各大廠既VR game,無論vive定psvr都無所謂
但暫時好多大廠都係出vr experience既體驗式小規模作品,都未太想全身投入VR呢個層面咁

此篇文章於 08-10-16 07:51 PM 被 ycyleo 編輯。
舊 08-15-16, 03:17 PM   #348
mrk

引用:

我件OR終於收到啦!XD(事前冇打電話,重收貨後連名都唔洗簽,只係問左收件人個名啱唔啱,大拿拿$638美元咁都得)

PS:不過最慘係今個月根本冇錢砌新電腦^^||,最快都要下個月先至出糧,重有半個月好難忍喎!

此篇文章於 08-15-16 03:30 PM 被 mrk 編輯。
舊 08-15-16, 03:27 PM   #349
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
我件OR終於收到啦!XD

PS:不過最慘係今個月根本冇錢砌新電腦^^||,最快都要下個月先至出糧,重有半個月好難忍喎!
問財仔借住先囉...

又或者轆CARD都得

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 04:57 PM   #350
mrk

引用:
作者: david 查看文章
問財仔借住先囉...

又或者轆CARD都得
上個月已開始轆卡,
問財仔借要計息,咪搞,繼續忍忍忍!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 新作VR脱出遊戲: 『LAST LABYRINTH』 (ラストラビリンス)HTC Vive、Oculus Rift、PlayStationVR ComeLOLoh 電視遊戲討論版 2 09-06-19 01:33 AM
[PS4] [PSVR]: White Day ComeLOLoh 電視遊戲討論版 1 11-17-16 07:35 PM
Anyone play Rift? ZeroChow PC電腦遊戲討論版 0 08-23-13 10:11 AM
Jolla 系統(meego後代)開放預訂、年底推出、399€ ZlWS 手機平板遊戲討論版 1 05-23-13 05:24 PM
$799 SAFA SR-M610F 128MB 唔好記住我 手機平板遊戲討論版 0 10-26-04 02:36 PM

現在的時間是 03:56 PM

手機版 | APP版